Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

APC Smartups 1000XL laadimismure

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

APC Smartups 1000XL laadimismure

Mul vedelemas selline isend (SUA1000XLI). Torkasin selle paariks päevaks laadimiseks seina ja vaatasin kuidas akud siis 300W koormusele vastu peavad. Ei pidanud eriti hästi, vast üks 5 minutit ainult. Arvasin esiteks et ju siis akud läbi, tõin poest uued, proovisin uuesti ja tugiaeg märksa pikem umbes 20 minutit. Paari päeva pärast jälle katsetades sain tugiajaks taaskord ainult mõned minutid. Laadisin mõlemad akud uuesti täis (kasutasin teist upsi) ja sain uuel katsel tugiajaks 45 minutit.

Piilusin siis mis karul kõhus on. Mõõtsin akupakil (2x (12v 17Ah)) pinget ja sain 24,8 volti, seda juhul kui ups peaks akusid laadima.
    Tark programm arvutis (miski APC upsi monitor) väidab akude pinge olevat 27,5V. Miski nagu kuumaks upsil sees ka ei lähe. Tekkis küsimus, et kas äkki laadimist teostav kontroller näeb 24,8V asemel seda 27,5V ja seetõttu laadimine häiritud.
    Kuna ise pole teab mis elektroonik, ja shniti võtmiseks täpselt sellist töötavat upsi rohkem jalus ei vedele (küll aga teisi), siis kas leidub keegi siin foorumis kes teab soovitada Tartus kedagi, kes selle remontimisega hakkama saaks?

Kahju nagu minema ka visata, eriti kui sai veel uued akud ostetud.

Vabandan keerulise lausestuse ja kirjavahemärkide pärast

Vs: APC Smartups 1000XL laadimismure

APC SmartUPS-del on äärmiselt soovitatav peale akude vahetamist teostada kalibreerimine.

Comment

Jah olen kursis sellega. Olen üritanud teha nn mitte tarkvaralist kalibreerimist, ehk siis paned täis akudega upsile enamvähem 30% koormust taha, tõmbad arvutiühenduse (com pordi juhtme) tagant ära ja seejärel ka upsi toitejuhtme, lastes upsil majandada seni kuni ta ennast välja lülitab. Niimoodi saab smartupsil paika selle oletatava tugiaja arvutuse vastavalt koormusele. Eks ma siis vaatan palju see tarkvara kaudu kalibreerimine tulu toob.

Comment

Ma ei tea, mis koormusprotsent see õige on, aga ise olen tavaliselt koormanud kuskil 40-60%. Muidugi peab arvestama et UPS-i üks VA ei võrdu koormuse 1 W-ga....

Comment

Kalibreerimine ei aita. Seda koormust sättisin upsi enda tulede ja arvutijaprogrammi järgi, 3 100W pirni andis koormuseks 34%. Vaja olla kalibreerimiseks vähemalt 30%.

Leidsin kunagi netist sellise asja, ning olen smartupsidega peale akuvahetust alati niimoodi käitunud. Mõistan, et see ei pruugi 100% tõde olla, kuid siiamaani on toiminud:

Perform a Runtime Calibration.
          This is a manual procedure and should not be confused with the runtime calibration performed through PowerChute plus. The batteries inside of the Smart-UPS are controlled by a microprocessor within the UPS. Sometimes it is necessary to reset this microprocessor, especially after the installation of new batteries. Stop the PowerChute plus software from running and disconnect the serial cable. There must be at least a 30% load attached to the UPS during this procedure, but the process will cause the UPS to shut off and cut power to its outlets. Allow the unit to run on battery until it turns off completely. Make sure a 30% load is present! Plug the UPS back into
          the wall outlet and allow it to recharge (it will recharge more quickly turned off and with no load present).

Comment

Working...
          X