Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Basic Stamp Robot

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Basic Stamp Robot

Kasutan anduritena IR saatjaid/vastuvõtjaid - probleem mustas keskkonnas liikumisega. Andurite tundlikkus jääb väikeseks - mida teha?
    :-[

Kas must on mittepeegeldav, pime või räpane (porine)?
    Äkki sobiks ultraheli paremini?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Liikumiseks võiksid kasutada ultraheli vms ja infrapuna võix kasutada objektituvastuseks...näiteks
      Audiol on hing sees...
      NotAnotherDigg

Comment

Sihuke mõte tekkis veel et IR kiirgurite voolu saab suurendada, nad taluvad impulsis päris palju, amper isegi. Toida neid impulssvooluga ja võta signaali vastu ka sel ajal. Mõjub akule hästi.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Olen kuulnud et on ka IR anduritega musta seina piisavalt kauguselt tuvastatud (~10cm). Minu kasutatud 940nm 150mA aga tunnevad ära alles 4 cm kauguselt.
          Tegelikult on lubatud maksimaalne vool Stampil 50mA. Kas väiksema võimsusega töötaksid paremini?
          Järsku keegi on kuulnud tundlikumatest IR anduritest?

Comment

Ultrahelianduri ehitamisega mul kogemusi pole. Netis otsides olid nende skeemis päris suured.
            Basic Stampile poleks nii keerulist vaja, kuna paljud toimingud teeb stamp ise ära. Määrab inpulsside arvu ja tiheduse. Vastuseks tahab saada 1/0 signaali.

Comment

Pane kiirhgusdioodile i trans võimendiks ette,nt. PNP, emittew ->+5V, baasi tüürib läbi 3,3k otse prose otca pealt. Kirjuta koodijupp mis kõigutab porti teatud sagedusega ja kestusega. Dioodi ette jääva taki arvutad kiirgurile max lubatud impulsvoolu järgi. Soft ei tohi siis pikemaid pulsse tekitada kah. Võiks nii töötada.

Comment

Tänud, proovin järgi

Comment

Working...
                X