Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Stereo raadiosaatja + vastuvõtja

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Stereo raadiosaatja + vastuvõtja

    Tere!

    Ühel päeval arvuti kaudu internetiraadiot kuulates tuli mulle mõte, et ehk saab arvuti audioväljundi saata raadiolainetena maja peale laiali ja seda kõrvaklappidega püüda. Ma kasutan kuulamiseks sellist geniaalset teenust nagu seda on last.fm. Tegemist on voogesitusega internetiraadioga, mis esitab su lemmikartistile sarnanevat muusikat. Väga mugav aga oleks, kui ma ei peaks juhetpidi kogu aeg arvuti küljes olema vaid saaks majas ringi liikuda. Üks võimalus oleks kasutad fm saatjat ja odavat taskuraadiot.
    Parim variant, mis ma leidnud olen on BA1404 põhinev skeem. hädavajalikku 38kHz kvartskristalli ma aga ei leia mitte kusagilt. Küsimus siis selline.. Kui ma asendan selle 38khz kristalli mõne muu, sarnase väärtusega siis kas kivi üldse töötab ja millised oleks muutused sel juhul? Kas signaal oleks mõnes muus sagedusalas ja kas seda oleks võimalik sel juhul stereosignaalina ka kinni püüda ja kuulata?

    olen avatud ka muudele lahendustele, kui nad ülemäära kulukaks ei kipu minema. Veel oleks eriti tore, kui vastuvõtvasse aparaati saaks paigaldada nt. mõnel teisel sagedusel töötava saatja, mis saadaks arvuti suunas signaale laulu vahetamiseks.

    #2
    Vs: Stereo raadiosaatja + vastuvõtja

    38khz kvarts on stereo jaoks seal, selle sagedus peab olema üpris täpne, kuid mõni raadio ei tee probleemi 100hz erinevusest. Teine jälle teeb.
    Aga osta valmis saatja, poes müügil. Saateosale ehitad suurema antenni, muidu jääb levi napiks. Ja vastuvõtja peaks ikka korralik kallis olema, sellest sõltub ju kah kvaliteet.

    Comment


      #3
      Vs: Stereo raadiosaatja + vastuvõtja

      Seega, kui ma ostan mõne seesuguse auto sigaretisüütaja auku käiva jubina ja võimendan väljundit, siis sellest piisab täiesti?

      Comment


        #4
        Re: Vs: Stereo raadiosaatja + vastuvõtja

        pigem lähed poodi ja ostad omale juhtmevabad stereo kõrvaklapid. häda vähem ja naabrite segamist ka vähem kõvasti.

        Comment


          #5
          Vs: Re: Vs: Stereo raadiosaatja + vastuvõtja

          Kas seesugused on siis võimelised nt. teisel korrusel asuvast baasjaamast saata läbi seinte ja põranda/lae mulle esimesele korrusele muusikat?

          Comment


            #6
            Re: Vs: Re: Vs: Stereo raadiosaatja + vastuvõtja

            oleneb klappidest ofkoors! Minu omad on võimelised üle korteri igale poole saatma.

            Comment


              #7
              Vs: Re: Vs: Re: Vs: Stereo raadiosaatja + vastuvõtja

              Endal ühed Philipsi juhtmevabad klappid. Talvel sai testida. Saatja oli riiulis, klappidega läksin välja. 5 maja ja 2 tänavavahet edasi hakkas side katkema. Antenniks oli 4cm pikkune jupp traati.
              Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
              Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

              Comment


                #8
                Vs: Stereo raadiosaatja + vastuvõtja

                mina testisin ühte odavat mp3 mängijat, millele FM saatja sisse ehitatud. selle küljes olid antenniks tema kôrvaklapid ja vastuvôtuks Nokia telefon. teise korruse korterist ulatas asi vabalt korrus allapoole ja vabas ôhus oli suht normaalne kuulatavus 50m peal, 150m peal oli veel lugu tuvastatav, aga kuulamiseks muidugi juba mittekôlbulik
                Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                Comment

                Working...
                X