Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mõned algaja küsimused

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mõned algaja küsimused

Oleks vaja siis lihtsalt VGA juhet, millel saab kahte source'i ümber lülitada. Sellist asja müüakse lihtaslt juhtmena ka? Mingi karp peab ju vahel olema.

Comment

sellise karbikese nimi ongi KVM(Keyboard VGA Mouse) switch. kodukastajatéle mõeldud isenditel on see tihtipele ehitatud koos juhtmetega(80...150cm), et asja hind madalam hoida. erinevatel isenditel on juurde lisatud veel ka helikaablid. mõnel on ka klaveri ja hiire sisendid, aga arvuti poole jäävad USB otsad. sellisega saad panna selle karbi külge lisahiire ja lisaklaveri, mis siis peaksid suht edukalt masina küljes olevatega paralleelselt toimima. hiir kindlasti, klaverit pole testind.
      sinu rakenduse tarvis peaks olema selline karp, millel on sisendite lülimine ka manuaalselt võimalik, sest vastasel juhul pead sa külge ühendama klaveri või siis tekitama mingi lülituse, mis klaverit imiteerib. vb saab ka asja avada ja sellele vastava lüliti külge pookida, ma ei tea.
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kuidas see pildi ümberlülitamine siis käib? Ma sain aru, et neil polegi mingit lülitit küljes?

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
          sinu rakenduse tarvis peaks olema selline karp, millel on sisendite lülimine ka manuaalselt võimalik, sest vastasel juhul pead sa külge ühendama klaveri või siis tekitama mingi lülituse, mis klaverit imiteerib. vb saab ka asja avada ja sellele vastava lüliti külge pookida, ma ei tea.
          Vastus ju olemas.

Comment

Kas ANTUD tootel on võimalik, siis vahetada nii audio kui ka video sisendeid.
            SKEEM.
            Lihtsalt küsin, vaja kindlalt teada.

Comment

jah on selle junniga võimalik. pildil ei paistnud küll kaableid olema. kaablid vist on eraldi. lülitit signaalide vahetamiseks vist ei ole.
              tekib küsimus, et miks nii kallist isendit vaatad. oleks ma Eestis, siis võiks sulle sellise raha eest Tallinna piires asja ukse taha ära tuua ja 300 rahaga veel tugevalt plussi jääda. 200 oleks siis aja ja kütuse kulu... ilmselt ei ole kombeks kasutajate soovitatud linkidel klikata
              lihtsaimad isendid näevad välja sellised http://www.hinnavaatlus.ee/products/...seadmed/47526/
              kaablid on kohe küljes. variante modifikatsioonidest on erinevaid.

näited audioga isenditest:
              KVM lülitid – Belkin Components – F1DL102UEA – Belkin 2-Port KVM Switch with Audio Support and Built-In Cabling - KVM / audio switch - 2 x KVM / audio - 1 local user - desktop

pole küll parim valik, aga kiiruga otsimisel odavamaid hetkel ei leidnud.
              tegelikult peaks ca 400 rahaga kätte saama
              siiski
              ARVUTILINN on esimesi omanike poolt juhitav Eesti IT firmasid, asutatud 1993 aastal. Peamiseks sihtgrupiks on ärikliendid, põhitegevuseks on arvutite ja serverite konfigureerimine ja müük, IT-hoolduslepingud firmadele. Samsung, MSI, Dell, Asus, D-Link, Canon, Toshiba, Acer, Intel, Microsoft, Seagate ja muude rahvusvaheliselt tunnustatud tootjate autoriseeritud partner.

Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

nagu ma juba ennem hinnavaatlusele viitasin, siis kvm jah on see õige asi. Ise olen kasutanud trendneti toodangut nii tööl kui ka kodus. IBM-i läpakate ja logitehchi wireles klaveri ja hiirega on jamasid tekkinud, aga need on just nende kahe firma kemplemised (firmas läks meil vahepeal t43 ja logitechi mingi odav ps/2 klaver riidu umbes kümnel eri juhul, nii et üksikjuhtumisk nimetada ei saa), aga muudel juhtudel on parim hind ja kvaliteet minuarust. St parim hind kindlasti: http://www.digiconcepts.com/trendnet_kvmswitches.htm

müüakse enamvähem kõigis arvutipoodides. Kõik sellised teletupsu-sinised. 2 pordine maksis 3a tagasi 250 krooni, ei usu et hind eriti muutunud oleks. Peal lüliti sisendite vahetamiseks ja võimalus ka klavioatuurilt vahetada. 2x vajuta scroll locki (elagu odavad klaverid, ilma scroll lockita) ja seejärel number 1..x, millist sisendit tarvis on, antudjuhul siis näiteks 1..2

Comment

Missuguseid dioode valida sellisele skeemile, et tagada elektri ühesuunaline vool (ühe suurema skeemi osa, mitte päris selline aga enamvähem)?
                  Oomipoes on mingi mitu erinevat alamkategooriat dioode.

Comment

Otseselt küsimusele vastates:
                    http://www.oomipood.ee/index.php?a_k...k&i=KODIOODGEN
                    Määravaks muutub pinge (mis 12V puhul ei oma ilmselt tähtsust) ja vool (mA/A).

Comment

Veel üks küsimus, et kas antud lehel (LINK) on LED'i nimipinge märgitud "VF typ V" tulbas?

Comment

Jah.

Comment

Veel teine küsimus. Mismoodi lugeda Oomipoe lehel antud takistite väärtusi? Ma saan aru et kui on märgitud 100R, siis see tähendab 100Ohm'i? Kuidas saada aru nt. sellistest märgistusest: 2R7, 0R82, 0R1, 3K3 jne.... Ma ei oska neist väärtusi välja lugeda, ainult nii palju saan aru, et 3K on 3000Ohm'i...

Comment

Kui R on kahe arvu vahel, siis see tähendab ohmi ja "koma":
                            2R7 on 2,7 Ohmi
                            0R82 on 0,82 Ohmi
                            0R1 on 0,1 Ohmi

Kui K on vahel, siis see tähendab kilo-ohmi ja "koma":
                            3K3 on 3,3 Kilo-Ohmi

R = ohmi
                            K = kilo ohmi
                            M = mega ohmi

Võib ka nii öelda, et kui täht vahel, siis see tähendab "koma".

Comment

Kas kuidagi saaks antud skeemis teha nii, et alarm jääks peale, mitte ei lõpeks ära kui fototakistile laserkiir tagasi langeb. Ja siis kinni saaks alarmi panna mingi reset nupuga või näiteks mingi numbritablooga, kust tuleb kindel kood sisestada? Olen nõus ka mingite vihjetega internetist, aga kui aru ei saa pöördun ikkagi siia. Ja veel, et misasi see 555 timer on? Ma inglisekeelseid lehti vaatasin, aga raske on aru saada nii keerulisest jutust, kas mingit eestikeelset juttu pole kuskil?

Comment

Mida tähendab stabiliseeritud ja stabiliseerimata toide - Oomipood? Kas need milliamprid näitavad, kui palju voolu antud adapter välja annab? Kui ühendada selle taha tarbija, mis vajab rohkem voolu kui adapter anda suudab, siis kas viimane kärssab siis läbi?

Comment

Working...
                                X