olin nadalavahetusel maal ning koju tagasi naastes oli arvuti kinni, kuigi minnes olin ta toole jatnud. Selgus, et midagi on toiteplokiga h2da ning votsin selle lahti. Kohe hakkas silma, et kaitse on katkenud, samas varistor selle jarel oli terve. Ma panin toiteplokile uue kiiresti lylituva kaitse(F5AL250V) ning yhendasin PSU vooluvorku. Selle peale kais pisike pauk ning kaitse oli jalle katki. Enam mul kiiresti lylituvaid kaitseid kodus polnud, kuid oli yks vist T margistusega. Ilmselt rakendub mingi teatava aja parast. Otsustasin seda ka proovida(kuigi seal oli isegi vastav hoiatus, et kasutada vaid F kaitsmeid) ning tulemuseks oli nyyd juba surnud kaitse + varistor Mind huvitaks see, et mis voib olla toiteplokil viga, et ta akitselt sedasi kaitub? Mingit ylepinget vms seinakontaktis pole.
Lisan veel moned fotod, et abistamine lihtsam oleks:
siin kaib valgesse pessa toitejuhtme pistik ja siis paremal on kohe see kaitse ning mustas termokahanevas ryyzis on varistor.
teisel pildil on naha nyyd see pistik ja natuke sellest trykkplaadist, millele ta kinnitub
jargmiseks natuke ylevaatlikum foto sellest trykkplaadist
ning lisaks veel see pisike trykkplaat koos vist trafoga(voi on see suur komponent miski muu?) kylgvaates: http://img154.imageshack.us/my.php?image=00009zi7.jpg
On kellelgi ideid, milleks plokk sedasi kaitub, nagu oleks AC mingi 250V voi rohkemgi? Voi kas voib olla asi selles pisikesel trykkplaadil olevas trafos?
Lisan veel moned fotod, et abistamine lihtsam oleks:
siin kaib valgesse pessa toitejuhtme pistik ja siis paremal on kohe see kaitse ning mustas termokahanevas ryyzis on varistor.
teisel pildil on naha nyyd see pistik ja natuke sellest trykkplaadist, millele ta kinnitub
jargmiseks natuke ylevaatlikum foto sellest trykkplaadist
ning lisaks veel see pisike trykkplaat koos vist trafoga(voi on see suur komponent miski muu?) kylgvaates: http://img154.imageshack.us/my.php?image=00009zi7.jpg
On kellelgi ideid, milleks plokk sedasi kaitub, nagu oleks AC mingi 250V voi rohkemgi? Voi kas voib olla asi selles pisikesel trykkplaadil olevas trafos?
Comment