Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

analüsaator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

analüsaator

Kas oleks võimalik näiteks mõne PIC´i baasil rajada analüsaatorit millega mõõta pinge muutumist teatud ajavahemikus. Olen programmeerimise teemal suhteliselt võhik, kunagi sain omale programmaatori velleman k8048, sellest ka mõte PIC baasil seda rajada. Vajadus on tingitud soovist erinevate vahelduvvoolu võrkkude koormuse hindamisest. Minu nägemus asjast oleks nn. voolu trafo mis mõõdaks voolutugevust juhtmes. Kontroller mis iga ms, s või lausa minuti tagant registreeriks mõõtetulemuse ning teeks seda näiteks 24 tunni vältel. Saadud tulemused salvestaks SD mälukaardile ning hiljem oleks mõõdetud tulemusi võimalik näiteks Exelis analüüsida. On olemas võrgu analüsaatorid mis kõikke seda ja veel enamgi mulle pakuksid, kuid nende kõrge hind välistab minujaoks seadme soetamise, samas ka ei julgeks niisuguseid seadmeid valveta 24 tunniks kusagile paigutada. Kui kellelgi on kasulikke viiteid millest alustada või kui teate mõnd analoogset projekti siis paluksin viiteid.

Vs: analüsaator

http://www.gedanken.demon.co.uk/gps-sd-logger/ kas niisugusest projektist oleks mul ühtteist õppida, saan aru, et see pool mis tegeleb andmete salvestamisega on põhimõtteliselt sarnane, kuid sisendsignaaliks on minu näite varal analoog signaa. Kas on seega vaja analoog signaal konv. digi.signaaliks ning seejärel saaks salvestada. Samas vaatan Selle PIC16F819 datasheeti ning seal kirjas et 5pin´i on analog input. Kas see tähendab et konverter on juba sisse ehitatud. Parandage kui olen millestki valesti aru saanud.

Comment

Kuigi sa paistad kiire mees olevat, on ehk mõistlikum võtta algatuseks Logomaticu serial datalogger, http://www.sparkfun.com/commerce/pro...oducts_id=8627 . Sellele lisad PIC-i, mis mõõdetud pinge väljastab järjestikporti ja ongi kõik. $60 võib-olla tundub esmapilgul kallis, aga eks sa ise tead paremini.
      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Salvestamise osa on tühiasi. Võiks võtta ka viidatud GPSi koodist. Põhiline on mõõtmine ja edasi arvutamine. See polegi nii lihtne kuigi tundub vastupidi olevat. Tegelen just sellise asjaga (tellimustöö, koodi välja anda ei saa, sorry) ja arvutused lähevad päris pikaks. Andreiel on vist õigus ...kuigi PICiga saaks ka. Peab vaid progemist tundma.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Allegro Microsystems toodab voolu mõõtmiseks spetsiaalseid mikroskeeme, ACS712 jne.

Võimsuses mõõtmiseks on aga omakorda valmis kivid, mõõdavad pinget ja voolu samaaaegselt ning üle SPI või I2C siini saab pärida efektiivvõimsust ja kõike muud huvitavat. Ei suutnud praegu peast leida, kindlasti on olemas.

Comment

Leidsin, Analog Devices' ADE7753 - Single Phase Multifunction Energy Metering IC with di/dt Input (Serial-Port Interface).

Kui see nüüd oli teemasse.

Comment

http://offog.org/code/electricity.html

siin vist oli midagi .

Comment

Working...
              X