Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Jablotron juhtmeta suitsuanduri IR ei toimi!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Jablotron juhtmeta suitsuanduri IR ei toimi!

    Tere!
    Olen ostnud endale Jablotron JA-63KRG 'Profi' GSM valvekeskuse GSM VALVE firma kaudu, enam ma seal klient pole ja garantiiaeg 6kuud möödas. Nimelt olen avastanud, et suitsuandur JA 60 SP ei avasta infrapuna valgust, olen testinud vastavalt juhisele telekapuldiga, ja olen ka paberitüki 30 cm kaugusele põlema pannud, aga ei reageeri, testnuppu vajutades ta viga ei avasta, suitsu peale suudab reageerida. Suitsuandur andis korduvalt valehäireid ja ma sain nendest lahti kui tõstsin IR jumperi off asendisse. Kas saab seda asja parandada Eestis ilma vajaduseta saata näiteks Elfa poe kaudu Jablotroni tehasesse testimisele.

    Lugupidamisega

    #2
    Vs: Jablotron juhtmeta suitsuanduri IR ei toimi!

    oot sul on probleem et IR funktsioon ei tööta kuna sa selle välja lülitasid? või mis see probleem on, ma küll välja ei loe hetkel.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

    Comment


      #3
      Vs: Jablotron juhtmeta suitsuanduri IR ei toimi!

      Välja lülitasin ma IR funktsiooni sellepärast, et ta ilmselt oligi valehäirete põhjustajaks. Nüüd pole valehäireid, kui ma panin IR off asendisse jumperiga, aga ma tahan, et IR toimiks. Sisselülitatud asendis aga ei avasta ta midagi nagu eelnevalt kirjutasin.

      Comment


        #4
        Vs: Jablotron juhtmeta suitsuanduri IR ei toimi!

        Oled proovinud andurit mingisse teise ruumi panna? Võimalikult stabiilse infrapunavalgusega ruumi. Kas on migi muster valehäiretel? Läheb mingil kindlal ajal häiresse, või ainult kui ise kodus oled jne.
        Omal kogemus sarnase detekteerimismeetodiga anduritega olemas ja see ei ole positiivne kogemus. Mine eelistaksin pigem ioon suitsuandurit.

        Comment


          #5
          Vs: Jablotron juhtmeta suitsuanduri IR ei toimi!

          Kuna mul seda andurit laua peal ei ole, pidin leppima palja spec'iga.
          Sealt võib lugeda, et anduril on testimiseks eraldi IR andur testnupu kõrval. Selle saabki vajadusel välja lülitada.

          Ma millegipärast arvan, et teemaalgatajal on see andur ruumis kus kasutatakse mingit pulti. Kui nii, siis on kõik korras.

          Comment


            #6
            Vs: Jablotron juhtmeta suitsuanduri IR ei toimi!

            Ei, ma ei ole teist ruumi kasutanud, polnud võimalust, hetkel on küll uues asukohas, aga pole jällegi IR andurit aktiviseerinud, peaks siis järelikult proovima uues kohas kas IR hakkab jälle valehäireid andma. Mustrit ei ole, täiesti suvaliselt, kord jahedas öös, kord palaval päeval, asi on selles, et putka kus ma maja ehitamise ajal ööbisin polnud eriti hästi soojustatud. Öösel olin ise kohal kui hakkas pasundama, päevasel variandil polnud kohal.

            Comment


              #7
              Vs: Jablotron juhtmeta suitsuanduri IR ei toimi!

              Kahjuks ei reageeri IR andur testnupu kõrval absoluutselt puldi IR ile ja ka mitte mobla IR ile. Selles ruumis ei kasutata mingeid IR pulte. Tegelikult oleks ju pidanud paigaldaja firma tehnik ise testima IR funktsioneerimist, kui see esmakordselt paigaldati, aga ei testinud ja valehäireid hakkas ta tegema siis kui olid lahnud selle firma teenusepakkumisest, seega pean ise hakkma saama, sestap otsingi abi siit rahvalt.

              Comment

              Working...
              X