Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Paranähtus säästupirniga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Paranähtus säästupirniga

Selline lugu, et on säästupirn lambis... Kui lamp sisse lülida, siis ainult ühe toru ühes otsas (kahetoruline isend) kerge helendus tekib. Süttib asi korralikult alles siis, kui oma käe pirnile lähendan , samas teiste pereliikmetega see ei toimi ???

Oskab keegi midagi selle nähtuse kohta öelda või soovitada, kas midagi käe asemel statsionaarselt saaks kasutada.

;DMilles asi, mul mingi saatana energia vä, mis lambi süütab? ;D
    Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

Äkki sa juhid hästi elektrit ja peaks seega, sellistest asjdest eemale hoidma. Pole kursis säästupirnidega, aga üldiselt peaks seal sees 2 hõõgniiti olema, üks miskipärast ei toimi nii nagu peaks...
    üldiselt kivi füüsikute kapsaaeda, keegi võiks seda seletada küll

Comment

Säästukad ei sisalda hõõgniite, lahendus süttib piisava pinge tekkimisel toru octes. Selleks on pirni soklis väike generaator. Seal põlevad enamasti läbi (2,2uF?) lüüdid ja mõni aeg hiljem ka kogu kupatus.
      Toru ise võib ka vilets olla kuid enne võiksid generi osa uurida.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Thx, Felch seletuse eest, aga ma viitsi seda jurakat parandama hakata, sokli avamisega liiga palju jama. Aga posti mõte oli, et kas keegi üritaks seletada, miks minu käsi pirni süütab, teiste oma mitte. ???
        Aga samas, ex ma ürita seda soklit avada, kui uue säästuka saan...

Comment

Nähtus on vist selles et lambile jääb pinget vähe läbilöögi tekkimiseks. Põhjus võib olla generi viga või väsinud toru. Käega sa ilmselt tekitab lisa elektrivälja mis lahenduse süütab. Sama trikki saaks korrata ka kammiga (korra läbi juuste ja siis vastu lampi). Välklampi ergutatakse samuti elektriväljaga (see kõrgepinge pool ja lisaelektrood balloni väliskestal).
          Aga miks ainult sina...äkki sul on mingit sünteeetikat seljas (kampsun vms.) mis heaste laengut kogub või oled kasside sõber? Ei oskagi nagu arvata...

PS. sokli saab lahti noaga, tal on säärased plast"krõpsud" mida edukalt eemale kangutades ja natuke terariistaga sorkides lahti saab. Mõni on kleebitud ka
          Üldiselt nad ei ole mõeldud parandamiseks kuid on ju huvitav!
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Säästukad ei sisalda hõõgniite,
            Sisaldab ikka, ainult et neid kasutatakse nati teise reziimiga, kui tavalisel päevavalguslambil.
            Ja kui üks niitidest läbi, ei taha säästukas süttida või põleb pooles vinnas.
            Head susserdamist !

Comment

... Milles asi, mul mingi saatana energia vä, mis lambi süütab? ;D
              Sinu käe/keha mahtuvus oli vigase pirni süttimiseks just paras.

Odava saasta sisemus on aga üldjuhul selline:

Comment

Eks ma annan sellele saastapirnile pooki mõni päev kui viitsimist on...
                Minu poolest on teema suletud.

Comment

Mina kasutasin läbipõlenud saastalambi pirni asemel suurt päevavalguslambi toru - sama võimsusega igaks juhuks, ja töötas hästi !
                  Head susserdamist !

Comment

Ja kui huvi on siis mul 2 sellist juba lahatud kujul.

Comment

Elektroonilised äästupirnid on kokkuvõttes väga õnnetud asjad millest tuleks küll eemale hoida.Olen neid ostnud erineva firma omi üle 10 tk. ja neid millel elektroonika on kauem elanud kui toru on ainult 1.Oli midagi 100 EEki tk omal ajal.
                      Remontinud olen neid umbes 25 tk. Vead : 1.Ülevaloleval pildil paistvad rohelised kondekad. 75%
                      2.Elekrolüütkondekad lõhki .Liiga madalapingelised.
                      3.Drosselid .Ei kannata võimsust. Sulavad kokku.
                      4.Odavatel peletistel POLE ISEGI KAITSET mingil kujul.
                      Lahti neid ikka saab noa ja kruvikeerajaga,kuigi osa on liimitud.Aga mõni ilma kaitsmeta asi on seest lausa tühjaks põlenud...
                      Ainuke säästupirn millega olen ülimalt rahul EI OLE ELEKTROONILINE! Philipsi oma, 22W ,paksust klaasist kuplis sisaldab tavalist mähitud drosselit ja starterit.Ostsin selle aastat 3-4 tagasi.Ka nüüd olen poodides kaalunud pihul raskuse järgi säästupirne aga vask drosseliga pole enam kohanud. :'(
                      Sellel Philipsil olen paar korda vahetanud "toru" ja starterit.Kupli alla mahub ilusti 18w "minitoru".
                      Muidugi elan maal ja saan elektrit õhuliinidest.Suurlinnades kus juba 10kV ronib maakaablitesse võib olla nende pirnide kasutamine edukam.
                      Kokkuvõtteks olen täiesti loobunud elektroonilistest säästupirnidest.
                      ETTEVAATUST! Ka odavamad pikemate "torudega" luminofoorlambid võivad olla elekroonilised ja lausa liimisse valatult. >

Comment

Elektroonilised äästupirnid on kokkuvõttes väga õnnetud asjad millest tuleks küll eemale hoida.
                        Damn, kas isegi Osram toodab saasta? Järgmiseks säästukaks oli muidu mul kavas osta Dulux EL Longlife.
                        A see mu paranähtusega saastapirn on küll odavaima otsa asi, mingi Elmani toode...

Comment

Kui vel mõnda juhtud ostma, võta kindlasti paber, mis tõestab sellele asjale garantiid, siis saad ikka ringi vahetada
                          Head susserdamist !

Comment

Kui tagada elamises võrgupingeks 220v +/-3v ilma ühegi voolutõuketa (impulsita) võivad mõned säästupirnid kaua kesta.
                            Et säästu mõte säiliks peaks selline stabiliseerimine toimuma enne voolumõõtjat...

Comment

Olen ka mingi 7 säästukat ostnud säästu marketist ja kõik Elmani toode, tundub hea toode olema, kuigi ühe säästuka toru keerasin omal süül puruks... sai süsteem välja koogitud ja pandud sama võimsa osrami pirni külge ja töötab väga hästi. Pulli viluks panin ka kaks 11W osrami toru jadamisi ahelasse ja täitsa ilusti akkas põlema... kuigi jah üks jubin, kolme jalaga, läks minuarust liiga kuumaks ja seega piirdusin yhe toruga.
                              msn: pois11@hotmail.com

Comment

Working...
                              X