Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Korralik kruvikeerajakomplekt?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Korralik kruvikeerajakomplekt?

Kui töötad iga päev: Kruvikeerajad osta Wiha n. http://effex.ee/?pg=1&pgr=106&prd=49&id=673 , Näpitsad- tangid Knipex -ilt. El tööriist Hilti -lt
    Võid unustada tööriista mured.

Comment

Paljudest foorumitest läbi käinud teema. Pole olemas ainust ja õiget. Üks kiidab Säästuka 300.- akutrelli, teisele alla 6000.- pill (vähemalt tema väidetel) täiesti mõttetu ost.
      Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Esmalt postitatud alsatianp poolt
        Kui töötad iga päev: Kruvikeerajad osta Wiha n. http://effex.ee/?pg=1&pgr=106&prd=49&id=673 , Näpitsad- tangid Knipex -ilt. El tööriist Hilti -lt
        Võid unustada tööriista mured.
        Ega ei unusta küll. Need viimase aja tooted ajavad vahel ikka närvi küll. Eriti need uue-tehnoloogia kruvikad. Vanad kiilu-põhimõttel otsaga kruvikad olid igatahes etemad. Või ütleme, universaalsemad. On vaja kuskil mingi ebastandardse nt. miinus-peaga kruvi vaja lahti/kinni keerata ja oledki hädas oma Wihade jms-ga.
        Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Esmalt postitatud joobel poolt
          LUX-Tools, oh üllatust, kõik on normis. Tera ok. Käepide läbipaistvast punasest plastist, hind poole odavam ülalnimetatutest.
          Kunagi ca 10 a tagasi ostsin Ehitusmaailmast (praegune K-Rauta(kesko)) ca 150 kr/tk maksvad 5-tärniga profiklassi Lux-id.
          Üks kruvikas oli liiga pehme otsikuga, keerasin kapsarauaks, teine oli jällegi ülekarastatud, otsik murdus katki.
          Viisin tagasi ja rohkem pole Lux-e julgenud osta.

Vanasti pidin reeglina iga poole- kuni aasta järel komplekti vähemalt uue nr. 2 risti ja 3mm lapiku ostma, kuna kauem ei kestnud ükski mark... Ja ma ei ostnud sugugi odavaid kruvikaid.

Siis avastasin aga YE-Int. (endine A-kaabel) müügil olevad Sveitsi päritolu PB SwissTools kruvikad. (YE-Int link)
          Hind olenevalt suurusest 50...150 kr/tk ja need on mul kestnud aastaid. Kõige vanemad eksemplarid vast üle 7 a. kindlasti. Aja jooksul olen neid eri mõõdus juurde ostnud ja praegu on olemas kõik levinud suurused. Teisi kruvikaid ma üldse enam ei osta, kuna PB omad on ennast niivõrd ülivõrdes tõestanud. Puruks pole õnnestunud keerata ühtegi (haamriga tagunud ja torutangidega keeranud ma neid muidugi ei ole)
          Kasutanud olen alates peenelektroonika lahtivõtmisest lõpetades majaehitusega. Aeg-ajalt olen otsikuid 20x luubi all vaadanud ja mingeid märkimisväärseid deformatsioone ei ole täheldanud.

Eelmise põlvkonna PB kruvikad olid läbipaistva punase käepidemega, plussiks oli see, et ei määrdu, kummaliseks miinuseks aga see, et konkreetne plastik haiseb. Isegi aastaid hiljem on sahtlit lahti tõmmates spetsiifiline lebra. Praegu kasutan neid garaazis ja ehituse-remondi juures, hea lapiga puhtaks tõmmata.
          Uuema põlvkonna PB kruvikad on kummiga kaetud käepidemetega, käes istuvad tugevamalt, aga määrduvad. Neid kasutan toas, puhtama töö tegemiseks.
          viimati muutis kasutaja vtl; 29 m 2008, 23:46.
          GSM: 5039624

Comment

Swissgripile 10 punkti minu poolt. Nad võiksid ise sahtlisse tagasi ka ronida, sest midagi enamat neile lisada pole

Comment

Samas Lux tools profiseeria padrunvõtmete komplektid on suht head. Või vähemalt on mul vedanud nende komplektidega mis minu käsutuses on. Swissgrip on hea aga kahjuks pole Ye-intis pakkuda isoleeritud vardaga kruvereid. mul on nimelt loll komme vahete vahel toetada näpuga vastu kruvikeeraja metallosa keeramise ajal .
              viimati muutis kasutaja R.I.P; 30 m 2008, 10:27.

Comment

vtl, saan ma õigesti aru - 7 a. vanadel ristpeadel pole otsad üldse kulunud?

Comment

Esmalt postitatud R.I.P poolt
                  Swissgrip on hea aga kahjuks pole Ye-intis pakkuda isoleeritud vardaga kruvereid. mul on nimelt loll komme vahete vahel toetada näpuga vastu kruvikeeraja metallosa keeramise ajal .
                  PB valikus on isoleeritud kruvarid täiesti olemas ja olen mõned ka letist ostnud. Kui kohapeal ei juhtu sobivat mõõtu olema, siis saab ju alati tellida. Reeglina toovad paari päevaga kohale.

Esmalt postitatud ketas poolt
                  vtl, saan ma õigesti aru - 7 a. vanadel ristpeadel pole otsad üldse kulunud?
                  Sa saad õigesti aru, 7a vanal ristpeal pole otsad üldse kulunud.
                  Minumeelest muutub see otsamaterjal jõudu rakendades ainult tugevamaks.
                  GSM: 5039624

Comment

Tellisin endale "felo smart" komplekti.
                    Tegu siis sellise komplektiga:

http://www.felo.de/en/cat/smart.php?smartid=1

Komplekti kätte saades üllatas natuke karbi kaal, mis tundus ikka päris raske. Karp ise muidugi metallist ka. Päris elektritöödeks komplekt küll ei ole (varjestus puudub) aga muud tööd peaks küll tehtud saama. Samuti ei ole tegu väga väikese komplektiga... metallkarbi välismõõtmed kinnisena 11 cm x 22 cm.
                    Tundub päris kvaliteetne toode olevat. Käepidemesse otsikud väga sügavalt sisse ei lähe (otsik jääb välja 13 cm pikkuselt), seega tegu suht pika varrega kruvikeerajatega.
                    Praktikas veel väga palju katsetada ei ole saanud. Päris peentööde jaoks peaks mingi komplekti lisaks vaatama.
                    20+ aastat elfafoorumis

Comment

elektritööde tarvis kannatab kruvaritele elektrikaabli isolatsioon kaela lükata.
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Võimalus on veel teipida, aga kõige parem on termorüüž.

Comment

Hädapäraselt saab nii ühte kui teist pidi ja ideaaljuhtumil lülitatakse tööde teostamise ajaks üldse vool välja. Mehaanikakruvikeerajad olen ostnud osad sellised, millel tuleb metall käepideme taha otsa välja, saab haamriga koputada vajaduse korral (aitab väga hästi kinniroostetanud kruvide juures). Elektritöödeks kasutan eranditult selleks ettenähtud tööriistu (varasemast minevikust tulevad mõned värskendavad kogemused meelde)

Comment

See vahetatavate vartega komplekt tundub hea olevat hea mõte. Võtab rohkem ruumi kui ainult otsad, aga otstega ju igale poole ei mahu. Samas palju vähem kui kõik eraldi. Isegi mõtlesin sellisest.
                            Ka PB'l on siin midagi pakkuda: http://www.pbswisstools.com/index.php?id=55&L=4
                            Näeb kena välja ja on ilusti väikseks kokku rullitav. See peaks vist kõiki vajadusi rahuldama?

Muide, olen tähele pannud, et kõikide isoleeritud kruvikeerajatega ei mahu alati kõiki klemme keerama. Ots sobib ilusti, aga vars on liiga jäme.

Ja vtl rääkis siin, et kõik uued PB kruvikeerajad on SwissGrip'id. Mina näen küll müügil ka teistsuguseid, plastmassist peadega.

Huvitaks ka, et kas on PB'st veel paremaid kruvikeerajaid?

Comment

Working...
                            X