Ehk keegi oskab soovitada korralikku kruvikeerajate komplekti. Elfa valikuga olen tutvunud aga päris n.ö. kõik ühes komplekti pole endale leidnud. Vaja oleks nii suuremate otstega kruvikeerajaid elektritööde tegemiseks kui ka päris väikeste otstega kruvikeerajaid, et mõni väiksem elektroonikaseade lahti saada. Hea oleks mõni vahetatavate otstega komplekt aga neil paljudel see puudus, et kui kruvi asub sügaval augus siis on kruvikeeraja vars, kas liiga paks või liiga lühike, et kruvini jõuda. Oleksin nõus komplekti omajagu investeerima, et saaksin korraliku ja vastupidava komplekti.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Korralik kruvikeerajakomplekt?
Collapse
X
-
Vs: Korralik kruvikeerajakomplekt?
Lihtne reegel - ära osta alla 50,- kruvareid. Peale seda on juba kvaliteetsed.
Head kruvarid mehhaanikatööde jaoks on Stokkeris, tüüpi ei mäleta, aga küsi laserrihveldatud kruvarikomplekti, sellised musta otsaga ja otsad karestatud, väga head.
Peenikesed kruvarid - vaata YEst.
Comment
-
üksikuna tasub kindlasti juurde osta pika otsaga keskmise suurusega rist.
elektroonika tööde jaoks ikka eraldi komplekt ja elektritööde või autoremondi jaoks teine. keegi ei keela neid ju siis ka ühte kasti panemast. kui suured kruvarid on samas kastis olemas, siis need elektroonika omad ei pea olema väga tugevad, sest jõhkramad asjad saab siis teha vastava riistaga. mul endal on pisikeste kruvarite komplekt, kus 2 erineva suurusega risti ja 3 lapikut. kõige pisemal lapikul sai ots puruks keeratud ja keskmisel propelleriks ja komplet ei olnud mingi 100EEK väärtusega, vaid ikka enam. otsad on taastatud, aga paraku suht pehmed, seega pole paha, kui miskit suurt alati käe pärast on, et väiksed riistad ellu jääks
Comment
-
siin KaruTec hoiatas,et ei maksa osta alla 50- kruvikeerajaid.päris õige see soovitus ka ei ole.kui on vaja ainult ühe kruvi lahtikeeramiseks,siis mida odavam seda parem.
aga head kruvikeerajat nii odavalt ei saa.mul on pidevas kasutuses kolm tükki,mille kogumaksumus 800 krooni ligi.
õnneks pole enamus kaasforumlastel nii kalleid vaja.kui tuleb kasutada harva ja erinevaid(eriti just igasuguste täht ja kolmnurk,jne)sälkudega kruvide keeramiseks siis kõige kasulikum on osta vähemalt 20cm pikkune "universaalkruvikeeraja"
jutumärkides seepärast,et et enne kasutamist aetakse ta kas käia või viili abil õigesse mõõtu.tundub natuke tülikas,aga samas väga praktiline.ise kasutan ka sellist,soovitan soojalt.
Comment
-
Stokkerist või mõnest teisest päris tööriistapoest leiab jah korralikke keerajaid. Võltuvalt sellest, mida sa teed - ma mõtlen, et kui töö on liikuv, siis on mõtekas osta komplektina ja sedasi, et igal keerajal on oma kindel koht. Siis ei jäta sa oma riistu maha, kui kohvrit kokku pakid. Alles eila õhtu sai kodus ühte väikest lapikut veerand tundi otsitud, sest koht tühi. Lõpuks leidsin teisest kohvrist. Näiteks Wera ja Felo on kaubamärkidest suht kindla peale minek. Neid viimaseid olen komplekti kujul ligi kümme aastat kasutanud, kuid ühelgi pole vähimatki häda.
Alati soodsad hinnad, kiired tarned ning asjalik klienditeenindus. Meilt leiad Eesti suurimas valikus varuosad, tarvikud, tuuning osad ning tööriistad.
Näiteks
Comment
-
Väikestest kruvikatest on päris hea ja samas odav komplekt näiteks http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=ASS-5151
Suured Stokkerist või Tööriistamarketist, näiteks
http://www.stokker.ee/products/produ...55_6_SlipStop/
Mis puudu jääb, ostad üksikuna juurde.
Muide Järve Key Ehituskaubas maksab 6-osaline metallist peadega väikeste kruvikate komplekt 12.-! Samas ei ole nad kuigi mugavad ja igapäevaseks kasutamiseks IMHO ei kõlba.
Küsimus ka. Kas keegi oskab mind juhatada mõnusate ja VÄIKESTE pöörlevate kruustangideni? Piisab, kui pöörleks horisontaalsuunas (pan). Elfas pakutavad on pea sama kolakad kui mul metallitöö laual...Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)
Comment
-
Esmalt postitatud madis pooltKüsimus ka. Kas keegi oskab mind juhatada mõnusate ja VÄIKESTE pöörlevate kruustangideni? Piisab, kui pöörleks horisontaalsuunas (pan). Elfas pakutavad on pea sama kolakad kui mul metallitöö laual...
Comment
-
Karutec ma pole su hinnaga nõus, ise ostsin viimati tõmbeneetide jaoks tangid, vaatasin kõige kallimad post(500 kanti) esimese needi peale läksid pooleks, Pakun et 200 eegased robustsemad oleks kauem vastu pidanud.Kruustangid Elvas A-market Seal tehnika pood seal igast asju ja sealt ka sain endale paarisaja eest väiksed sinised pöörlevad, 2 aastat juba ja igast vatti näinud teised ja ei lagune kuskile. Seega ära vaata nii väga hinda vaid millised asjad välja näevad. Tõsi näiteks 25 eeka puuride komplekt kus 13 puuri kõlbab ainult plasti jaoks (4mm puuri painutab käe vahel kõveraks) välja näevad ka nirud, 90 eegane 6 puurine aga selle eest kestab.Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.
Comment
-
Sõbrad! Ärge nüüd riielge. Kruvikeerajad kui sellised on loomulikult väga olulised tööriistad, aga...
mõned plussid ja miinused.
WERA-metallosa ok. miinuseks kummist käepide, mis läheb tööd tehes räpaseks . Aru ma ei saa, miks peab tegema käepideme pehmemast kummist, mis korjab kogu saasta enda sisse? Käepideme kuju igati normaalne.
SANDWIK,IRAZOLA- metall ok. Käepidemed juba paremad, st. tiba kõvemast materjalist. Ei määrdu nii intensiivselt.
LUX-Tools, oh üllatust, kõik on normis. Tera ok. Käepide läbipaistvast
punasest plastist, hind poole odavam ülalnimetatutest.
Eks iga töömees leiab omale kõige käepärasema kujuga kruvika.
Cr-Van tööriistad on vist sada aastat juba vanad .päike, õhk ja ...
Comment
-
Kruvikeeraja eesmärk on ju korralikult pihus püsida, mitte seal ville keerutada. Kumm on siin eriti hea.
Mul endal on natuke Wera kruvikeerajaid ja mõned sinised Felod. Werad on need odavamad, punase peaga, rihveldamata otstega. Minu tagasihoidlikus kasutuses pole need eriti palju kulunud. Felodega läks see veidi kiiremini.
Kummist pead lähevad mustaks küll, aga mul on kombeks vahel oma tööriistu puhastada.
Tagasihoidlik kasutus on ka suhteline mõiste. Enda tarbeks on nendega ikkagi üksjagu klemme ja kruvisid krutitud.
Ja ma soovitaks odavate kruvikeerajatega ainult odavaid kruvisid keerata. Mina keerasin ka muud ja siiamaani kahetsen, et miks ma küll kruvid ära rikkusin. Kruvikeeraja ei maksnud ju üldse nii palju! Kruvisid aga eriti asendada ei saa.
Ärge vähemalt teie nii tehke.
Tasub ka jälgida millega keerata. PH, PZ, mõõdud, jne... Muidu on jälle sama tulemus - kruvi rikutud.
P.S: Kust võiks leida sellist riidest, erinevas suuruses taskutega tööriistahoidjat, mida saaks rulli keerata. Oleks hea väike kaasa võtta, erinevalt tööriistakastist. Praegu olen ma ainult mutrivõtmetele sellist rulli näinud.
Ega ometi tule ise teha...?
Comment
Comment