Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED vee alla

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LED vee alla

Selline pisike projekt siis käsil.
    LED eeltakistiga juhtme otsa joodetud, teibitud ja silikoonitud. See ots siis vette lähebki (akvaariumisse). Toide tuleb 4,9V akulaadijast iseenesest sellega elektripüüki just ei tee vist .

Kui nüüd peaks see silikoonitud ots järgi andma ja LEDi lühistama, mis mõju sellel laadijale on ja kas seda peaks ja saaks kuidagi ohutumaks teha?

Peale välja lülitamist jääb LED veel mõneks ajaks põlema ilmselt kondekas kuskil vahel lahendaks selle?

Skeemi loen ja jootmisega saan hakkama aga elektroonika teoreetilise koha pealt olen nõrk.

Vs: LED vee alla

Esmalt postitatud mudem poolt

Peale välja lülitamist jääb LED veel mõneks ajaks põlema ilmselt kondekas kuskil vahel lahendaks selle?

Skeemi loen ja jootmisega saan hakkama aga elektroonika teoreetilise koha pealt olen nõrk.
    Ja grammatikas oled nõrk. Oskad seda LED-i põlemajäämise asja täpsustada?
    Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Mina pabistaks küll rohkem elektripüügi kui led-i/toiteallika vigastuse pärast. Lisaks vaevalt, et sul seal päris soolvee lahus on.

Comment

Et toiteallikas, mul põlema ei lähe? Vesi tuleb otse kraanist ja soolasid ma sinna ei lisa. Sellise mageda vee elektrijuhtivus peaks ju olema liiga väike, et kaladele mõjuda. Selleks peaks jootekoha isolatsiooni vigastus olema päris suur et nad kontaktidele piisavalt lähedale saaksid ujuda.

Keegi füüsikas tugevam võiks midagi konkreetsemat ja teaduslikumat välja tuua.
        Ma ei leidnud kuskilt ka infot selle kohta, mis voolutugevus väikest akvaariumikala tappa võib.
        viimati muutis kasutaja mudem; 01 m 2008, 15:36.

Comment

Et toiteallikas, mul põlema ei lähe? Vesi tuleb otse kraanist ja soolasid ma sinna ei lisa. Sellise mageda vee elektrijuhtivus peaks ju olema liiga väike, et kaladele mõjuda. Selleks peaks jootekoha isolatsiooni vigastus olema päris suur et nad kontaktidele piisavalt lähedale saaksid ujuda.

Ma ei leidnud kuskilt ka infot selle kohta, mis voolutugevus väikest akvaariumikala tappa võib.
          Võtame näiteks inimesele ohtlikud voolud ja arvestame inimese ning akvaariumikala suuruste vahet. Lisame juurde veel vee ja...

Comment

jäta takisti akvaariumist väljapoole, nii jõuab toimiva dioodi korral akvaariumisse enimalt 3V ja see mingit ohtu kellelegi kujutada ei tohiks. kindluse mõttes võid dioodi ahelaga rööpi väljapoole akvaariumit panna ka stabilitroni, mille pinge on 0,2V või natuke enam ülespoole dioodi tööpingest. kui kala seda juhet närima ei hakka, siis ei tohiks väga hull olla. kui ongi mingi lekkimine, siis väli tekib juhtme ümber kõige tugevam otse soonte vahele ja siis sealt ringikujuliselt väljapoole see nõrgeneb.
            akvaariumites on ka pumbad jms 220V pealt toimivad asjad. ma pakun, et nende ümber olev väli on tugevam, kui sinu dioodi toite avatud otste korral
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Samas on ju võimalik kasutada miskiseid fiiber-ülekandeid, et akvaariumi värvilist valgust luua. S****t saia oskasid teha ainult sakslased. Jaan Tatikas kukkus ka oma aparaadiga katuselt alla...rääkimata kaladest akvaariumis

Comment

...

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
                  ...
                  akvaariumites on ka pumbad jms 220V pealt toimivad asjad. ma pakun, et nende ümber olev väli on tugevam, kui sinu dioodi toite avatud otste korral
                  ...akvaariumites on ka pumbad jms 220V pealt toimivad asjad. [quote]220V oli nõuka ajal, hetkel on 230V päevakorras

Comment

Aitähh kõigile vastamast. Usun, et kalad jäävad ellu

Comment

220V võta kui kõnekäändu ja mälestust muistsest ajast. lisaks paljudes kohtades on siini tegelik pinge 220V või isegi allapoole
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

mina olen kõige õigemaks pidanud katse-eksitus meetodit .
                        muidu mis kaladega tegu on? kui mingi sort mida sigib ohtralt juurde(N:Gupid) ja väga kahju pole siis võid kuskil purgis seda asja proovida ju.
                        Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.

Comment

No 220 on asi kaugel, mul näiteks on osades(need mis upsi taga pole) pesades 170-210V.
                          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Isoleeri juhtmed hästi korralikult ära!
                            Mul tuttaval juhtus terve rivi töötavaid lede akvaariumi kukkuma.
                            Ilmselt hakkas kerge elektrolüüs toimuma ja kaladele see väidetavalt ei meeldinud. Kükitasid kõik ehmunult akvaariumi kõige kaugemas nurgas.
                            Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
                            Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Valgusjuhi kohapealt. Kunagi sai tööstusplastist tellitud valgusjuhte. Nägi välja nagu pleks ja juhtis vägevalt, Gaasipõletiga saab otsad ka ilusti peegliks. Tõsi need ei paindu.
                              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                              X