Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ir -> Rf

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ir -> Rf

Tere.

Mis oleks vaja teha selleks, et praeu IR-il töötav saatja-vastuvõtja komplekt saada tööle raadioside moodulitega (TX433, RX433).

Nii saatja kui vastuvõtja on lahendatud PIC12F629 baasil, kahe kanaliga.

Kõik ettepanekud on oodatud.

Vs: Ir -> Rf

Esmalt postitatud Hypik poolt
    Tere.

Mis oleks vaja teha selleks, et praeu IR-il töötav saatja-vastuvõtja komplekt saada tööle raadioside moodulitega (TX433, RX433).

Nii saatja kui vastuvõtja on lahendatud PIC12F629 baasil, kahe kanaliga.

Kõik ettepanekud on oodatud.
    viska PICid valja, pane nRF24LE1 asemele

ja ongi tehtud

tana sain just oma LE1 sampled katte varsti hakkan mangima nendega

Comment

Ei tahaks mitte PICe välja visata, sest ainuüksi IR-komplekti soetamiseks sai arvestatav investeering tehtud. Rääkimata RF moodulitest...

Mingi võimalus ikka peaks olema, kuidas nüüd teistmoodi asi käima saada.

Comment

oh sul need vastikud RF moodulid juba olemas?
        jah kurb, siis pead jah protokolli umber mangima.

ma lopetasin kunagi ammu PICide jama ara, ja pole
        siiani kahetsenud, kuigi vahel ikka vaatan et kas
        pole microchip millegi heaga hakkama saanud
        aga eriti pole

kui sul see PIC kood enda kirjutatud peaksi ju oskama
        umber teha et sinu raadio moodulitest labi laheks
        TX433 peaks nagu traat uhendus toimima

voi viimane link sealt
        cmps03, pic, picc, graphic lcd, 16f877, icm7211, Michel Bavin, lph7779, tilt, electronics

Comment

Kas neid Rx/Tx mooduleid otse ei saa Ir-is signaalide otsa riputada? Mul on kapis olema ka ühed ja neil on nii ana- kui ka digisisendid/väljundid (kui mälu ei peta).

Comment

Saatjal on 4 kontakti - toited, antenn ja sisend. On see analoog või digi, ei oska öelda.

Vastuvõtjal on kontakte rohkem ja nende paigutus ei ole tegelikult päris täpselt see, mis datasheedi järgi olema peaks aga see selleks...
            Igal juhul vastuvõtu seadme sisendi ühendamine vastuvõtu mooduli vabade kontaktidega tulemust ei andnud.

Kui aga vastuvõtu seadme sisendisse ühendada sinna ette nähtud IR-moodul, siis töötab tõrgeteta.

Comment

Või oskab keegi nõu anda, mismoodi saaks kontrollida, kas saatja- ja vastuvõtu moodulid üldse töötavad?

Comment

Või oskab keegi nõu anda, mismoodi saaks kontrollida, kas saatja- ja vastuvõtu moodulid üldse töötavad?
                RX LED
                TX SW

vajuta ja vaata

Comment

Esmalt postitatud openchip poolt
                  RX LED
                  TX SW
                  Naljatilk, rf signaal vajab moduleerimist. Eetrimüra tõttu led virvendab pidevalt, samas kui saatja lülitad sisse, sähvatav vastuvõtja led korraks, kuid siis jätkab eelmist tööd, seega võib edasi vilkuda või mis iganes

Comment

Esmalt postitatud urmas78 poolt
                    Naljatilk, rf signaal vajab moduleerimist. Eetrimüra tõttu led virvendab pidevalt, samas kui saatja lülitad sisse, sähvatav vastuvõtja led korraks, kuid siis jätkab eelmist tööd, seega võib edasi vilkuda või mis iganes
                    ei ole
                    RX/TX433 mooduli juures on kirjas et kolbab 1:1 UART kaabli pikenduseks
                    st moodulist laheb signaal labi justkui oleks traat uhendus.

aga voib olla on sama tyybi tahisega mooduleid mitmelt tootjalt
                    pole ka valistatud. See mille mina leidsin, tootab "traadi asendajana"

tehnilistes kysimustes ma nalja ei tee ega moista ka mitte.

Comment

oomipoest ostetutel sellist imeomadust ei märkanud, seal konded signaali teel ees. Samas ei kujuta ette, mis modulatsioon võimaldab alalispinget edasi transportida?

Comment

Esmalt postitatud urmas78 poolt
                        oomipoest ostetutel sellist imeomadust ei märkanud, seal konded signaali teel ees. Samas ei kujuta ette, mis modulatsioon võimaldab alalispinget edasi transportida?
                        eh vanadus

peab ikka priillid ostma, lugesin
                        http://www.ramseyelectronics.com/dow...uals/TX433.pdf
                        lk 3:

use as 2400 uart

aga see oli PROJECT IDEA, mitte et moodule selliselt tootaks
                        jah kui see on FM TX/RX paar siis jah peab selle modulatsiooni
                        ise tegema

aga DC saab ikka ulekanda, see pole kyll keeruline

Antti
                        PS sorry veelkord, et valesti lugesin,
                        mul endal toesti pole mingit kavatust selliseid kakke iial kasutada

Comment

Niiet kui ma nüüd õigesti aru saan, siis vajab saatja ja vastuvõtja vaheline raadioside lisamodulatsiooni, mida minu praegustes PIC-ides olemas ei ole.

Kuidas siis seda modulatsiooni saada? Kas on vaja uut programmi kividesse või tuleb ehitada vajalikud ahelad juurde?

Comment

Niiet kui ma nüüd õigesti aru saan, siis vajab saatja ja vastuvõtja vaheline raadioside lisamodulatsiooni, mida minu praegustes PIC-ides olemas ei ole.

Kuidas siis seda modulatsiooni saada? Kas on vaja uut programmi kividesse või tuleb ehitada vajalikud ahelad juurde?
                            toenaeliselt pikem uurimine ja mangime et vigadeta andme ulekanne
                            tagada, st enne uurida, ja proovida, ja kontrollida modulatsiooni
                            demodulatsiooni, ja siis see pic sisse panna kui onnestub.

hm aga uuri ikka moodulite dokumente ka, seal vist siiski on off keying
                            mis teoorias peaks, et noh signaal on, ja ei ole, 1 - 0, uuri ehk leiad
                            mone projekti kus see koik juba olemas

Antti

Comment

Kui andmemahud on väikesed siis saab ülekandeks ja side toimimise kontrolliks kasutada mikroskeemide paari MC145026 MC145027

Saata saab kuni 4 bitiseid sõnu. Pikemate sõnade puhul on ilmselt võimalik neid saate poolel tükeldada ja vastuvõtu poolel uuesti liita.

Andmete edastusel tekivad vead on praktiliselt välistatud kuna dekoodri kivil MC145027 on selleks vajalik loogika juba sees.

Comment

Working...
                              X