Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Palun abi UPS-iga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Palun abi UPS-iga

Nimelt tekkis mulle üks UPS, aga ma ei tea, kas see töötab ning ei oska ega julge seda ise testida. Huvi UPS-i kasutamise vastu iseenesest on olemas, kuna vahel vool ikkagi ära käib ja kasulikult see masinale ilmselt ei mõju, aga kuna ma ise seda masina taha lülitada ei julge, siis kas keegi teadja inimene võiks öelda, kus seda teha saaks? Või siis selle mingi summa eest ise ära testida?

Tänud ette.

Vs: Palun abi UPS-iga

Pista UPS vooluvõrku ja kasuta testimiseks nt laualampi.

Comment

lambina võiksid kasutada piisavalt võimast isendit(100...200W), siis saaksid ka aimu, kaua UPS kestab. 200W lamp peaks andma enam vähem sama tulemuse, mis arvuti
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Tänud jah, idee on hea, aga UPS-ist tulevad välja ainult "vana kooli" IEC C13 (või oli see C14) otsad ja on ilmselt üsna keeruline leida laualampi, mis sedasorti pistikut omaks. Vana mittevajalikku laualampi, millele selline ots taha joota, samuti jootekolbi jms atribuutikat ma ka ei oma...

Comment

kallid kaasfoorumlased, ärge järgneva juhise eest näkku lööge

kui UPS on välja lülitatud ja vooluvõrgust eraldatud, siis saab sinna taha pessa ühendada koormuse, kui torgata haljad juhtmed kahte äärmisesse auku. soovi korral võib pesast väljapoole jääva vase teibiga kinni katta. edasi tuleb UPSi tagaosast eemale hoida. ühendada toide vooluvõrku ja UPS käima panna. koormuseks olev lamp peaks süttima UPSi käivitamisel või mõned sekundid hiljem. kui UPS oli eelnevalt laetud, siis peale käivitamist võib UPS toite seinast välja tõmmata. kui lamp jääb põlema, siis UPS töötab. nüüd siis tuleb mõõta aega, kaua see lamp selle UPSi pealt põleb.

Comment

Näkku keegi vaevalt lööb Mõte ju iseenesest hea. Aga kas seal sees midagi nii pekkis ei saa olla, et see laualambi pirn näiteks kildudeks lendab? Ma ei kardagi nagu töötamise testimist vaid pigem seda, et skeemid lühises vms.

Muuseas vahelduseks see küsimus, et kas DIP switch peaks Eestis olema defaultis ehk 230V peal või peaks 220V peale lülitama?

Comment

meie pingestandard on 230, seega see võiks jääda. tegelikult ei ole väga vahet.
              pirn kildudeks ei lenda. kui sees on mingi lühis, siis rakendub kaitse. mingit pauku ei käi ja kuskilt leeke ka välja ei löö. kui just keegi ei ole seda sisu ehitanud paukumiseks ja tulevärgiks

Comment

OK, katsetan siis. Tänud kõigile, kes viitsisid vastata!

Comment

Paljad juhtmed võib muidugi aukudesse torgata, aga tegelikult on selliseid pistikuid ja isegi sellise otsaga pikendusjuhtmeid olemas. Eelistagem ikka neid.

Paljaste juhtmetega võib igasuguseid asju juhtuda, küll ei anna ühendust, pesa sees tekib lühis, saab särakat, jne.

Comment

ei hakanud uut teemat tegama.
                    probleemid seotud upsiga Trust PW-4055T. mul on taha ühendatud ainult modem. probleem nüüd selles, et ups muudkui plõksub. ühes resiimis töötab modem ilusti(arvatavasti aku pealt, nett ülikiire) teises resiimis (arvatavasti laseb voolu otse läbi) läeb nett aeglaseks või teeb modem ültse restardi.
                    kui ups seinast välja tõmmata, siis aku pealt töötab umbes 5min ja lülitab ilma hoiatamatta välja, sel ajal nett ülikiire.
                    ups ise ostetud klickist nädal tagasi sest ilma upsita polnud ültse võimalik netis käia. modem läks lolliks.

kas ups lülitab ennast välja, kuna arvab, et voolutarbijaid pole?
                    (ma pakun, et modem võtab suht vähe voolu ja millegi võimsamaga pole proovinud. õhtul proovin)

kas sellest upsist on palju tahetud, et ta voolu stabiliseeriks?

vajadust upsi järele nagu polekski, rohkem nagu stabilisaatori.

enne seda sai katsetatud ühe teise (trust) upsiga, millel aku peale pikka laadimist võttis sisse ainult 2 volti 12st. sai siis ups "käima lükatud" autolaadijaga ja ilma akuta (kulaadijaga andsin voolu niipalju, et käima läeks). net seisis probleemidetta nädal aega umbes, kui upsis midagi läbi kärssas. üritasin küll viga otsida, aga minu mõistus selleni ei küüni.
                    muide kel huvi võib selle minema viia väikse sümboolse summa eest. mudeli täpsustan õhtul. viga arvatavasti elektroonikas ja trafo terve (ma pakun)

jutt sai küll pikk aga loodan et arusaadav.

Comment

odavad UPSid ei stabiliseeri, neil läheb sisend otse väljundisse ja toite kadumisel klõpsitakse lihtsalt akutoitele ringi, seepärast akult töötamise ajal net toimibki.
                      kui 10 min pärast välja lülib, siis on äkki UPSi konfis määratud, et nt ajalimiit või siis vb 70% akude jäägi juures lülitakse välja.
                      mis toide sul modemil on? mingi trafokuubik või siis toide läheb otse modemisse
                      kui on mingi trafokuubik, siis selle võid asendada mingi stabiliseeritud toitega ja pole sul mingit UPSi enam vaja, teisel puhul peaks pigem modemi sees miskit ette võtma. loomulikult ka võimalik osta online UPS, aga seda sa ilmselt teha ei taha

Comment

online upsi vist alla 10000 ei saa, või ma eksin?
                        ma suht võhik sel alal. mis hinnaklassi need teised varjandid jäävad (stabiliseeritud toide) modemisse läheb 18-20v vahelduvvool.

on olemas alaldi, mis teeb 220st 127volti. kui sinna ups panna, kas siis hakkab tööle

ja kuidas tegi eelmine ups ilma akuta normaalset tööd? st et välja tuli 255v-265v(odava multimeetriga mõõdetuna) ja modem töötas laitmatult. muidu kõigub vool 210v-225v vahel.
                        225-265 tuleb praegusega ka, kui otselülitust pole

kui ups aku pealt töötab näitab ültse 160v

Comment

eelmine ups oli mustek powermust 600 plus, mille jäänused on sümboolse summa eest ära anda. või ehk keegi teeks sümboolse summa eest korda.

ja veel, kui ma ühendan upsi(aku) auto vooluvõrguga, kas ma saan teda konvertenina kasutada, või kärssab kohe läbi?

Comment

Saab. Aga otse loomulikult tuleks vooluvõrgu juhe maha võtta (arvatavasti autos seda nagunii ei kasuta), ei kujuta ette kuidas autoakut laadima hakkaks. Ja veel tasub arvesse võtta et UPS pole mõeldud (pikaajaliseks) suurekoormuseliseks kasutamiseks (vrd sellega et peale voolu kadumist arvuti töötab UPSilt 5-15 min @ 200-300W).
                            PS. Kuuldavasti osad UPSid ei lülitu sisse vooluvõrku ühendamata.

Comment

Working...
                            X