Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

lambilülitile led-id

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    lambilülitile led-id

    selline plaan,et tahaks seinale kolmesele lambilüliti paneelile pleksiklaasist sellist raami ümber teha ja sinna sisse ntx üles ja alla paneelist otsapidi välja kaks led-i panna...et see raam ilusti ümberringi säraks ja pimeduses mööda seina kobama ei peaks ja efektne oleks ka. aga küsimus,et kuidas seda kõige parem oleks teostada...millised led-id on kõige sobivamad...arvestades,et 24h põlema peavad, ja vool tuleb peale 220v..et siis mingid takistid ka vahele.
    ja üks asi on veel segane,et lülitisse tuleb ju sisse ainult faas,nulli pole (või isegi vastupidi vahest)...et mismoodi see led siis toimib...sest samas on müügil ka ju sellised valgustusega lülitid.
    et kui keegi viitsiks seletada ja nõu anda, oleks tänulik
    --nothing`s impossible, it`s just sh*t happens sometimes--

    #2
    esiteks üks parandus et sisse tuleb 220v pinget mitte voolu
    aga okei!!!
    hmm ilma faasi ja nullita ei saa ikka vist midagi teha et seal miskit säraks, kui just lisa toidet kusagilt ei võta. Aga põhimõtteliselt kui on faas ja null olemas siis juba asi on võimalik. Ma arvan et kui seda valgustama hakkad siis vist mingi 2 10mA ledist peaks piisama. Igaljuhul peaks olema kasutusel väheamlt paaris arv lede mis on ühendatud eri suundades, kuna seal on vahelduv vool mis võib põhjustada selle et kui vool muudab oma suunda, mis juhtub 50X sekundis, siis võib led läbi põleda. aga kui ühendada nad vastastikku siis läbib vool kõigepealt ühte ledi ja siis teist ja nii korda mööda, aga kuna seda juhtub 50X sekis siis seda vilkumist pole märgata
    jutt tuli vähe segane aga peaks aru saama.
    ja kui see tehtud siis arvuta vastava takistusega takisti ja ära unusta ka võimsust arvutada ning siis ühenda ära, ning asi särab nagu jõulupuu ;D

    Comment


      #3
      hmm...seda ma ise ka mõtlesin,et ilma nullita tekib vähe raskusi....aga mis süsteem siis nendel lülititel on,millel väike tuluke seal nupu küljes on...kas tõesti veetakse tänapäeval enamus lülititele mõlemad juhtmed?
      --nothing`s impossible, it`s just sh*t happens sometimes--

      Comment


        #4
        Ei maksa unustada, et pinge on 240*1,41=340V ja muide vool muudab suunda 100 korda sekundis, kuid üks diood süttib sagedusega 50Hz. Ja led-ide ühendus kindlasti selline nagu soovitati, sest muidu ;D

        Comment


          #5
          Ei maksa unustada, et pinge on 240*1,41=340V ja muide vool muudab suunda 100 korda sekundis, kuid üks diood süttib sagedusega 50Hz. Ja led-ide ühendus kindlasti selline nagu soovitati, sest muidu ;D
          muidugi õige kui sagedus 50Hz siis jah 100 korda
          tänx et parandasid

          Comment


            #6
            Mina ise kasutasin selliseid pirne mis on näiteks Indikaator kruvikeeraja sees... on üks pirn ja takisti selle ees. Väga mugav kasutada ja lüliti sisse panna, paistab ilusti läbi plasmassi korpuse... Need on sellised eluaegsed pirnid ja ei ole mingit soojuse eraldust. Omal juba mingi 4-5aastat põlevad. Muidugi tuleb mainida, et kui kasutad laes säästu pirne siis ei ole seda soovitav kasutada, juhul kui oled pirni ühendanud lüliti kontaktide vahele, et lüliti rakenduses akkab laes pirn põlema ja indikaator tuli kustub ära.
            msn: pois11@hotmail.com

            Comment


              #7
              mnjah...ok,tänud...ma uurin seda asja veel natuke...mis variandid võimalikud on.
              --nothing`s impossible, it`s just sh*t happens sometimes--

              Comment


                #8
                Ei veeta midagi tänapäeval rohkem juurde kui just tingimata vajalik. Väljalülitatud olekus on sul lülitis alati olemas nii null kui ka faas (või mõlemad faasid teatud el.süsteemi puhul). Ainult üks traat on läbi takistuse milleks on lambipirn.

                Comment


                  #9
                  Led või neoonlamp ühendatakse lülitiga paralleelselt. Kui lamp põleb, on led lühises ja ei põle kuid siis pole ka valgust vaja. Väljalülitatud lambi puhhul läheb LEDi vool läbi lambi kuid kuna vool on väike, ei pane ta pirni põlema. Küll aga ledi enese. Faaside/nullide otsimine jääb ära.
                  Neoonlambi eeltakisti on tüüpiliselt 220k, LEDe pane 2 vastupidi paraleelselt ja arvuta takisti voolule ntx. 10mA. Või mis iganes voolu (s.t. heledust) sa tahad. Arvesta et ledi eeltakisti kuumeneb, neoonlambi oma aga mitte (vool nii väike).
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

                  Comment

                  Working...
                  X