Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

pc toitekaga väike trikk.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

pc toitekaga väike trikk.

Õhtust..Kakkusin siis ühe 250W toiteploki lahti ja jootsin trafo välja.Plaan on siis lasta originaalis 12V väljundist hoopistükis 12V sisse ja siis tsirka 220v(peaks ju tulema) teiselt poolt kinni püüda.Vaatasin siis ploki enese tl494 RT ja CT väärtused ning panin oma 12V peal töötavale 494le samad 1n konde ja 22k taki. Trafol kenasti keskväljavõttega see 12V sekundaar ning peaks ideaalne tulema(selle võtsin eeskujuks). Paraku aga sain 220V mähistele heal juhul 150V.Kuigi peaks ju sama välja andma mis originaalis sisendisse saab? Kõrval olev jäme 5V mähis tundus 5V kanti kenasti jäävat pirni heleduse järgi vaadates.Ka 5V ahel on kena keskväljavõttega ning lasin ka sinna naljaviluks 12V sisse,siis sain miski 180V,aga tühijooksul tarbis kole palju ja yhesõnaga ei saa sedasi.Niisiis ehk oskab keegi kommenteerida,et mis trikk sellega siis on.Miks ma ei leia väljundist seda,mida ma tahaksin leida.
    otsija

Vs: pc toitekaga väike trikk.

Skeemil näidatud meetodil nende transide juhtimine ei ole hea mõte. 494 pole mõeldud otse mosfete tüürima. Sinna miskit draiverit vahele vaja.

Comment

Arvad nii.... Muidu kasutegur oli kenasti timm ja ossiga vaadates oli signaali kuju ka kenasti ristkülik. Aga olgu mul aega on.Proovin sg3525-ga siis tüürida ning topin sinna 220v väljundisse ehk tagasiside.Kuigi oss näitas,et ristküliku kuju polnud üldse mitte nn piik ja seega tagasiside kaudu eriti enam seda pinget väljundisse juurde vist ei vääna.
      otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
        Arvad nii.... Muidu kasutegur oli kenasti timm ja ossiga vaadates oli signaali kuju ka kenasti ristkülik. Aga olgu mul aega on.Proovin sg3525-ga siis tüürida ning topin sinna 220v väljundisse ehk tagasiside.Kuigi oss näitas,et ristküliku kuju polnud üldse mitte nn piik ja seega tagasiside kaudu eriti enam seda pinget väljundisse juurde vist ei vääna.
        Proovisin siis koos tagasisidega ja tulemus nagu ma arvasin sama. Ikka maksimum 150 voltsa ja kõik. Lasen nüüd 60+ kHz 5V mähistesse ja vaatan siis elu.

E: Polnud tarviski 60kHz.Lasin niisama sama sageduse(tsirka 30kHz) 5V mähistesse ja peale dioodisilda sain 140V(eelnevalt 12V mähistega oli pinge madalam,minu viga ). Ühesõnaga 220V sellest trafost vist ei võlu,aga peaks saama miski väiksema autovõimu toiteks aretada küll.
        viimati muutis kasutaja otsija; 29 m 2008, 13:25.
        otsija

Comment

Mis koormusega sa testisid? Võibolla 10W koormusega langeb pinge 50V peale. Sekundaari kasutamine primaarina pole impulsstoitekates eriti hea mõte, kui tahad , et asi töötaks efektiivselt.

Comment

üldiselt ei saagi selle asjaga saama (minu teadmiste kohaselt) ilusat siinust vaid saad ristküliku...

Comment

Kontrollisin 60W 230V pirniga. Siis oligi 140V,tühijooksul oli seal üle 200V aga see pole oluline. Ja teise 60W pirni lisamine rööbiti tekitas miski 3V pingelanguse. Ja see trafo peabki saama võimalikult nelinurka....
              otsija

Comment

Need traffod ei peagi andma välja võrgu pinget. sest ükski impuls toide ei tööta nö laes, põhjus lihtne, kui sisend pinge kukuks poleks enam võimalust kuskilt juurde regullida. Seega see pinge mida sa seal näed on umbes see kus toitekas veel oleks töödanud. Ehk otsi toitekas mis võimalikult kõrgel pingel pillid kotti paneb, sealt saad tõenäoliselt vähe suurema pingega traffo. Üldiselt soovitan ise kerida, Kallebi käest sain eelmine kord 1 KW kanti E südamikke. Hind oli soodne. Katsetanud pole aga aga küll sinnani ka jõuan.
                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                X