Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

trafo arvutamisest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

trafo arvutamisest

Tahtsin mõõta ära trafo (220V->10kV) väljundpinget, aga kuna vastavat mõõteriista pole, siis panin trafo tagurpidi seina (sekundaarile 224V) ja mõõtsin primaarilt 10V, seega nagu vähendaks ta pinget 224/10=22.4 korda. Kui primaari panna 224V, siis peaks sekundaaril olema järelikult 224*22.4=5017.6V
    Kas minu mõttekäigus on kusagil viga? Miks ma saan ainult pool tegelikust väärtusest kätte?

Katla süüte trafodel, ning neoonvalgustustrafodel on kõrgepinge mähises voolu piiramiseks takisti. See ei lase trafot lühise korral maha põleda. Samas on vool tavaliselt alla 30mA seega pole hingevõtja. Kui ühendasid trafo sekundaaripidi võrku jagunes pinge takistile ja mähisele. Pinge mõõtmiseks tee pingejagur. Ühenda 100 1 megaoomist takistit järjestikku. Pinget mõõda ühest otsast esimesel takistil. 10kV sisendiga peaks takistil olema 100V. Arvestama pead sellega, et 0,5W takisti üle 300V ei talu(nii on kuskilt meelde jäänud).

Comment

... Arvestama pead sellega, et 0,5W takisti üle 300V ei talu(nii on kuskilt meelde jäänud).
      Vene takistid (vene tähed ja E tuleb lugeda e oborotnõi):
      KEB-1 ülempiiriks 10KV
      KEB-2 ülempiiriks 20KV

Kui õnnestub kuskilt hankida.

Comment

Kui suured nad on ja milline täpsusklass neil on?

Comment

Kui suured nad on ja milline täpsusklass neil on?
          Kahjuks minul andmed puuduvad. Kunagi tahtsin ehitada tarviku, millega mõõta kineskoobi kõrgepinget tavalise TL4 testri +/- 1000V piirkonnas.

Comment

Ehk leiad A-kaablist meelepärast
            http://www.akaabel.ee/index.php?&PID=produ...ISTI26&LANG=est

Kui pole alalisvool, siis takistitega on see jama, et mahtuvustakistust tuleb ka arvestada. Pannes 100 järjestikku, ei ole takistuste (ja pinge) suhe 99:1

Comment

Working...
            X