Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mobiil alarmi edastama, kuidas realiseerida?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mobiil alarmi edastama, kuidas realiseerida?

Juhhei! Lihtlabane idee, teha valvesüsteem kus andurilt saadud signaali peale helistaks valvataval objektil asuv mobiiltelefon minu mobiilile (see oleks alarmiks). Kuidas seda osa realiseerida, et telefon alarmsignaali peale helistama hakkaks ilma telefonipeal jootekolbi kasutamata? (muidu paneksin andurile relee, mis lühistaks mobiili kiirvalimisklahvi, mille alla oleks minu nr. pandud). Moderniseeritud telefone olen näinud kuid seekord tahaksin ise ära moderniseerida ja nii et telefoni peal "jõudu" ei kasuta. Mobiiliks tahaksin kasutada Nokia5110't (kuna see on suhteliselt odav, lolli/töökindel ja talle saab lisada välisantenni kui vaja). On's datakaablit kasutades võimalik püstitatud ülesanne lahendada? (mingi "lihtne" skeemike teisele poole teha) ???

Datakaabli kaudu seda asja vaevalt tööle saab panna,aga natuke telefoni modifitseerides küll.
    Ma oletan,et valvataval objektil on üleval ikka mingi keskus,mitte lihtsalt andur ja sireen otsas?
    Kui tegu on keskusega,siis on asi lihtne-Sireeni väljundist hakkad juhtima impulssreleed(Nii kui toite saab,hakkab relee plõksima u. sekundise intervalliga)ja antud relee hakkab siis lülitama kiirvalimis klahvi.Selleks tuleb siis loomulikult selle klahvi lülitamiseks kaks juhtmeotsa telefonist välja tuua.Soovitan sul antud eksperimendiks muretseda kuskilt mõni vanem telefon,millel on siis kas kiirvalimis võimalus,või "Yes"(Ericsson) klahv.Ericssoni puhul hakkab siis telefon valima viimati sisestatud numbrit.
    Tegelen ise valveseadmetega ja olen neid asju varemgi paigaldanud.Kui on lisaküsimusi,siis eks püüan vastata.

Comment

Datacabla kauda saab kindlasti kaa, einult et süsteem tuleb veits keerulisem(peab olema mingi mikrocontroller, mis saadab näiteks telefonile käsu saata sulle SMS).

Comment

Järsku on võimalik PIC-i abil teostada????

Comment

relcole: valvataval objektil pole mingit keskust, see oleks minuarust priiskamine (kui mobla-poole valmis saan ja olemasolevast väheks jääb, siis võib-olla mõtlen keskusepeale ka) Praegu on garaazis selline lamp, mis liikumise peale süttib teatud lühikeseks ajaks, valgustipoodides on sellised müügil, teate küll. Sellelt lambilt mõtlesingi alarmisignaali võtta. Lamp toimib muidu ideaalselt ja mumeelest sobiks väga hästi antud ülesannet täitma. Kas neid kahte juhtmeotsa on lihtne sealt telefonist välja tuua (pole ühelgi telefonil klaviatuuri ära kiskunud) millised telefonid paremini sobiksid või vahet pole ja millele veel tähelepanu pöörata (ilmselt tuleb need juhtmeotsad joota). See süsteem tundub, et täitsa toimiks. Aga tegelikult mulle meeldiks keerulisem lahendus rohkem : Mõtlesin ise ka PICipeale aint kogemused sellega = null. Kui saaks kelleltki veel vihjeid asuks asja põhjalikumalt uurima. SMS saatmiseks on vaja ju õige palju suhelda mobiili modemiga ??? Eeliseks näeksin, et saaks teha paindlikuma süsteemi, seda saaks ehk erinevate mobladega ühendada, kartmata mõnd kallimat mudelit purustada + loomisrõõm Tegelikult läheb vist siiski liialt keeruliseks võrreldes esimese variandiga, jahutage mu entusiasmi.

Comment

Mina arvan, et väga keeuliseks ei lähe, sest telofuniga on võimalik suhelda AT käskudega. vt. näiteks seda...
            http://www.riccibitti.com/tinyplanet/tiny_intro.htm

Comment

http://www.riccibitti.com/tinyplanet/tiny_intro.htm :
              KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Nii, kõigepealt see riccibitti link on abiks küll, skeem tundub tegemise mõttes lihtne aga käimasaamine on hoopis iseküsimus. Kas nonde AT käskude kohta oskaks keegi miskit rohkem pajatada? Daunloodisin http://www.hilgraeve.com/ HyperTerminali, ühendasin mobiili Serial RX&TX->PC COM porti (datakaabel), tahaks edasi proovida. Pole mõtet enne isegi küsida/otsida kas see 8-jalgne ATINY12L mikrokontroller saadaval võiks olla kui ei tea sest AT käsumajandusest miskit.

Comment

Siin vist peaks olema see mida sa vajad. (artikli lõpus on lingid AT käskude kohta, ise tõmbasin need käsud kunagi ETSist)
                  http://www.riccibitti.com/tinyplanet/tiny_article.htm

Comment

Minu viga, et kohe ei märganud, uurin asja. Kontrolleri kohta leidsin googeldades: http://www.atmel.com/atmel/acrobat/1006s.pdf

Comment

Nokia 5110 pole hea mõte sest see ei toeta AT käsustikku!

Comment

Tõepoolest, kuradiraisk ütlen sellepeale >
                        (ja mina veel mõtlesin, miks ta tõhk ei toimi.
                        Eino mingi arvutiehitus langeb muidugi ära. Äkki loeks need mudelid üles, millega asi kindlalt toimiks. Ericud võiks välja jätta, neid põhimõtteliselt keeldun kasutamast! Ja nii ei jäägi suurt midagi järgi :-X

Nokia 5110/5130 (and others) have no usual modem-like interface supporting AT commands. They understand the manufacturer's proprietary protocol only. This prevents you to use your phone on any HW/SW platform.
                        Lubos Tilka's summary about this:

The matter is that 5110 HAS support
                        for data/fax but does NOT have internal hardware modem (many sites tells
                        it has). That's why it doesn't recognize AT commads naturaly. The
                        solution is piece of software called Nokia Cellular Data Suite (for 51xx,
                        61xx, 71xx). It installs drivers emulating nokia modem via virtual COM
                        port (this is probably the thing you had on your mind). NCDS works on
                        Win95,98 and NT4.0 and should be available on Nokia site or with any
                        purchased Nokia phone. After the software is installed (very easily), AT
                        commands work perfectly. So my software runs at last. Not on Mac, but on
                        Windows at least.

Comment

Kõige lihtsam on osta 1610. Selle saab 100 EEK eest kätte. Sellel saab ühe nupuga kiirvalimist teha. Selle sees on suur plaat, millele on hea juhtmeid külge joota ja kui midagi nässu peaks minema siis ei ole kahju nii suur.

Comment

Tegin ise ka 1610'ga. Suurele kolakale on hea juhtmekesi külge joota ;D

Comment

nokia AT käsud

http://www.thony.xtr.at/dd69/repair/Nokia_...AT-Commands.pdf

Comment

Working...
                              X