Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kõrge ning madalpinge kõrvuti trükkplaadil

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kõrge ning madalpinge kõrvuti trükkplaadil

Teen felch-i värvimuusika jaoks trükkplaati ja tekkis olukord, kus sümistorite, ehk siis kõrgepinge rajad ning madalpingerajad jooksevad kõrvuti.

Vaata pilti

Kas sellest võib jama tulla skeemi hilisemal pingestamisel?

Vs: Kõrge ning madalpinge kõrvuti trükkplaadil

see mis on kõrge pinge: algb alates 1000V, madal pinge on 400/230V ja väike pinge on see sinu 15V. Loodan, et sa ei lase sinna 1000V

Comment

Liiga lähedal.
      Üldiselt ei tohiks midagi juhtuda aga ei või iial teada. Nati niiskust ja...
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

to kikas13
        Jah sul on õigus.
        Sisse lasen selle mis seinapesast tuleb. Mis ta seal on ei tea.
        Vanasti oli 220, nüüd ehk 250 juba.
        Pole ammu mõõtnud.

EDIT:

Jah, vist liiga lähedal. Üritan kaugemale vedada, kuigi plaadi laius on paika pandud ja muuta ei saa. Ainuke asi on vist sümistorid eraldi plaadile ajada.

EDIT2
        aga kui viskaks selle 15V raja sealt ära vahelt? siis on allesjäänud 15V ja 220v raja vahe umbes 3-4mm?!

Ei piisa?

Comment

Comment

Re: Vs: Kõrge ning madalpinge kõrvuti trükkplaadil

mina hoiaksin need rajad ikka väga kaugel üksteisest. 100mil'i kindlasti, võimalusel veel rohkem. Ning raja paksus ka suuremaks. sul mingid väga hädised seal. ma paneks 50mil'i raja laiuseks, või kui ei mahu, siis vähemalt 32mil'i.

Comment

Vs: Re: Vs: Kõrge ning madalpinge kõrvuti trükkplaadil

Esmalt postitatud bloody-orc poolt
              mina hoiaksin need rajad ikka väga kaugel üksteisest. 100mil'i kindlasti, võimalusel veel rohkem. Ning raja paksus ka suuremaks. sul mingid väga hädised seal. ma paneks 50mil'i raja laiuseks, või kui ei mahu, siis vähemalt 32mil'i.
              100% nõus!
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Selle 15VDC-na märgitud raja saad mikroskeemi jalgade vahelt läbi vedada.

Rusikareegel on, et 1kV hüppab üle 1mm õhupilust, kolm korda varu kindlasti. See teeb 220V jaoks jämedalt 1mm.

Alati saab trükkplaati lakkida, siis ei poe niiskuseuss nii kergelt ligi. Pilu võib ka vahele freesida.

Tugeva impulssmüraga radu (sümistor kindlasti toodab seda) ei soovita üldse millegagi paralleelselt vedada.
                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Tänan kasulike soovituste eest.
                  Otsustasin asja maketikal enne ploki haaval läbi proovida. Mikser-> võim-> esimene filter -> väljund. Kui sinnamaani funkab mul, siis edasi järgmine filter jne.

Hiljem siis muudan plaadi joonist.

Comment

Mina ei teeks optronite jalgade vahele üldse mingeid radu.

Comment

Häirete pärast?

EDIT1:
                      felchil seal takkide rajad lähevad.

EDIT2:
                      Sai kokku pandud sisendmikser, võim ning esimene filter, maketile. LM339 ei pannud otsa hetkel. Tahtsin proovida, kas sinnamaani asi funkab.
                      Panin ühe kandilise punase LEDi TL072 väljundisse ja..

paistab, et töötab!!
                      Pisike video.
                      http://tinyurl.com/3t4fgs

Minu jaoks vägagi inspireeriv.

Pilt kogu asja hetkeseisust

Üks led ainult testimise jaoks, lõpuks tulevad ikka vanad head hõõglambid.
                      Üldiselt nägin oma silmaga, et asi funkab ja hakkan plaadiga uuesti tegelema. Peab veidi ümber tegema, vastavalt teie antud soovitustele.
                      viimati muutis kasutaja Elektrik; 20 m 2008, 02:51.

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
                        Häirete pärast?

EDIT1:
                        felchil seal takkide rajad lähevad....
                        Põhiliselt turvalisuse pärast, et oleks vähem võimalusi ülelöögiks. Ma joonistasin nii, kuna lihtsalt ei viitsinud trasseeringut uuesti teha ega ka traate vedada.
                        Tegelikult pole nii eriti ilus küll. Ja see, et seade töötas (vist töötab nüüdki aga on juba kellegi teise oma), pole vabandus...
                        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
                          Teen felch-i värvimuusika jaoks trükkplaati ja tekkis olukord, kus sümistorite, ehk siis kõrgepinge rajad ning madalpingerajad jooksevad kõrvuti.
                          Normide järgi peaks plaadil olema 230V võrgupinge ja madalpinge radade vahe minimaalselt 8 mm.
                          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Veel kommiks omaltpoolt, et need toredad punased ruudu-kujulised konded võiksid igaks juhuks välja vahetada misiganes teiste vastu. Minul hakkasid nad sõna otseses mõttes kaasa pirisema.
                            Lihtsalt mainin...
                            Erilahendused.
                            PS või mail.

Comment

Kindlasti vahetan välja, nad mul ainult maketeerimise jaoks.

Need punased on väga kahtlased konded üldse. Mul on juhtunud nii, et kord üks punane liistakas töötas, teinekord jällegi mitte.

Peaks nad vist kõik ära viskama.

Comment

Working...
                              X