Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
pervert? soovid leedidele juhtmeid külge panna. ilmselt suurem osa naisi sellest vaimustuses ei ole...
kui jutt on valgusdioodidest ehk LED(ingliskeelne lühend), siis on hoopis teine asi. valgusdioode ei kannata otse ühendada, sest need lähevad valjema muusika korral läbi. teine probleem on ebasümmeetriline koormus, mis paratamatult annab helis tunda.
dioode vastupidise polaarsusega paralleeli ühendades saab koormust ühtlustada ja dioode vastupinge eest kaitsta, aga heliväljundisse ei kõlba nad sellegipoolest.
Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus
okei vaatan neid linke ! Aga päris perverdiks pole kah mõtet kutsuda !
Aga üks küsimus veel et missuguse takisti oleks kõige parem nendele LED-idele? 3mm blue diffused blue 40deg 330mcd
...missuguse takisti oleks kõige parem nendele LED-idele? 3mm blue diffused blue 40deg 330mcd
Nagu Sa isegi hästi mõistad, ei anna see rida LEDi elektriliste omaduste kohta mingit infot. Elektroonikut huvitaks esmalt max. lubatav vool läbi dioodi (püsivool, mitte impulsis).
Kas tead oma võimendi max. väljundpinget? Võta see aluseks. Pane nati juurde, varuks. Edasi otsi LEDi päripingelang ehk pinge, mida vaja LEDi põlemiseks. Siis nuhi veel välja toosama max. vool ja kutsu onu G.S. Ohm oma valemiga appi või kasuta netis leiduvaid LEDide kalkulaatoreid.
Nii, arvutasid välja ja...põlevad maha paganad. Jah, peavadki põlema...maha. Asi selles et (nagu siin juba mainiti kindlasti) ühe pinge poolperioodi vältel toimib kõik õigesti kuna siis LED juhib voolu.Vastupidise poolperioodi ajal aga on LED suletud ja saab endale kaela kogu võimu väljundpinge. See on liiast ja ongi suitc väljas.
Aitab teise LEDi või lihtsalt tavalise 1N4007 dioodi ühendamine LEDiga paralleelselt kuid vastupidi.
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Rahu mehed, jussil vanust umbes 13-14 aastat, pole isegi õigeid füüsikatunde veel olnud aga teie puistate siin termineid, see esialgu poisile veel puhas raketiteadus.
Elektrooniku kassil on neli jalga: sisend, väljund, maandus ja toide.
karla Minu esimesek võimuks oli ka estonia 010 enne seda oli mingi heliblokk mille ma ühest vanast raadiost välja olin kakkunud(1-3w vist oli), selle suutsin oma sünnipäeva päeval ära lõhkuda , peale mida sai 2 nädalaga estonia010 muretsetud siis olin ka vist 13-14(see oli juba ikka mõned aastad tagasi). sellele sai led vilguti tehtud ja muid ime vigureid proovitud(töötab ideaalselt siiamaani tegu on 4ohm versiooniga).
eks ta ise tea millega riskib.
Emal oli kolm poega, kaks olid normaalsed ja kolmas oli elektroonik.
Comment