Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Akulaadija pidevalt kontaktis?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Akulaadija pidevalt kontaktis?

Tere!

Olen mõelnud sellele, et kas näiteks 90W võimsusega ja 20V pingega sülearvuti laadijale mõjub halvasti kui ta kontaktis on, st ka siis kui akut ei lae? Iseenesest peale aku laadimist on laadija soe, aga natukese aja pärast on laadija täieti külm, kuigi laadija on kontaktis, ma eeldan sellest, et tegevust laadijas ei toimu ja järelikult ei ole ka midagi hullu!

Vs: Akulaadija pidevalt kontaktis?

See on normaalne et ta pärast külm on. Kui aku on täis laetud siis laadijal koormus muutub väiksemaks ja siis ta ka ei erita nii palju sooja.

Comment

mul on IBM laadija seinas 24/7. pole küll väga roheline tegevus, aga laadijale see liiga ei tee. kui odavapoolse läppariga pikalt juhtme otsas istud, siis pigem eemalda läpparilt aku, sest see sureb niisama juhtme otsas tolgendades ära
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Njah, mul endal Lenovo thinkpadi laadija, aga selge siis, seda ma arvasin ka, et erilist midagi ei tee. A mis see rohelisus siia puutub. Kas siis vool aihtub õhku vms?

Comment

Esmalt postitatud normaalne poolt
          Njah, mul endal Lenovo thinkpadi laadija, aga selge siis, seda ma arvasin ka, et erilist midagi ei tee. A mis see rohelisus siia puutub. Kas siis vool aihtub õhku vms?
          No kui sul näiteks telekas on stand by e. ooteasendis ja ka sel ajal voolu tarbib, kas selle kohta saab öelda, et vool aihtub õhku? Voolu tarbib see sama elektroonika ise seal teleka / laadija sees. See on ju ka suht loogiline ju, et laadija LED-id ei põle voolust õhus...

Comment

Nojah, aga minumeelest laadija ju lihtsalt muudab suure pinge väiksemaks, millega saaks akut laadida, st ta on vooluülekandja, mitte voolutarbija. Aga jah ma nüüd vist taipan, et selle pinge muutmine kulutabki voolu, aga samas kui see vool parasjagu kuhugi edasi ei kandu, mis asi siis elektrit kulutab, milleks see energia muutub, soojuseks?

Comment

Esmalt postitatud normaalne poolt
              milleks see energia muutub, soojuseks?
              Soojust ka vaja, eriti talvisel ajal.
              Pane pistikupessa mõõtejulla vahele
              http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VELL_NETBSEM2
              http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=TELL_BS-PM230
              http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=76-481-16
              http://www.ronex.ee/index.php?produc...s&&group_id=34
              http://www.ronex.ee/index.php?produc...s&&group_id=34
              jne...
              Ära ainult näitu vaadates nutma hakka.

Comment

Soojuseks ikka..Laadijal on enesel ka väikene tühijooksuvool,mida ta võrgust tarbib.
                otsija

Comment

Sest ega isegi trafo kasutegur pole 100%!

Comment

võimsatel trafodel see kasutegur sinna 100% lähedale tuleb, aga seda kindlasti mitte tühijooksul

Comment

parem,kui teda tühjalt seina ei jäta.seda just oma hingerahu pärast.järsk impulsshäire vooluvõrgus ja sa hakad kulutama kallist aega uue laaduja otsimiseks.ja muidugi avastad oma rõõmuks,et võrreldes läpakaga maksab uus laadija häbematult palju.

Comment

No selge! Oskate umbes öelda mitu W ta võib niisama tarbida, või see on sõltuv? St laadija võimsus oli mul antud, endal mõõteriistapuud puuduvad!

Comment

minu mõõtmistulemused näitasid, et reeglina jäi tühijooksuvool või stand by kuskil 2W piirile. Pesumasin võttis millegipärast väljalülitatud asendis 7W. Lõpptulemusena avastasin, et minu kodus on pidevalt järel kuskil 60W erinevaid stand by tarbijaid. Seega ca 50EEKu kuus. Elektriarve ise on 300 ringis.

Comment

nende stand-by tarbijate vähendamiseks on mul kabinetis releega pikendusjuhe, mis katkestab monitori, võimendi, kolvi jpm asjade toite, kui arvuti välja lülitan. ülejäänud asjade(ka esimene arvuti) toide on kabinetis FTP serveri AT ploki kaudu toidetud. kui serveri toide välja lülitada, siis on kõik kabineti ja arvutivõrguga seotud seadmed toitest maas.

Comment

Hmm ok, tänud vastuste eest!

Comment

Working...
                              X