Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED-idest tuli

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LED-idest tuli

Tere. Teeks lisapiduritule autole. Oleks vaja panna kas siis jadamisi või rööbiti korraga põlema ca. 20 led-i võib-olla ka rohkem. Mis moodi need peaks ühendama ja kui suured takistud vahele panema. On LED-idel mingid parameetrid veel? Punane LED tahab vist saada all 2V. Kas mingi voolu tugevus kah mängib rolli. Kui võtta piduritulest voollu kas siis see liiga võimsaks ei jää neile. Valgustage mind selles vallas.

metku.net LEDi kalkulaator peaks sind aitama.
    KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Desired LED Current in milliamps - jäi mulle arusaamatuks, mida sellega mõeldakse?

Sooviks teha sellise variandi - 20 punast LED-i, rööbiti tuleb vist panna.
      Supply Voltage - 14V
      Voltage Drop Across LED - 2V
      Desired LED Current - ... mA???

Lisaks, kas neid peab kah arvestama:
      Calculated Resistor Wattage
      Safe pick is a resistor with
      power rating of
      Kui jah siis kus?

Sai nats rumalaid küsmusi aga aidake sellegipoolest.

Comment

Desired LED Current in milliamps - jäi mulle arusaamatuks, mida sellega mõeldakse?
        See peaks olema vool, mis läbib dioodi selle põlemisel (töövool).
        Head susserdamist !

Comment

aga kust ma selle väärtuse saan, või millest see tuleb?

Comment

See on dioodil ette antud, ilma seda teadmata on vaja katsetada, aga see võib lõppeda pauguga :-[
            Head susserdamist !

Comment

Kas kui poest LED-id osta siis saab selle ikka teada?

Comment

Saab ikka, sa vaata netist dioodi andmelehelt vool järgi. Enamasti on 10mA, heledatel ka rohkem. Mida suurem vool, seda heledamalt diood põleb, kuni ära põleb Seega üle lubatud maksimumvoolu ei maksa (kui oma taskust maksad minna.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Võta 56oomi takisti ja pane 6-7 LED-i jadamisi takistiga. Kui vool üle 20 mA suurenda takistit või pane üks LED juurde. Tegin pisikesele jõulukuusele jooksvad tuled, 10 LED-i jadamisi toitel 23V, takisti 56 oomi.

Comment

Working...
                  X