Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

algaja varustus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

algaja varustus

Et ma elektroonikast ja jootmisest suht v2he jagan,siis,mis instrumendid mul peaksid olema algvarustuses ja mis hinnaklassist.(Olen sirvinud siin multimeetreid,testreid,jootekolbe jne),kuid praegu nad ytlevad mulle suht v2he.

Jootekolb, näpitsad, pinsetid, kruvikad, tina, nuga, multimeeter...igast asju läheb vaja ühesõnaga Ja kõik asjad nii kallid, kui rahakott kannatab.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

Jootekolb, näpitsad, pinsetid, kruvikad, tina, nuga, multimeeter...igast asju läheb vaja ühesõnaga Ja kõik asjad nii kallid, kui rahakott kannatab.
      mitte just kallid vaid nii [glow=red,2,300]head[/glow] kui rahakott kannatab

Comment

jootekolbil on sul veel vaja lisaks varuotsasid v6i head viili millega otsa nyhkida

Comment

Mida arvate nt Welleri pystoljootekolbist

Comment

Kuna olen näinud varemalt sarnast vene analoogi, siis ei arva tast palju. Läheb küll ruttu soojaks aga see on ka positiivsest poolest kõik. Raske ja ebamugav.

Comment

liiga palju watte vist asjal

Comment

Mida arvate nt Welleri pystoljootekolbist
                Kasutan ise. Soojaks läheb tõepoolest hästi. Tinutab kah hästi,kui otsa puhastada regulaarselt. Sobib jämedamate tinutamiste tegemiseks. Samuti on see parem varustus, kui on olemas kassid. Eelis veel selles, et ots on galvaaniliselt seinast eraldatud. Peentöö jaoks soovitaks ikkagi midagi muud.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

jootekolbil on sul veel vaja lisaks varuotsasid v6i head viili millega otsa nyhkida
                  Viiliga kovi otsa kallale???
                  mis ajastus sa elad/mis tehnikat kasutad ?

kolvi otsa puhastatakse spetsiaalsest materjalist "k2sna" sisse, mis enne igat jootmist veel alt l2bi lastakse.

pystoljootekolvist nii palju, et sellega v6ib puitpinnale pildikesi p6letada, aga mitte elektroonika ligi tikkuda.
                  Liiati veel algaja jootjana.

Algajale oleks ehk k6ige taskukohasem lahendus Welleri SPI 27 jootekolb. Tevalos 449EEQ.
                  Paintball Ruhnu saarel - http://www.combat.ee
                  Ruhnu WiFi, PMR446, SATnet - http://ruhnu.combat.ee

Comment

Mina viilin kolvi otsa kogu aeg - iga kolvi ots põleb lõpuks "kirveks"! Samas kogu aeg näha neid jooteid mis tekivad kui sellise "kirvega" on joodetud.

Jootekolvi ots peab olema terav, puhas ja joodisega kaetud - kes ei usu, lugege kasvõi nõukogude ajal kirjutatud jootmisjuhendeid. Need palju paremad kui internetis või suva-tootja poolt kokku kirjutatud jama.

Ja algajatele hüva nõu: loogiline mõtlemine peab kindlasti olemas olema 8)

Comment

Mina viilin kolvi otsa kogu aeg - iga kolvi ots põleb lõpuks "kirveks"! Samas kogu aeg näha neid jooteid mis tekivad kui sellise "kirvega" on joodetud.

Jootekolvi ots peab olema terav, puhas ja joodisega kaetud - kes ei usu, lugege kasvõi nõukogude ajal kirjutatud jootmisjuhendeid. Need palju paremad kui internetis või suva-tootja poolt kokku kirjutatud jama.
                      Kolvi ots kulub kirveks siis kui sa talle viiliga kallale l2hed! Nimelt on ta kaetud (ma r22gin praegu korralikest l22ne jootekolbidest, mitte sellest kolvist, mis 23a tagasi vanaisa k2est kingituseks saadud) spetsiaalse kaitsekihiga, mida vigastada EI tohi! Never ei tohi kolvi kallale viiliga minna!
                      Ja muide.. kui see ots umbes 7a pideva jootmise j2rel siiski 2ra hakkab kuluma ostetakse poest uus ots.

N6ukogude aegne kirjandus.. come on!
                      Seal soovitatakse kasutada jootepastat/kampolit ja eiteamidaveel. T2nap2eva tinal on kampol juba sees ja jootepasta kasutamine oleks parem yldse 2ra unustada.
                      Paintball Ruhnu saarel - http://www.combat.ee
                      Ruhnu WiFi, PMR446, SATnet - http://ruhnu.combat.ee

Comment

Jootmise how-to http://www.referat.ee/ee/doc/jootmine.doc
                        koos 10 käsuga

Comment

Mina viilin kolviotsa asemel parema meelega ühte teist otsa.

Kui on korralik kolviots, spets pinnatöötlusega, siis kestab see ots ütleme... 300 tundi järjest jootmist. Kunagi ammu unustasin Welleri kolvi paariks ööpäevaks sisse, peale seda seisnes kogu otsa hooldus selles et vaatasin otsa ütlesin nunuh ja tinutasin edasi. Vene kolviots oleks selle ajaga ära auranud.
                          Jootmise temperatuur ei pea olema kõrge ega madal vaid optimaalne. Kui on liiga madal või kõrge, hakkab tina venima (pindpinevus väheneb) ja peenikese töö puhul on see väga kriitiline (tekivad tinasillad, hoolimata puhtusest ja kampolist). Optimaalne temperatuur on peenikese töö ja hõbedaga tina puhul 330 kraadi ja 10 kraadi siia sinna on juba palju. Olenevalt tinast saab seda ise leida, muutes kolvi temperatuuri, kuni tina venivus on minimaalne.

Btw. jootmisest ja trükkplaatidest peaks mingi FAQi tegema, see pole just esimene kord vastata

Comment

Aga mikroskoop

Kas seda on vaja ja palju see maksab?

Comment

Ei ole, kuid kui sul vaja tinutada üle 100 koivaga satikaid, on pisike 4* suurendusega luup väga käepärane.
                              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                              X