Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

väike kysimus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

väike kysimus

Teoreetiliselt peaks saama teha täiesti tavalisele raadjole(kõige tavalisem mis poest saada) millel pole sisendit, ise sisendi teha nõnda kui võtte mikker vahelt ära ja panna ssinna mikri yhendus kohtadesse mingi ots.
    (seda olex vaja teha sellepärast et saaks cd-pleierit läbi raadjo kuulata)
    kysimus: Kas seda on mõtet teha ja kas see on üldse võimalik?
    Info võib olla ELUOHTLIK!

??? ei saa küsimusest aru. Kas "sangale" sisendit teha ???
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Peaks töötama :-/ , kui juhtmed pleikuga õieti ühendad.Mõte on ikka teha kui ta tööle hakkab.
      Elas kord üks väike transistorike, tal oli ainult üks viga, ta nimi oli p217

Comment

kui õieti teed siis töötab küll
        ei maksa ta suht midagi ainult juhe ühendamiseks pesa ja lüliti mis lülib ta sisse ja välja
        pesa ühedad volume reguleerimis nupu peale vahele lüliti ja kogu moos
        kui aga sisendisse lastav signaal liiga nõrk tuleb vahele teha veel väike võim ( eelvõim, mikrofoni oma või mida iganes) see kah suht lihtne ja ongi kogu moos

Comment

minu aiwa igatahes tahab, et ma lindistaks, kui mul mikri küljes ka midagi oleks. ja heli kohe ikkagi ei kosta.. vbla on miski, millest ma aru ei saanu.. :-/
          hei.. HEI. paha koer.. too kohe tagasi

Comment

Mikri sisend aktiveeritakse jap alles kui lindistama panna. Tee nii, nagu eelpool öeldud, võta volüümi nupul lahti parema serva otsad ja pane lüliti vahele. Volüümi nupp on enamasti peale raadiot/makki/cdd/jumal_teab_mida ja enne lõppvõimu. Kui nüüd lülitiga lülitada ümber sinna mingi ise lisatud pistik, ongi asi kombes. Lülitad näiteks raadio peale, et võim rakenduks. Lülitad ümber oma lüliti ja juhid võimu hoopis signaali oma pesast.

Comment

Just, tee täpselt nagu Digital rääkis!
              Aiwa on vait sellepärast et mikrist lindistades lülitatakse võimu suu kinni (või siis tõmmatakse võimendus kõvasti maha). Kui seda mitte teha, kostab hirmus vile (akustiline tagasiside).
              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

seoses digital-i jutuga ilmnes yx probleem mul on raadiol volüümi nupp tinutatud otse plaadile ja seal ple yldse juhtmeid.
                Äkki on veel võimalusi mida ma veel proovind pole?

Comment

Tinuta otse plaadile juhe
                  "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Mis iganes... olgu tegu mistahes raadioga, signaal tuleb anda MSV (madalsagedusvõimendi) sisendisse. Aga võib juhtuda selline asi, et sisendnivoo on MSV sisendi jaoks liiga kõrge... sel juhul võib kasutada takistit (potekat)... aga volume regulaatori potekas on tavaliselt ühendatud MSV sisendiga (sellest oli ülalpool juttu) äärmised klemmid... liugurile tuleb signaal. Muidugi peaks oskama eristada vastuvõtjas olevaid osasid... ega muidu MSV üles ei leia... kuigi see pole ka raske... hakkad kõlarist ette poole tulema...
                    ...

Comment

olex tore kui veiz kirjeldaksid seda...seal igasugu jublakaid

Comment

... mul on raadiol volüümi nupp tinutatud otse plaadile ja seal ple yldse juhtmeid...?
                        Tavaliselt võiks see olla nii. Volüümi potekal on kolm otsa, leia plaadi radadelt üles nö "pealetulev" ots (seal on heli ka siis, kui volüüm on nullis) ja lõika trükkplaadil soon läbi. Nüüd tinuta lõikekohale juhtmete (vajadusel varjestatud) kaudu kahepoolne lüliti, mille keskmine ots tinuta poteka poole, üks äärmistest aga teise äralõigatud kohaga, teine äärmine lüliti ots aga valmista CD mängija jaoks.
                        Kui raadio on stereofooniline, siis tuleks teisele kanalile teha sama ja kasutada siis juba topelt kahepoolset lülitit.

Tavalise raadio puhul (kõige tavalisem, mis poest saada) on kvaliteet nadivõitu (krõbiseb kah, nagu öeldakse). Tuleks valida CD mängijale võrdväärse kvaliteediga võimendus.

Aga alustuseks huvitav, ikkagi ise tehtud, hästi tehtud .

Comment

Working...
                        X