Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arendusettevõtted Eestis

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arendusettevõtted Eestis

Kutsun teid ülesse kirjutama siia Eestis elektroonika arenduse vallas tegutsevatest ettevõtetest ja üksiküritajatest, et saada kokku pilti kes meil siin midagi oskab ja teeb. Kahjuks kardan et neid pole väga palju.

Selline ülevaade oleks hea, sest:

1) Teised ettevõtjad saavad teada kelle poole koostöö tegemiseks või arendusteenuse ostmiseks pöörduda võib.
    2) Noored huvilised või kogenud insenerid saavad teada keda võiks pommida praktika- või töökoha pärast.

Kes kardab et peale enda avalikustamist hakkab saama mustmiljon kirja noortelt praktikasoovijatelt võib siis äärmisel juhul kirjutada ainult oma ettevõtte tegemistest ilma nimede ja kontaktideta.

Ideaalselt võiks ettevõttest kirjutada just selle ettevõtte töötaja, aga kui keegi teab midagi, millest veel kirjutatud pole, kirjutage siis ise palun. Mainida palub ettevõtte üldinfo, kompetents, käimasolevad projektid ja kliendid/sihtturg(nii palju kui klientide privaatsus lubab).

Mainida võib tegelikult pea kõiki tehnoloogiaga seotud arendustegevusi(ka DSP, riistvara lähedasem progemine, robotid näiteks), mis päris infosüsteemide või veebide arendus pole. Arendus, mitte tootmisettevõtmistest palun.
    viimati muutis kasutaja ronald; 12 m 2009, 18:34.

Vs: Arendusettevõtted Eestis

AS Volta elektroonikalabor
    Mina olen pealik (ÜüberMasterBrain)
    Meie kompetents on raua väljatöötlus - digitehnika ja jõuelektroonika, LED valgustid, rakised ja peenmehhaanika, analoogtehnika, PCB projekteerimine, arvutused. Samuti valmistame trükkplaate freesimismeetodil.

Praktikantide ülalpidamiseks hetkel ressurssi pole, tellimusi võtan vastu iga kell, telekaid ei paranda .
    Tüüpiline projekt on ARM ja 485 võrgul baseeruv "süsteem", tüüpiline projektimaht 50 - 200kEEK.

Comment

Kui küsimuse eesmärk on kirjeldada olukorda, siis peale Volta ei ole kuulnud firmadest, kes (mulle vajalikke) arendusi teeks. On olnud üritajaid, kelle esialgne huvi lõpeb, kui hakatakse paika panema tähtaegu ja dokumenteerimisnõudeid.

Kui eesmärk on saada vajalik arendus, on mõistlik külastada nt. ELKOM messi Helsinkis, seal on paarsada asjalikku firmat saadaval, sel aastal sept lõpus.

Viimane tüüpiline arendus sai tehtud umbes nii :
      skeem, disain, jupid, kokkupanek, : ise
      mehaanika+pneumo : KL Mechanics (Oulu)
      trükkplaat : PrinttiValmiste : (Turku)
      eelarve ~30KEUR, aega võttis esimesest infojagamisest valmimiseni 2 kuud.

Tegelikult oleks paarile sellisele firmale eestis tööd küll. Soovitavalt võiks olla mõne tõsise välistegija tütar, sest professionaalsus eeldab suurt kogemust ja resurssi.

Comment

Karu, Su kodulehekülje uudised kipud olema juba 2 aastat vanad. Ei usu, et vahebeaal mingit arengut pole olnud. Tegelikult on Sul ju väärt labor.

Comment

Kodulehekülg kipub unarusse jääma, kliendid segavad töö tegemist

Ma rõhutaksin juxxi jutus seda et kõige tähtsam on KOGEMUS. Selle saamiseks on vaja igasugu asju teha, isegi kui on oht totaalselt läbi kukkuda. Ja see tähendab vahel 24/7 tööd ja krussis närve, thats life.

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
            Ma rõhutaksin juxxi jutus seda et kõige tähtsam on KOGEMUS. Selle saamiseks on vaja igasugu asju teha, isegi kui on oht totaalselt läbi kukkuda. Ja see tähendab vahel 24/7 tööd ja krussis närve, thats life.
            puhas kuld, kõlbab nii tehnika, elektroonika kui ka kunsti puhul kasutada.
            minu alal (graafiline disain) öeldakse, et alates 5-aastasest kogemusest
            võib juba midagi tegijalt loota, päris "tegijad" algavad 12+ aastast.
            eeldusel muidugi, et tegu pole idioodiga...

sorry OT

Comment

No panen siis ka ennast üles:

OÜ Aatomike, vanust saab sügisel olema 15 aastat.
              Välja on töötatud asju päris erinevaid, ehk siis
              elektroonika disain/väljatöötlus/valmistamine/organiseerimine.
              Rohkem igat sorti Led lahendused (ka Led-id, mida ise tarnime),
              infotablood, numbritablood, mikroprotsessortehnika ja tarkvara,
              elektroonilistele vidinatele PC juhtimistarkvara jne.

Peab muidugi ka mainima, et tegelikult see valdkond (disain) ning
              minu puhul paratamatult vaid Eesti klientidele on üks suur jama, kuid
              kuidagi oleme hakkama saanud.

aatomike@aatomike.ee

Comment

Veel tulid meelde: Artec Design, Oskando, Ektaco, Yoga, Hardmeier.
                Peale esimese on nad kõik vist oma niššidesse maandunud ja teenust enam ei paku. ..
                Miski firma tegi antenne/filtreid/konvertereid ...oli see Rantelon äkki ?
                GSMvalve raud on minu teada eestis välja töötatud.
                Huvitav, mis on saanud seltskonnast, kes kunagi ESTRON arvuteid tegi ? .. need olid vist Arukülas ?
                Eesti sildiga elektrikarjust olen ka näinud.

Comment

eks arendusettevõtteid jagub ka eestis, iseasi, kes kuidas end reklaamib. lisaks siis ports üksiktegijaid. üksiktegija pole siiski õige termin, peaaegu alati käib mingi koostöö või siis ollakse kusagil palgal/lepingul. enamik tegijatel on väljakujunenud profiil/klientuur ja tööd planeeritud, seepärast juxxi mainitud 2kuud lööb FIFO sassi, kui just paaripäevatööga või väga kasumliku diiliga tegu pole. ei saa salata et leidub pseudokliente kes paar päeva jahuvad suuri plaane ja siis kaovad oma õhulossiga - kaotatud aega ei korva miski, see selgitab miks (kõigile) avatud uste poliitika pole kasulik.
                  kuigi, mingi osa neist tuleb 6-18 kuu pärast tagasi, just hiljuti nii juhtus.
                  teine suur probleem on mehhaanikapoole ja välise disaini nõrkus, ma pole oma toodete puhul ühegagi 100% rahul olnud, ja ikka välimuse pärast. valdkonnad mida tehtud:telekom, automoto, valve, tööstus.
                  tasemel : skeem + pcb+ kokkuladumine saadakse aga päris hästi hakkama.

Comment

Minitec Eesti OÜ
                    Alu-profiilist kõikvõimalike seadmete väljatöötamine ja valmistamine. Klient tuleb, idee kaasas ning minitec vormistab selle toimivaks lahenduseks.
                    Olles seal kunagi töötanud, siis tegime igasugu huvitavat kraami kuni 6m töölauaga CNC freesini välja. Olen näinud näiteks nende tehtud puurpeade optilise mõõtmise aparaati - paned puurpea kelgule, mis sõidab masinasse sisse ning hetk hiljem ilmuvad arvutiekraanile dimensioonid sajandiku täpsusega.
                    Allkiri.

Comment

Mainiks siis veel ka OÜ Karuteened alates 2005. Põhi ala testi seadmete disain ja ehitus.
                      vähesel määral disain,protoplaatige koostamine.. vaadake http://karuteened.ee/index.php/page,teenused.
                      Pmst siis kõike elektroonikaga seostuvat kui klient maksejõuline on.
                      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                      X