Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LCD ühendamise probleem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    LCD ühendamise probleem

    Tervist.. Sain paar 16 x 1 lcd-d.Natukene suured,aga ajavad asja ära.Proovisin siis sagedusmõõtjale sappa ühendada ühte neist,aga ei saanud toimima. Lisan siis paar pilti,et saaksite selgema ülevaate. Click image for larger version

Name:	PHTO0054.JPG
Views:	1
Size:	45,2 KB
ID:	873518Click image for larger version

Name:	PHTO0055.JPG
Views:	1
Size:	48,2 KB
ID:	873519 , kõige priskem kivi seal siis HD44780A00.Nagu ühel piltidest näha võib on juhtmete jootekohtade juurde märgitud kaks numbrit.Idee poolest algus ja lõpp.Esmalt lugesin neid jootekohtasid sedasi et ülevalt alla 1,2,3,4 ,siis hopp uuesti ülesse 5,6,7... jne kuni 16-ni.Sai asi tehtud,kakkusin 16 x 2 lcd välja(originaalis peab 16 x 1 olema) ja ühendasin 16 x 1 peale,aga ei kippu ega kõppu.Muidu tundub suht loogiline just sedasi olevatki,sest juhe lintkaablina läks ka kenasti järjest 1234...16-ni välja. Egas midagi,proovisin lugeda ka paremalt vasakule ja siis uuesti teisele reale algusesse,aga ka sedasi ei saanud mingit elumärki sealt LCd-st.Kas LCD peetis? Ei hakka teist LCD-d igaks juhuks uuesti samamoodi vist ühendama,pärast teeb liiga selline suvalt ühendamine.Ehk keegi oskab kommenteerida??
    otsija

    #2
    Vs: LCD ühendamise probleem

    Ega valesti ühendada ei tasu, HD44780 läheb kergesti "koolirahaks", sellise "kivi" väljavahetamine eeldab aga juba rohkem kogemusi ja vahendeid. Kindlasti tuleks eelnevalt veenduda, et KÕIK otsad on ühendatud õigesti (esineb erinevaid ja ebatavalisi tabloo ühendamise numeratsioone), siinkohal on otste kindlakstegemisel abiks HD44780 datasheet, vaadata millised viigud (antud juhul HD44780U Pin Arrangement (FP-80B) sealt) milliste tabloo otstega ühendatud on. Alles seejärel võiks seda tablood rakendada.
    Meenutaks siinkohal lisaks veel üht väga head saksakeelset materjali, kus on toredad joonised ja pildid sellel teemal:

    Veel lisaks veidi pikem minu postitus teemas
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

    Comment


      #3
      Vs: LCD ühendamise probleem

      Ei minu esimene pakutud lugemisevariant peab õige olema.Plaadil läks lugemine ülalt alla loogiliselt,lintkaabel oli järjest 1-16 ja ka originaalpistikul jooksevad esimese lugemisvariandi korral kenasti loogilises järjekorras.Ma ei usu absoluutselt,et need teised märgistamata juhtmed seal kuidagi täis lambikalt visatud on.Proovisin ka teise lcd-ga,sama tulemus.Vooluahelasse panin jadamisi elektripirni,niiet vool üle 100mA ei saanud kerkida ja veel vaatasin milliampermeetriga,mis toimub seal ja asi tarbis 5mA rohkem lcd-ga kui ilma.Ei teagi nüüd kohe..

      E: Tjah.. datasheedist vaadates tundub siiski,et need tegelased on visanud need ühendused sinna täis suvaliselt.

      E2: Sain siis tööle,LCD hoopis 24 x 1. Ühele kontaktile(V0) ei leidnud seal kohta ja jätsin selle lahtiseks siis.Proovisin ka kolme vabaks jäänud juhet sinna ühendada,aga ei muutnud midagi.Kuvatavast tekstist on osa puudu hetkel paraku.Tuleb jälle felchi tüütama hakata vist koodi osas.
      viimati muutis kasutaja otsija; 27 m 2009, 11:17.
      otsija

      Comment

      Working...
      X