küsimus sellles et kumb on LEDil pluss ots ja kumb miinus, kui LEDi külje pealt vaadata siis ühe otsa küljes on L-tähe kujuline verk sees ja teisel vaid sirge pulk.Kumb nendest pluss kumb miinus????
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
LEDi pluss ja miinus
Collapse
X
-
Vs: LEDi pluss ja miinus
Esmalt postitatud ainpaasalu pooltSeal oli olemas too pilt seletustega, kust saab iga üks ise järgi vaatada "kumb see L kujuga junn on". Natuke skrollid siis kusagil lehe keskel paremas ääres.
Ainus kindel viis teada saada on üle mõõta.
Edit: PS. Sinu viidatud Wiki artiklis on samuti kirjas:
"LEDs are usually built on an n-type substrate, with an electrode attached to the p-type layer deposited on its surface. P-type substrates, while less common, occur as well."GSM: 5039624
Comment
-
Esmalt postitatud urmas78 pooltSee oleneb ikka testrist. Vanasti oli jah pinge tagurpidi, tänapäeval ikka testri plussotsal plusspinge.
Osutriistaga tuleb siis sees otsi ümber lülitada.
Aga LED-i jaoks on siis vaja veel lisaks oma testrit tunda.
Õudne, kui keeruline
Comment
-
Ma vaatan LED-i polaarsust muidu nii, et kui seda helendavat osa lähemalt vaadata, siis see koosneb kahest osast. Väiksem osa on pluss ja suurem osa miinus. Jalgade pikkuse järgi ei ole mul millegi pärast meelde jäänud. Pealegi, lõigatud jalgadega tekiks jälle probleem. Osadel LED-idel on ühelt poolt kesta serv sirge, aga selle järgi kah mulle meelde hästi ei jää. Eks igaüks vaatab polaarsust nii, nagu endal mugav on.
Comment
Comment