Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

milline low ESR konde on küllalt hea?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

milline low ESR konde on küllalt hea?

Et siis - milliseid elektrolüüte tasub osta emaplaadi kondekate asendamiseks?

Oomipoes on mingid 4 - 6 kr-sed, nime pole märgitud. Serigos on ka sama hinnaklassiga, Jamicon ja CapXon tootjaks. Elfas on Elna omad - 10 - 20 kr. Kas ainult see kallis on hea? Või millised on kellelgi kogemused?

Vs: milline low ESR konde on küllalt hea?

kogemused on need, et parima ja odavaima lahenduse doonoriks on mõni teine emme. endal on pisike karbi täis neid mamma kondesid juba kogunenud, selliste asjade tarvis ei ole küll kavas poodi minna, pealegi ei ole ma siin veel selliseid poode leidnudki
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Vahetasin toiteplokkidel (ca 15 tk) aasta eest kondensaatoreid. Läksin poodis ja küsisin elektrolüütkonensaatoreid mahtuvusega 2200 uF ja 25 volti ning anti mingid 3-6 kroonised. Siiani pole probleeme olnud. Nüüd võin sulle öelda, et tegemist on siukse tootajaga, mille logol ilutseb ellips, selle peal on viltuse kriipsuga H ja ringiga R on paremal pool üleval astendajaks. Vott. Tundub, et töötavad. Nüüd alles hiljuti oli vaja üht juba remonditud toitekat uuesti vaadata, kuna masin tegevat restarti. Sisse vaadates selgus, et üks konde on plahvatanud. Aga tegu ei olnud sellega, mille ma oli vahetanud, vaid miski vanem. Ma usun, et need odavad on head küll. Teiste kogemusi?
      Mida punk on liitnud, ärgu Tisko lahutagu

Comment

toiteplokis ei pruugi ka konded nii karmides tingimustes töötada, kui plaatel. pm ei pea asjad kallid olema, aga selleks, et nad korralikult oma tööd teeksid, peavad nad "Low ESR" olema. piisava pingevaru korral ei pruugi tavalistega miskit juhtuda, aga nad ei pruugi ka piisavalt pinget siluda, mis võib probleeme kuskil mujal tekitada.
        pisike näide asjast: kasutaja Murphy tegi mu elektriliikurile juhtelektroonika. mul polnud sellele hetkel piisava pingega kondet panna ja panin madalama pingega isendeid 3 tk jadasse(arvestades, et mahtuvus väheneb 3x) asi toimis, kuni sai mootorile rohkem koormust antud. konded läksid nii soojaks, et rippmontaazist tingituna 1 konde kukkus lihtsalt maha. miks konde - konde jalgadega sama jämedad juhtmed olid külmad, aga konded tulised...
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kui rahast kahju pole jooda veel 10uF keraamilised paraleeli lisaks, konded elavad tunduvalt kauem, need tootjad ajavad viimast penni taga seepärast keraamilisi 0 plaadil ja elektrolüüte niipalju et veel resa ei tee.
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Viimases soovituses on aga üks aga, nimelt kõrgetel sagedustel (100K ja enam) ei pruugi see 10uF keraamiline konde oluliselt asja parandada, kuna enamus suure mahtuvusega keraamilisi kondensaatoreid pole just eriti tegijad nii kõrgetel sagedustel. Olen korduvalt näinud/uurinud, kus digitaaltehnikas iga elemendi toitesse lajatatud 0,1uF konde ei tee oma tööd nii, nagu võiks ja veel hullem on olukord suure mahtuvusega keraamiliste kondensaatoritega toiteplokkides.
            Ehk siis jutu mõte, sisendahela elektrolüütidega paralleelselt lisatud keraamilised kondensaatorid peaksid olema väga heade kõrgsageduslike omadustega, väljundahelas aga pigem mitte lisada (kuna DC/DC muunduri juhtkivi töötab stabiilselt koostöös väljundelektrolüütide (e. siis vajab pisut väljundis pulsatsiooni) sisetakistusega).

Comment

Working...
            X