Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

RAM ja HD valimine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    RAM ja HD valimine

    Tahaks siis oma arvuti mälu suurendada aga ei jaga seda mälude teemat eriti. Kuidas ma saan teada oma mälu sordi? RAMi peal on mingi pikk rida numbreid ja HD pealt ei oska midagi vaadata. Arvuti ise on HP pavilion dv9525en.

    #2
    Vs: RAM ja HD valimine

    Vähe vale teema all pole? Everesti nimeline programm näitab su arvuti kohta infot,tõmba ja uuri sealt kõike,mis vaja.
    otsija

    Comment


      #3
      Vs: RAM ja HD valimine

      mälu kohta on lihtne infot saada ka "cpuZ" programmijupiga. asi on vabavaraline ega vaja installimist.

      mis selle mälu suurendamise all mõtled? ma kokku puutunud probleemiga, kus inimesed peavad selle all silmas arvutis olevat vaba ruumi. sel juhul on vaja suuremat kõvaketast ehk HDD. arvuti jõudlust määrab suhteliselt vähe, kiiremapöördelised on lärmakamad ja lubavad akuga töötamisel lühemat tööaega, samas annavad nad mingil määral tunda süsteemi kiiruses. kui C kettal(mõnel arvutil on neid rohkem, nt minu masinas C...M) on vähe vaba ruumi, siis ka see mõjutab süsteemi kiirust. ketta vahetamisel on väga oluline teada ketta liidest. vanem liides on (P)ATA, mida kutsutakse ka IDE seadmeks. sellel on suuremat osa ketta otsast kattev pistik, millel on palju(vist 44) klemme. teine variant on SATA, millel on 2 eraldi pistikut, milles kummaski on ca 10 klemmi ja pistiku üks ots pöördub konksuna ära. uus ketas peab olema sama tüüpi, lauaarvutile saab panna vahelüli, mis suudab liidest ühest tüübist teiseks muuta, paraku läpparisse selline ei mahu.
      mälu puudujäämine äkitselt üleöö ei teki. kasutaja seda ruumi ise ei kasuta ja seega see ei saa ka niisama otsa. küll aga määrab mälu maht päris palju arvuti jõudlust, seega reeglina mida rohkem, seda uhkem. tänapäeval korralikud masinad alla 2GB RAMi naljalt ei sisaldagi. Vista jaoks on see normaalseks toimimiseks üsnavajalik, alla selle on see lihtsalt uimane. XP saab sellise hulgaga suurepäraselt hakkama. rohkem on muidugi parem, aga paraku XP üle 3GB kasutada ei oska, seega selle süsteemi kasutamisel ei ole väga suurt mõtet üle selle arvutisse sisse toppida kah.
      mälul on ka tüübid, lisaks on tüübisiseselt erineva kiirusega mälusid. suurem osa rüpperaale kasutab praegu DDR2 mälusid, kuigi ka DDR on natuke vanematel veel kasutusel. arvutisse võib panna kiiremaid mälusid, kui tootja ette näeb, aga aeglasemaid mitte. aeglasema võivad, aga ei pruugi töötada. kiiremate puhul ei kasutata küll täielikult ära nende võimalusi, aga hinna vahet tihtilugu peaaegu ei olegi, seega tasub panna kiiremad. kiiremate mälude kasutamisel suudab arvuti muid seadeid parendada ja seeläbi siiski kiirematest mäludest natuke kasu lõigata.
      sai pikk ja vb s*** jutt, aga ehk on veel mõnel võhikul(ei midagi isiklikku) sellest abi

      selline teema peaks kindlasti kuuluma tark-ja riistvara alafoorumisse
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

      Comment


        #4
        Vs: RAM ja HD valimine

        Tahtsin arvutit kiiremaks seega mõtlesin rami lisada ja tahtsin teha ka triple booti selleks HD suurendada. Sain teada et mul on siis DDR2-667 DDR2- SDRAM mälu. Aga neid kiiruseid ma küll sealt välja ei loe mul on praega 521*2 tahtsin mingi 4 vast panna ikka. Palju win7 välja kannatab?


        EDIT: Mõtleisin muidu et loen mälu tüübi niisama maha sealt mälu pealt et ei ole mingit programmi vms vaja ja selleks tegingi siia. Aga njh keegi võiks ümber liigutada teema siis.

        Comment


          #5
          Vs: RAM ja HD valimine

          Kust ma selle DIM pini teada saan? Kuidas ma teada saaan kui kiire mälu ma panna saan? mul on praega 333Mhz vaatasin et igalpool on müügil u 500sed. Jutt käib RAMist

          Comment


            #6
            Vs: RAM ja HD valimine

            Tekkis selline küsimus et kas mul peab nüüd see uus ram ka 333Mhz sagedusel olema või võib see teine olla?

            Comment


              #7
              Vs: RAM ja HD valimine

              Esmalt postitatud Rass007 poolt
              Sain teada et mul on siis DDR2-667 DDR2- SDRAM mälu
              See 667 on võtmesõnaks. Või teisiti PC2-5300

              Comment


                #8
                Vs: RAM ja HD valimine

                Sageduste kohta ei oska keegi rääkida? Kas mul peab see sama sagedus jääma mis mul praega on?

                Comment


                  #9
                  Vs: RAM ja HD valimine

                  Kui on erinevad sagedused, töötab selle järgi mis on aeglasem.

                  Comment


                    #10
                    Vs: RAM ja HD valimine

                    nagu ma ennist kirjutasin, sii mälu võib pea alati kiirem olla. mälu siinikiirus on sul 333, aga mälu ise tiksub 667MHz peal. tüübiks DDR2. edastuskiiruse järgi PC2 5300.
                    kuni mälu on DDR2 ja kiirem või sama, kui sinul, siis sobib. loomulikult peab olema see läppari mälu.
                    hetkel on sul 2*512MB, mitte 2*521MB. mälupesi on rüpperaalidel reeglina 2, seega nelja mälu ei saa kuidagi panna. küll aga saad panna 2*2048MB(2*2GB)

                    anna tuld, valikut peaks olema. sealt paistab ka 4GB moodulid saadaval olema, seega peaks 8GB kokku saama, iseasi, kas HP(hapu piim?) sellist investeeringut peaks väärt olema
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                    Comment

                    Working...
                    X