Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Aku test

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aku test

http://home.c2i.net/proxxon/btest.html
    Kas keegi on netis kohanud midagi analoogset?

Ma olen sellist asja elus kohanud. 1 koht oli Autoklubi sügisene tasuta autokontrolli kampaania, kus mõõdeti muuhulgas ära aku seisukord. Tööjuures on meil ka 1 selline suhteliselt väike "firmakas", millega akude seisukorda mõõdetakse. Poes pole nagu kohanud, samas pole ka otsinud.

Comment

Ehh, autoakude mõõtmiseks vist siiski veits teistsugust kasutatakse, parandatagu kui eksin.

Comment

Kas on kellelgi ideid ka Li-ion aku kontrollimiseks (kodusel teel)? Olgu see siis telefoni või digikaamera aku.

Nimelt ostsin PlussMiinus elektroonikast fotoka ning märkasin küll kohe algul, et aku klemme on kasutatud, aga ei pidanud seda millekski, sest kunagi telefoni ostes sama case olnud. Siis oli nii, et aku esimene laadimine oli tehtud poes ning välimuse järgi sai aru et tegu ikkagi KASUTAMATA asjaga. Nüüd, kus olen kaamerat nii mõned nädalad kasutanud, tundub mulle aku ühe laadimise eluiga kuidagi lühike. Võrdelen ma seda eluiga erinevates arvustustes välja toodud kestvusega. Samas võib lühike kestvus olla seotud ka sellega, at kaamera alles uus ning siis saab ju igas reziimis seda katsetatud. Aga mingi kahtluseuss närib siiski hinge.

Comment

Kas on kellelgi ideid ka Li-ion aku kontrollimiseks (kodusel teel)? Olgu see siis telefoni või digikaamera aku ...
          Olen testinud nii:

1. laen aku ekvivalent-takistiga (nt sobiv hulk taskulambi või muid pirne) täiesti tühjaks
          2. laen aku nõuetekohaselt täiesti täis
          3. koorman akut ekvivalent-takistiga ja mõõdan pinget ning voolu kuni aku vajab uut laadimist

Mõõtetulemusi ja aku teh. parameetreid võrreldes saab üht-teist järeldada.

Comment

Working...
          X