Tegin enda 2x35W võimu skeemid valmis. Nüüd oleks vaja mõelda, mis toide saaks olema. 12V juures võtab üks kanal 150mA, kas võib eeldada, et 2 paralleelselt koos võtavad 300mA ja kas täpselt 300mA andvast trafost piisaks või peab ikka natuke üle olema?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Toide...
Collapse
X
-
Sul on andmed natuke mööda:2X35W=70W;toide 12V(oletan,et mingi automaki kivi).P(võimsus)=U(pinge)X I(vool),siitI=P/U,ehk 70W/12V=5,83A.Ei mingeid milliampreid. Sa mõõtsid voolu ilmselt tühikäigureziimil,siis on jah sellised numbrid.Kui max.voolu tahad mõõta,siis pane 35W või võimsamad kõllid taha,lase sisendisse nimipingel siinussignaal ja mõõda siis.Soovitavalt ole ise kõrvaltoas Reaalselt võta alusex võimu max väljundvõimsus(2X35W) ja otsi sellele vastav trafo.Nagu ma algul juba kirjutasin.Trafo võimsus on seotud tema südamiku ristlõikega-otsi siitsamast foorumist,selline teema on täica olemas.Sobiks näitex "Estonia010 lõppvõimu trafo.On soovitav,et trafo olex sel juhul 75-80W,aga kui sa võimule KUNAGI täisvõimsust peale ei keera,siis mu meelest sobib ka näitex 50W-ne.Lihtsalt korrax proovida võid näitex vabalt 10W trafoga-midagi hullu ei juhtu.Ainult powerit ei saa eriti keerata-pinge hakkab esialgu kõikuma tümpsu taktis ja kui veel keerad,siis langeb juba niipalju,et hakkab moonutama või jääb hoopiski vait(oleneb kivist).Ja trafo läheb ka VÄGA kuumax!Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
Mina ei oska,sest mina ei ole loll.
-
See on keskmine vool. Impulssvoolu tümaka ajal testriga ei saa mõõta.
Võimu trafo peax rusikareegli järgi olema 2x võimust võimsam. 2x35=70W. Stereovõimu puhul 2 kanalit -> 140W.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Vastikud ilkujad ütleksid siinkohal, et trafo on Estonia võimus ainuke hea asi. Mina muidugi selline pole... ;D
Kui see trafo targemat aplikatsiooni ei leia, pane rahuga sisse. Ega ta süüa küsi! Võrgus voolu jagub ja äkki tahad tulevikus võimu "upgradeda".- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
kas võib sääne pull olla,et tehases pannakse võimudele liialt lahjad trafod?
olen näinud säänest pulli,et kui võimul üks pool töötab,siis saab nagu suuremat mürtsu kätte...panen teise ka undama,siis nagu mürts jääb magedamaks..(lüüdid on muideks korralikud)
ja sain ühest telekast säänse trafo nagu tc-90-2(kas see 90 näitab,et ta on 90w??)
Comment
-
Tõenäoliselt on jah 90W. Trafo võimsuse saad üldjoontes välja arvutada südamiku järgi. Vaata http://www.hot.ee/qwerty009/kasulikkuElekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe
Comment
-
See trafo on vist pärit MV-telekast? Siis sobib küll "big picture"-sse. Must-valgele telekale pole rohkem tarvis.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
Comment
Comment