Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kuidas saada arvuti tööle ilma 5VSTB'ta?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kuidas saada arvuti tööle ilma 5VSTB'ta?

    Kuidas saaks arvuti tööle kui ATX 2.2 standardile vastaval toiteplokil on põhjusega +5V standby lahti ühendatud? +5V standby lisaks muule toidab vist ka kontrollerit, mis majandab PowerON signaali(st arvuti ei käivitu kui PowerON pole 5V)- seega tegin ma lihtsa "lüliti" GND ja PowerON vahele:



    Probleem on aga selles, et millegipärast puudub sedasi käivitades video väljund. Graafikakaart on GF FX 5200 ja toidet saab ainult AGP3.0 pesast. Masin küll teeb POST'i ära(klaviatuuril lähevad tuled hetkeks põlema ja kõlar ühtegi veakoodi ei piiksu), kuid monitor pilti ette ei võta. Asi pole selles, et PSU oleks lahja, graafikakaardile oleks toite molex ühendamata vms. Kas kuidagi on +5V STB ja AGP pesa töö omavahel seotud?

    //või tasuks joota +5V(punane juhe) ja +5V STB(lilla juhe) omavahel kokku? Sellisel juhul PowerON ja GND lühistamisel saab emaplaat oma +5V STB pistikusse 5V...
    viimati muutis kasutaja m4rtin; 08 m 2009, 09:17.

    #2
    Vs: kuidas saada arvuti tööle ilma 5VSTB'ta?

    toiteka poolt ühenda 5V lahti, emaplaadi poolt 5VSB ja 5V kokku. Saad tavalise AT toiteka. Veel tuleb bioosest ATX mode välja lülitada, võis siis seadistada "on power fail = ON" siis lülitab masin ennast sisse kui toide tuleb.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

    Comment

    Working...
    X