Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Konde parameetreid vaja teada

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Konde parameetreid vaja teada

    See lkondensaatorist ja dioodist koosnev laadija on suhteliselt ohtlik. Lisaks võrgust galvaanilise eralduse puudumisele ning kõrgele väljundpingele aku lahtiühendamisel võib kondensaatori lühistumise tagajärjel aku lõhkeda (alati saab muidugi ahelasse sulavkaitsme lisada). Seadme ehitaja oskab ennast ilmselt nimetatud ohtude eest kaitsta, kuid alati on oht, et laadija jääb kellelegi teisele ette ja õnnetus ongi käes.

    Seetõttu tasuks proovida ikkagi ehitada laadijat trafost ja alaldist.
    LM317 lülitusest mõnevõrra halvema voolupiiraja saaks teha kasvõi sobiva võimsusega (~4...10 W) 12 V hõõglambist. Lõppu veel 7812 koos 2 päripingestatud dioodiga (regulaatori keskmise klemmi ja alaldi miinuse vahel) pinget piirama ja olekski suhteliselt lihtsa skeemiga aga toimiv ja ohutu laadija valmis.
    viimati muutis kasutaja 6p45s; 12 m 2009, 11:04.
    Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

    Comment


      #17
      Vs: Konde parameetreid vaja teada

      Olen teinud mitmeid laadijaid hööglambist voolupiirajaga ja türistoriga pulseeriva pinge ahelas. Sellega saab lihtsalt laadimise katkestada, kui aku täis. Elu on näidanud, et trafo sekundaar peaks andma u. 17 V, siis jätkub. Hööglamp tuleb valida voolu järgi ja nii, et ta kergelt hõõgub: sel juhul on voolu stabiliseerimine parim.

      Comment


        #18
        Vs: Konde parameetreid vaja teada

        12V halogeenid hoiavad päris ilusti voolu, oli vist kolmest kümne volini muutus vool vist 2x või umbes nii.

        kui akul purk lühises, siis ta kannatabkihästi koormust, sest ta jätkab toimimist n-1 elemendi toel. kui soovid asja edasi kasutada, siis katsu selle surnud purgile veel sild peale panna, läheb takistus tiba pisemaks ja vähenevad selles purgis tekkinud soojakaod. ühtlasi peaksid laadimispinge 2,3V võrra madalamaks tooma.
        12V lambi küljes kaotad muidugi valgusjõus, aga võidad aku kestuses. allapoole stabiliseerimisel, nt 5V peal ei ole aga üldse vahet, kas tegemist on 12V nimipingega või on selleks 10V. lineaarse regulli puhul isegi hea, väheneb radiaatoril soojusearaldus. PWM korral väheneb tööaeg
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment

        Working...
        X