Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kivi TDA1562Q

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kivi TDA1562Q

    Terekest. Vabandan juba ette kui teemat 100% ei valda, olen alles täitsa roheline tinutaja :P Probleem järgmine. Tegin Philipsi kivi TDA1562Q baasil töötava võimendi. Kõik korralikult söövitatud plaadile ja datasheedi skeemi alusel, detailid 100% uued ja õigete nominaalidega (ainult toite lüüt sai suurem so 15000mF 25V) ,kivi suurel radikal jne, ühesõnaga justkui 5+. Sättisin talle siis 14V pinget taha, lasin signaali sisse ja ennäe, esmapilgul töötaski, kui aga OSi taha panin, siis leidsin et 4 oomise valjuka takistuse puhul annab kivi max 40V siinust välja, lubatu 70 asemel. Toiteplokk oli korralik (u 20A), nii et selle taha asi ei saanud jääda. Milles võib asi olla? Kas äkki sisemine pinge kordistaja ei tööta (2 le pingetõstja lüüdile tuleb küll vool peale)? On kellelgi kogemusi antud kiviga?

    #2
    Kui väljund signaali all on mõeldud 40W (mitte 40V) siis see on ju normaalne siinuse puhul, sest 70W on ikkagi muusika puhul. Ei mäleta küll peast data-sheeti, aga võimenditel antakse MAX võimsus ikka muusika puhul, milline on kordi suurem kui puhas siinus
    Vist.
    Head susserdamist !

    Comment


      #3
      Vot asi lahenes jube lihtsalt :, otsides vigu jõudsin lõpuks selleni, et mõõtsin ükshaaval üle kõik üksteisest isoleeritud trükiradade omavahelised takistused (enam lihtsalt tõesti ei osanud mujalt otsida) ja ennäe, olin jootnud kivi trükiplaadile saltserit kasutades, ja panin vist liiga palju, nii et isolatsioonimaterjal imbus mõnest kohast sellega läbi ja hakkas voolu juhtima. Sellest ka kala. Kratsisin kõik juhtivad kohad peene kruvikeeraja otsaga üle ja.. voila, 10W lisaks nagu maast leitud. Loodan et annate andeks algajale sellise robustse vea :-[

      Comment


        #4
        Võimu sain üldiselt tööle aga helikvaliteet on allpool igasugust arvestust. Kasutada saab võimu ainult bassi jaoks. Suuremal sagedusel kui 60 Hz lisanduvad/(muutuvad eristatavateks) vastikud sahinad ja krõbinad (umbes nagu toide läheks piiramisse), ja seda ka madala helitugevuse juures. Millest see tingitud võib olla? Toite ja sisendi võtan arvutist. Toide annab väiksed häired ka sisse aga see pole see. Sisendjuhe on ekraanitud, toitel 15000mF konde vahel. Mida võiks veel vaadata või kust viga otsida?

        Comment


          #5
          Arvuti toide pole just parim lahendus - digisodi täis ja nõrgavõitu. Provi mõne parema "tavalise" toiteakaga. Kui häire kaob, on asi selge.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

          Comment


            #6
            Proovisin auto akulaadija pealt, ajasin 50 000 mF kondesid ka vahele (niipalju kui kodus oli), läks paremaks küll. Katsetan veel.

            Comment

            Working...
            X