Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

voltage controller - kuidas teha/skeemi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Re: Vs: voltage controller - kuidas teha/skeemi?

ma tahaks näha seda radikat, mis 400W nii muuseas ära laseb kütta juhul kui sellega nüüd 1V @ 20A üritatakse toita.

Samamoodi need rajalaiused, mis seal välja toodud on... no 20A sealt küll läbi ei lähe. vähemalt mitte juhul kui plaat vasest ja toatemperatuuril töötama peaks...

Comment

Vs: voltage controller - kuidas teha/skeemi?

et siis midagi sellist? (sry et pole suurem asi skeem, MS painti värk noh)

kui konded panen, mis sellega saavutan? ja mis täpselt olema peab?

Comment

Esmalt postitatud spawn-639 poolt
        et siis midagi sellist? (sry et pole suurem asi skeem, MS painti värk noh)

kui konded panen, mis sellega saavutan? ja mis täpselt olema peab?
        Miks sa proovida ei taha ise?
        Lao kokku, mängi, mõõda, tee järeldused. See pole raketiteadus.
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

lm338 on veits kallis, et neid mitu osta.
          http://users.belgacom.net/hamradio/s...lies_on6mu.htm siit kõige alumine skeem.
          Paar küsimust selle kohta. P3 (trimmer) mis on selle asja otstarve? Pinget reguleerib ju P1...

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt
            Miks sa proovida ei taha ise?
            Lao kokku, mängi, mõõda, tee järeldused. See pole raketiteadus.
            nooh mai taha mingit lampi kola kokku osta, elamine isegi kitsas...

Comment

Esmalt postitatud qwerty poolt
              lm338 on veits kallis, et neid mitu osta.
              http://users.belgacom.net/hamradio/s...lies_on6mu.htm siit kõige alumine skeem.
              Paar küsimust selle kohta. P3 (trimmer) mis on selle asja otstarve? Pinget reguleerib ju P1...
              Seal ju kõik ilusti kirjas
              Calibrate your build-in voltmeter using P3 and, of course, a good digital voltmeter.

Comment

Tõesti oli kirjas, lihtsalt ei vaadanud ülevalt kuna arvasin, et sealne jutt selle lahjema toite kohta, kuid kas siis voltmeetrit ei ühendata otse väljundi +- klemmidele?
                Üritasin skeemist veits asju välja visata, et asi kergem vaadata oleks ning kergem PCB'd teha, vaadake ega ma liiale läinud kuskil?

Mis on muidu D5 ja D6 ülesanne?
                viimati muutis kasutaja qwerty; 01 May 2009, 20:15.

Comment

http://forum.allaboutcircuits.com/sh...ad.php?t=11156 <- digipotet niisama ei saagi kasutada.

Comment

http://forum.allaboutcircuits.com/sh...ad.php?t=11156 <- digipotet niisama ei saagi kasutada.
                    Pagan, minu viga, darlingtonid tulevad mängu tõesti. Pingevahemik jäi mul silmevahele. Siis on NATUKE komplitseeritum, aga mis on kindel:

PROTOtüübist sa ei pääse nii kui nii!
                    Edu
                    viimati muutis kasutaja W@ldur; 02 May 2009, 11:32.
                    Erilahendused.
                    PS või mail.

Comment

Selle 20A toiteploki asemel ma teeks sellise. Kasutegur mingi 80 prossa ja siis 30V to 5V muundades ei ole eriti kütmist ja robustseid radikaid.Tegin väikese plaadi ka asjale,testides 28V sisend ja 6V,7A väljundis läks see pisem dioodi radikas kuumaks,st 20A korral oleks hea,kui dioodi radikas mingi 3-4 korda priskem vähemalt ja fet-i oma kaks korda,siis peaks idee poolest vajaliku voolutugevuse välja pigistama. Trafo peab piisavalt võimas olema,et sisendpinge vähemalt 5V kõrgem oleks kui väljund koormuse all. Fet-i panin ettejuhtuva IRF9540,sellel takistus kole suur,aga paremat p-feti ei leidu minu varudes,voolutugevus 19A muidu piisav.Plaat sai ses suhtes jama,et suuremaid radikaid kehva külge kruvida. Probleem on ka häiretes,st kui lükkan koormuse all tööle asja,siis üks id_oot röögib teises toas(fck,peaks oma raadio käest ära võtma tollel,siis saaks ehk rahu). Ehk kui metallkorpusesse panna,siis ei pääseks häired karbist välja. Muidu on asi lihtne nikerdada ja dioodi leiab pc toitekast 12V alaldi oma,drosseli saab ka samast ning pappi nõuab vähe(Y).

E: Lisasin Rsense takistile poteka ka vahele,niiet saab kenasti ühe potega pinget ja teisega voolutugevust regullida.
                      otsija

Comment

Mis on max sisendpinge sellel asjal ning kas see kivi mingit madalat pinget ei tahagi nagu nad tavaliselt tahavad (5v vms).
                        Rsense takisti 0,18ohm milleks see muidu on? Ning 6ohm RLoad takisti.
                        R2 on siis pote millega pinget regullida?

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt
                          Pagan, minu viga, darlingtonid tulevad mängu tõesti. Pingevahemik jäi mul silmevahele. Siis on NATUKE komplitseeritum, aga mis on kindel:

PROTOtüübist sa ei pääse nii kui nii!
                          Edu
                          Darlingtoni asemel saab kasutada ka tavalist npn transsi siis (pannes ta skeemis darlingtoni asemele)?

Tahaks nüüd lahti hammustada kuidas see süsteem seal toimib...
                          Pote töötav 5V pealt (oletame), siis praeguse skeemi juures tuleks digipote W jalast pinge 0-5V olenevalt kus see "skaala" parasjagu on seatud. Edasi liigub asi läbi takisti transsi (see on koht mida ma täiel määral ei mõista).
                          LM317 reguleerib siis pinget vastavalt sellele kui suur pinge talle ADJ jalale peale tuleb(või midagi taolist)?
                          Kui see transs on nüüd "avatud" siis on nö otseühendus maandusega ning pinge ADJ jalal langeb nulli ning seeläbi on pinge samuti 0V väljundis. Kui nüüd transs sulgeda siis läbi R1 takisti tekiv ADJ jalale pinge ning sellest hakkab ka väljundpinge tõusma?
                          viimati muutis kasutaja qwerty; 02 May 2009, 20:47.

Comment

heyh taas... täna nusserdasin mingi värgi valmis, et katoodi dimmerdada. tegin esialgu selle järgi http://www.hot.ee/qwerty009/pinge3.JPG (tänud qwerty-le).
                            ise kasutasin:
                            LM350
                            R2 = 240
                            R3 = 1600
                            VR1=500
                            C1=0.1 µF
                            C2 = 1µF
                            ... ja oh seda üllatust, ei hakanudki tööle, või pigem töötas ja pote ei funxanud... lõpuks võtsin kõik laiali ja asendasin kõik takistid erinevate potedega et vaadata mis juhtub... juhtus nii siis (mis minu arust pole väga loogiline numbrite poolest)

millalgi kui testri saan kätte siis mõõdan üle kõik mis segasex jääb

Comment

Mis on max sisendpinge sellel asjal ning kas see kivi mingit madalat pinget ei tahagi nagu nad tavaliselt tahavad (5v vms).
                              Rsense takisti 0,18ohm milleks see muidu on? Ning 6ohm RLoad takisti.
                              R2 on siis pote millega pinget regullida?
                              Pinget ära sellises skeemis üle 35V peale anna sisendisse. Rsense piirab voolutugevust,sinna pote vahele visata,saab regullida ka seda.Pinget saad reguleeritavaks teha Rupper ja Rlower takkidega mängides. Ühesõnaga Rloweri asemele pote,ma panin Rupper 22k ja Rlower 5k pote. Ja see Rload on lihtsalt koormus seal,ära pane tähele toda.Need resr ja Resr1 jätsin ma ka välja mängust.
                              otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                                Pinget ära sellises skeemis üle 35V peale anna sisendisse. Rsense piirab voolutugevust,sinna pote vahele visata,saab regullida ka seda.Pinget saad reguleeritavaks teha Rupper ja Rlower takkidega mängides. Ühesõnaga Rloweri asemele pote,ma panin Rupper 22k ja Rlower 5k pote. Ja see Rload on lihtsalt koormus seal,ära pane tähele toda.Need resr ja Resr1 jätsin ma ka välja mängust.
                                Rsense piirab voolutugevust jah, see on suure võimsusega ning madala takistusega takisti. Mõistmatuks jääb aga see kuidas see pote sinna vahele panna (selle Rsense taki asemele ometi mitte, kuna siis põleks ta heleda leegiga nö) ning pote takistus.

Oskab keegi muidu mõnda head ning lihtsalt kasutatavat proget soovitada millega sellist skeemi teha? Tahaks mõned muudatused teha ning siia kontrollimiseks ülesse visata kuid paintis ei viitsi möllata.

Muide mis sellise buck toitega juhtub kui väljund ära lühistada? Põleb midagi maha või jääb elama?

Comment

Working...
                                X