Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

T-triger

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

T-triger

Tervist. Olen otsinud detaili, mis täidaks samasugust funktsiooni nagu t-triger. Ehk siis kui tuleb impulss, muudab väljundi näiteks 1-ks ja järgmise impulsiga jälle 0-ks, siis jälle 1-ks jne. Ühesõnaga, et asi oleks ühest sisendist juhitav.
    Olen vaadanud elfast, oomipoest, guugeldanud aga tundub, et sellist detaili poleks nagu olemaski. Pakutakse küll D-trigerit (või D flip-flopi) aga nii palju kui ma selle datasheeti vaatasin, on asjal natuke teine funktsioon kui T-trigeril. Kas keegi saaks mulle anda vihje, et mida otsida? Ehk nimetatakse seda teistmoodi või midagi?

Vs: T-triger

JK-triger, millel J ja K tuleb kokku ühendada.
    Nt. http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=73-676-67#!73-912-38
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

sisendsignaali impulside kahega jagamiseks peaks sobima küll D-triger.
      lihtsalt sisendid vaja õieti ühendada.
      kui mälu ei peta, siis D sisend vist peaks ühenduma Q1 külge ja Q0 on väljundiks ehk sisendsignaal jagatud kahega. ja sisendiks on C (CLOCK)
      täpsemalt tasub vaadata konkreetse kivi kohta pdf, seal vast näidis skeemid ka olemas.

Comment

Seda D sisendi ühendamist Q-ga ma märkasin ka kuskil jah. Ja seda J ja K kokkuühendamist nägin ka. Aga no krt ma ei saa aru kas tootjatel on raske teha üht lihtsat kivi, millel üks sisend, millest juhtida väljundi olekut nagu mul vaja. Miks peaks klient veel mingeid otsi kokku ühendama. See oli praegu lihtsalt enda maandamine. Tänud, kes vastasid. Eks siis lihtsalt teen soovituste järgi

Comment

No tootjaid süüdistada on antud juhul halenaljakas: T- triggeril pole kasutust, aga D ja J-K on laialt kasutusel automaatikas (eriti enne PIC-utamist). Ka R-S trigger leiab laiemat kasutust. Kahe jala kokkujootmine ei tohiks vaev olla, ka sadu jalgu on kokku joodetud.

Comment

Esmalt postitatud Kalaus poolt
            Seda D sisendi ühendamist Q-ga ma märkasin ka kuskil jah....
            Mitte Q-ga, vaid inverteeritud väljundiga ühendatakse sisend D, et selline triger loendusrežiimi panna. Üks ilus õpetus ja skeeminäited ka (inglise keeles):

Impulsid, mida siis loendussisendile antakse, peavad ka "korralikud" olema, lihtsalt nupplülitiga selliseid ei saa, kontaktide "värelemisest" võib üheainsa vajutusega päris palju impulsse saada. Sel juhul tuleks kasutada mõnda värelusevastast skeemilahendust (näiteks ümberlüliv kontakt + RS triger).
            Elektroonika töötab suitsu baasil.
            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

kõlbab ka mikrolüliti, millel vedru asendi muutmisega vedru tegeliku lülitusliigutuse teostab. nendel toimib lülimine kiiresti ja kontakt on püsiv
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud fre poolt
                Sel juhul tuleks kasutada mõnda värelusevastast skeemilahendust (näiteks ümberlüliv kontakt + RS triger).
                Andestust OT pärast, aga äkki viitsid Sa mõne lahenduse minu eest välja otsida, mul hetkel ei turka
                Erilahendused.
                PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt
                  Andestust OT pärast, aga äkki viitsid Sa mõne lahenduse minu eest välja otsida, mul hetkel ei turka
                  Siin mõned klassikalised näited "rauas":
                  Elektroonika töötab suitsu baasil.
                  Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                  Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

D trigeriga saab, K155TM2 jms.. kloonid, vanakooli mehed teavad. Tegelikult saab ju paljude asjadega seda teha, oleneb mida lõpuks valmis vaja saada.

Comment

Working...
                    X