Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Arvuti automaatselt lukku kui olen >20m eemal.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Arvuti automaatselt lukku kui olen >20m eemal.

Plaan teha selline süsteem: Kui arvuti juurest lahkun siis läheb arvuti automaatselt lukku ja kui tagasi tulen siis jälle lahti.
    Lukus arvuti all mõtlen seda, et kõrvalised isikud ei saaks midagi teha ega näeks desktopi. Minu kaugus arvutist millal lukku läheb võiks olla ~20 meetrit.
    Kuidas olleks taha sellist asja kõige mõttekam, odavamam, lihtsam?
    Mingi käekell, mis saadab arvutile signaale läbi bloetoothi?

Tean sellist klahvikombinatsiooni nagu win+L aga käin arvuti juurest ära umbes 30x päevas ja ei viitsi lihtsalt igakord seda ctrl+alt+del + parool + enter jälle toksida.
    Sõrmejäljelugejaga ei viitsi ka jamada, sest vahest niguinii unustan arvuti üldse lukku panna jne.
    viimati muutis kasutaja DVDRW; 26 May 2009, 10:45.
    EE orjusest vaba!

Vs: Arvuti automaatselt lukku kui olen >20m eemal.

Üks mõte mis pähe kargas.
    Teed ise mingi mini käekella moodi asja, kasvõi käekella imitatsioon.
    Sisse paned SMD PICi. Proged ta saatma mingit signaali,koos mingite raadiokivide kaasabil. Või teed minisaatja ja topid tasku.

Arvuti külge paned vastuvõtja. Softi kribad ka, mis vastuvõtjat pollib ja seni kui saab Sinu saatja signaali, siis töötab. Kui signaal kaob, siis arvuti läheb kinni.

Miinuseks on pidev signaali saatmine, mis tühjendab akut/patareid.
    Samuti risk, et kui lähed kuskile teise tuppa seina taha, siis signaal kaob, läheb arvuti kinni, samas võib ju mingi delay teha, et kohe kinni ei lähe vaid ntx peale 10 min. vms. Kui signaal taastub, siis ei lähe enam kinni.

Aga mõte ju siiski?

Comment

Kui ise teises toas, siis võib ju arvuti lukus olla. Tegelikult võib kaugus olla palju vähem, >3 meetrit näiteks, sest nii kui arvuti taha istun on kohe plaks jälle lukust lahti.

Endal tekkis ka üks mõte veel: mingi veebikaamera jälgib tuba ja tuvastab nägusid, kui on minu nägu, siis teeb arvuti lukust lahti.
      viimati muutis kasutaja DVDRW; 26 May 2009, 11:06.
      EE orjusest vaba!

Comment

Selline asi on täitsa olemas: http://www.gadgetreview.com/2008/03/...ty-sensor.html
        DIY variant IR-proximity anduri baasil: http://blog.joshuamcginnis.com/2009/...witter-thingy/
        See viimane on siis idee aluseks. Selle põhjal ehitad ise sellise nagu parasjagu vaja on. Mingi kontroller -> usb/serial -> PC -> Soft.

Comment

Probleem lahendatud! http://www.keylemon.com/
          EE orjusest vaba!

Comment

ma kardan et selle puuduseks on arvuti mittetoimimine pühapäeval, kui habe on 2 päeva ajamatta
            ehk saab muidugi sealt võtta ka ainult silmade piirkonna, see peaks meestel suhteliselt pikalt pea muutustetta püsima
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Kaotada pole midagi. Kui 3 sekundi jooksul töölaud ette ei tule siis lihtsalt toksid parooli. Huvitav miks selline asi pole laiemat kasutusala leidnud, väga mugav igatahes.
              EE orjusest vaba!

Comment

Uutel Lenovo U-seeria netbookidel on selline lisa olemas, et lisaks paroolile saad ka selle näo kontrolliga sisse logida Windowsi.

Comment

Esmalt postitatud ftt poolt
                  Uutel Lenovo U-seeria netbookidel on selline lisa olemas, et lisaks paroolile saad ka selle näo kontrolliga sisse logida Windowsi.
                  see on juba mitu aastat vana asi... mitte lenovol muidugi vaid ka teistele läpakatele on seda rakendatud.

Comment

Working...
                  X