Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Aiavalgusti

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Aiavalgusti

Oleks vaja abi, mul on olemas 9. aiavalgustit

ja sooviks panna nendega korraliku pirni põlema, pms onni.
    Aiavalgustid kiskusin lahti ja proovisin voltmeetriga, kui päikesepaneel on täpselt 90 kraadi päiksega siis saab 4 V. Patarei aiavalgusti sees on 1,2 V,
    Lisaks sellele on seal sees mingi skeem, pilte võin hiljem üles laadida. Aiavalgusti töötab nii - päeval laeb päikesepaneel aku täis, kui paneel saab päikest siis tuli enam ei põle. ja õhtul kui päikest ei paista siis põleb LED seal sees aku pealt. Oleks vaja nii, et õhtul ja päeval koguaeg onnis tuli põleks, kuna onnil on tehtud toppelt seinad, seega valgus ei käi sealt läbi.
    Kui panna pirn põlema päikesepaneeli pealt siis saaks sealt 9x4= 36 V(täisvõimsus) ja akude pealt 9x1,2= 10,8 V.

Oleks vaja mõelda siis see skeem ,kuidas saada pirn põlema, et see saaks maksimaalselt põleda. Päeval maksimaalselt paneelide pealt ja õhtul akude pealt.Laadida võiks paneel akusid koguaeg.

Vs: Aiavalgusti

Aiavalgusti päikesepaneelid ei suuda minu teada anda piisavalt voolu et hõõglampi põletada. Pinge mida sa mõõtsid oli koormuseta olekus. Pane lambikese LED tööle (kata fototakisti käega kinni) ja mõõda uuesti. Kui juba LED suudab paneeli maha koormata, mida siis teeb veel pirn...?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
      Aiavalgusti päikesepaneelid ei suuda minu teada anda piisavalt voolu et hõõglampi põletada. Pinge mida sa mõõtsid oli koormuseta olekus. Pane lambikese LED tööle (kata fototakisti käega kinni) ja mõõda uuesti. Kui juba LED suudab paneeli maha koormata, mida siis teeb veel pirn...?
      Pms katsetamise asi.

Comment

Mina prooviks nii et võtaksin skeemi vahelt ära yldse... Sest seda skeemi on vaja selleks et valgust saades ta laeks ja hoiaks LEDi kustus, kui hämardub lylitab skeem laadimise välja ja LEDi aku pealt põlema...
        Kui sa tahad et koguaeg laeks ja saaks ka koguaeg lampe põletada on vaja skeem eemaldada. sa proovi algul yhe komplektiga: aku, solarpanel, ja LED. kui asi töötab saad teised juurde lisada
        Ja võimalik tuleks takisti panna päikesepaneeli ja LEDi vahele sest paneel võib ledi yle koormata kui ta 4v on...arvatavasti on led midagi 1.5v

Aga jah proovi LEDe kasutada, need tarbivad vähem.
        viimati muutis kasutaja -JFC-; 09 m 2009, 23:39.

Comment

onni pane ka ikka diood, siis on lootust, et need paneelid suudavad natukenegi miskit energiat sulle anda.
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud -JFC- poolt
            ... Sest seda skeemi on vaja selleks et valgust saades ta laeks ja hoiaks LEDi kustus, kui hämardub lylitab skeem laadimise välja ja LEDi aku pealt põlema...
            Ja võimalik tuleks takisti panna päikesepaneeli ja LEDi vahele sest paneel võib ledi yle koormata kui ta 4v on...arvatavasti on led midagi 1.5v ...
            See skeem, mis neis lampides on, tegeleb lisaks LEDi sisse-väljalülitamisele ka pinge tõstmisega vajalikule tasemele, mis on valge ja sinise LEDi korral umbes 3,3 V. Viimasel ajal müüdavatel aialampidel on ka fototakisti ära jäetud ning lülitamise info võetakse päikesepaneelilt. Akut laetakse otse või läbi dioodi paneelilt.

Nende lampide päikesepatareid on üsna niru tootlikkusega, et pidevalt lampi toita ja samal ajal laadida. Onni valgustamiseks tuleks mingi toekam päikesepaneel otsida, väike pliiaku, laadimist vastav skeemike kontrollima ja valgusallikaks üks power-LED või tavalised 3- või 5 mm hajutatumalt.

Aialambi päikesepatarei annab 4 V vaid ilma koormuseta hea valgusega, sinna võib valge valgusdioodi ilma takistita järgi panna ning ka päikese käes ei põle see läbi. Lambis kogutaksegi päevane energia akusse. Augusti lõpupoole on öö ja päeva suhe juba selline, et päeva jooksul kogutust ei jätku ühe LEDi jaoks, et koiduni vastu pidada.

Just eile juhtusin nägema ilmaarvutist kiirgusvoogu. Päike oli end pilve tagant näitamas ja hetkenäit oli 22 W/m2. Palju ühe aialambi päikeseelementide (4 tk.) suurus on? Umbes 6 cm2. Ja elektriks ei muutu 100%, vaid tublisti vähem.
            73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
            ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt
              Augusti lõpupoole on öö ja päeva suhe juba selline, et päeva jooksul kogutust ei jätku ühe LEDi jaoks, et koiduni vastu pidada.
              Mul on siin õues juba 3 aastat 4 sellist laternat.
              Ja pole olnud ühtegi ööd kus nad poleks põlenud. Ka Jõulu ajal.
              Tõsi, siis tuli neil aegajalt lund pealt ära ajada.

1 minut tagasi käisin kontrollimas. Väljas tibutab. Taevas on selline poolhall.
              Aga latern oli laadimisrežiimis. Kui panin käe peale lülitus ringi.
              Praegu pole õige august aga testiks on võimalik 3/4 elemendist kinni katta ja siis vaadata. Muuseas see võimalik pind seal on 5x5 cm. Palju tegelikult on aktiivne ei oska kohe öelda.

Kui leidub inimene kes tahab seda asja uurida, kes tahab teada saada
              et kuidas see on, siis peab tal see võimalus olema.

Selle LED lambiga valgustamise puhul on siiski mingi positiivne moment olemas.
              Ja see et inimene tegeleb ja õpib on igatahes kasulik.

Võrreldes näiteks Eesti innovaatikutega kes
              ringi ühendatud akust, mootorist ja generaatorist
              ülejaanud energiat kasutavad. On selline link.

Comment

Jaa, nad põlevad tõesti mingi aja kuid alates algsest laadijas töötlemisest võib täheldada aku laengu sujuvat kahanemist. Päris nulli ei jõua,natuke hõõgub igal ööl. Kindlasti tuleb arvesse ka aku temperatuur. Kodu energiavarustuseks selline lahendus veel ei sobi aga meeleolu loomiseks küll (kuni seltskond jõuab end lõviks juua... ) Edasi vist tuleb pohmakas, see pole eriti energiasäästlik seisund.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                  Mul on siin õues juba 3 aastat 4 sellist laternat.
                  Ja pole olnud ühtegi ööd kus nad poleks põlenud.
                  Need vanemad peavad küll kauem vastu, milles 2 akut. Nüüd olen ainult selliseid õuelampe müügis kohanud, kus 1 aku sees on. Päikesepaneelil on ka poole vähem ribasid.
                  73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                  ATiP1pN4XeM

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt
                    Need vanemad peavad küll kauem vastu, milles 2 akut.
                    Nüüd olen ainult selliseid õuelampe müügis kohanud, kus 1 aku sees on.
                    Päikesepaneelil on ka poole vähem ribasid.
                    Tõin tuppa, siin põleb -> pime on ja kirjutan aku infot maha.
                    Minu arust oli seal sees siiski üks aku.
                    Ni-MH AA600mA 1.2V
                    Lisaks veel trükkplaat, sellel diood, takisti ja 4 jalaga mikroskeem.
                    Kaks heroglüüfi on ka.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                      Tõin tuppa, siin põleb -> pime on ja kirjutan aku infot maha.
                      Minu arust oli seal sees siiski üks aku.
                      Ni-MH AA600mA 1.2V
                      Lisaks veel trükkplaat, sellel diood, takisti ja 4 jalaga mikroskeem.
                      Kaks heroglüüfi on ka.
                      pms ma võin järgmine nädal pilte tuua kui vaja.
                      HV-sse panin ka teema ülesse.
                      Hinnavaatlus on Eesti suurim tehnikaalast hinnainfot ja nõuandeid edastav internetikeskkond.

Comment

osta nt oomist endale tiba suurem paneel ja siis sellega mingit pisikest pliiakut laadima. valgustajaks miski 1...3W LED koos driveriga.
                        odava driveri ja dioodi saad nt dealextreme.com
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Hiljuti ostsin niisama katsetamiseks K-Rauast liikumisanduriga lambi mis töötab aku ja päikesepaneeli abil. Paneel täna kell 15 pilvitu taevaga ja koormuseta pakkus pinget 14,03V ning koormusega 6,92V. Aku selles lambis on 2Ah/6V/20HR, toidab see 80 LEDist koosnevat valgusallikat. Võibolla saad sellisest lambist midagi aretada, ka paneel on suurem - 190mm x 144mm.
                          Vähemalt on tarvilikud jubinad korraga olemas...

Täna 11:45 andis paneel koormuseta 15,54V ja seda kergelt sombuse taevaga, võiks mõelda et midagi selle paneeliga isegi laadida saab.
                          viimati muutis kasutaja OSX; 12 m 2009, 12:39.
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

Comment

Palju see lamp maksab?

Comment

Mulle maksis miskit 500.- kuid letihind oli vist 625.- Sellest lambist on vähesema LEdide arvuga variant ka, letil oleks nagu olnud 599.-, kas LEDe oli vist 50... Ja mingi kahe lambikorpusega versioon (ilma liikumisandurita) oli suisa 300 tuuri. Ma seda väga ei uurinud, mul oli vaja leiutada trikk kuidas metskitsed maasikapõllust eemale ehmatada, mõtlesin liikumisandurit, akut ja lambi asemel mingit väikest mootorit kasutada plõgina tekitamiseks

Liikumisandur on minu eksemplaril ilmselt ainuke "hiina maitsega" asi, lubatud 8m pealt ei tee küll midagi, suur inimene paneb toimima ta vast 3,5m pealt alles. Kitsed igatahes jätavad selle anduri külmaks
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

Comment

Working...
                              X