Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

liitiumaku laadimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: liitiumaku laadimine

pliiaku "purgi" nimipinge on 2V. See aku, mis mul peaks kuskil olema, on juba muudetud, tal on nimipinge 10V. kui seda nati veel saagida, siis saaks 2V või 4V kobaka. esimesel juhul oleks täis laadimiseks tarvis 2,3V, teisel 4,6. dioodidele oleks ette tarvis igal juhul mingit lülitust, et nad normaalselt toimiks
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

4V potska oleks norm sel juhul.Selle gabariidid kole suured ainult,oma lambi sisse ei peidaks,mille ma kapinukast leidsin.
      otsija

Comment

Teen asja siis nõnda,et tuulik laeb NiMH akusid otse kogu aeg.Akudele lülitan siis omakorda külge lambi,mis loodetavasti pimeduse saabudes alati süttib. Täna mõtlesin,et kurjam kuidas see lahendada,et päeval lamp kustus oleks ja öösel põleks ja et võimalikult väikene pingelang jääks lülituse taha.Suurim probleem oli siis andur,esmalt proovisin tavalise LED-i anduriks pista,suure võimenduse all kuidagi reageeris isegi,aga väga ebastabiilne oli,seega langes välja pärast pikka katsetustejada. Siis hetkeks kadus lootus juba täna midagi valmis saada,lõi aga pähe,et optron,see ju samuti optika peal. Lõikasin ühe suvalise keskelt pooleks ja ohh imet,sisemusele valgust peale lastes reageeriski optroni transs. Lasin lahtisele otsale liimilörtsu peale,et niiskus jms miskit liiga teha ei saaks. Et kas on lootust,et poolik optron seal ka vastu peab kui avatud osa liimi alla lastud? Elektrooniline pool tehtud 4 transi ja mõne takistiga ning esmapilgul tundub töötavat nagu kellavärk. Päevasel ajal nn tühijooksul tarbib ainult 0,014mA ja sisse lülitatuna 1,5mA. LED lambid ise tarbivad kuskil 40mA ja transs õnnestus ka muhe leida,kuna tema E K vahele jäi ainult 25-30 mV. Ainuke asi,et nüüd on oht,kui täiestu tuulevaikne nädal vms peaks tulema,siis see elektroonikaosa võib akud liiga tühjaks imeda.
        otsija

Comment

põlluka sisetakistus on pisike ja seda saaks ka optroni pealt otse lülitada

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
            põlluka sisetakistus on pisike ja seda saaks ka optroni pealt otse lülitada
            Mõtlesin isegi sellele ja katsetasin ka.Proovisin olemasolevaid fet-e,minu varudes olevad tahavad kõik vähemalt 4-5V tööpinget saada,et korralikult lülitaks end.Kui oskad mõnd konkreetselt nimetada,mis ntx ka 2V peal veel lülitab end,siis kuulan huviga.

E: Ja mismoodi optroni pealt otse lülitad? Et pistad väljakale gate-drain vahele takisti ning gate source vahele siis optron?
            otsija

Comment

Väga lihtne varjant oleks osta see päikesel töötav õuevalgusti. Sealt saad elektroonika jaoks toite ja öise lülituse.

E: NiMh akud kannatavad tühjakslaadimist ja seismist küll, kui sa kardad, et see akule halvasti mõjub. Li-ion akud tühjakslaadimist ei kannata, pliiakud vist kah eriti mitte.
              viimati muutis kasutaja virx5; 16 m 2009, 15:24.

Comment

Lihtne küll ehk,aga kui juba ise teha,siis ise teha.Ei läinud see mulle midagi maksma ka ja see õuevalgusti plekkab oma 50 kindlasti ma usun.
                otsija

Comment

Käisin siis tänase ilmag kaemas tuulikut,et kuidas toimetab.Paraku on seal ikkagi üsna omajagu puid ees ning lagedal alal oleva tuuletugevusega ei anna eriti võrrelda.Niisiis võib ütelda,et akud(1400mA NiMH) ei saa seal kunagi täis laetud,korraliku ja soodsa tuulega ehk paar-kolmkümmend protsenti suudab päevaga laadida ning pimedas hakkab siis pea 40mA mahalaadimine täis akude korral,pinge langedes siis voolutugevus ka kukub.Muret valmistab see,et kui akud tühjad,siis langeb pinge LED-ide süttimise pingeni,kui see sinna ka jääks poleks hullu midagi ma arvan,aga paraku lülitustransi baasile tuleb 1mA voolutugevus peale ikkagi ning see langetab pinge oletan et alla 1V. Akudele see vist ei meeldi(või mis akutargad arvavad),kui teda pidevalt laetakse mõnikümmend prossa ja siis tarbitakse põhimõtteliselt pinge täiesti nulli. Niisiis peaks lampidele vahele aretama lülituse,millel oleks võimalikult väike sisetakistus ning katkestaks põhimõtteliselt täielikult voolutarbimise.Mõte jooksis sobiva feti peale,millele anda gate peale pinget siis läbi aku ning takistitega/dioodide/zeneriga timmida paika hetk,millal fet välja lülitub ning voolu lambile katkestab.Peab leidma sobiva väljaka ainult,mis nii madala pinge korral lülituda suudab ja siis katsetama.
                  otsija

Comment

NiMH aku alumine sobilik piir peaks olema 0,8V vist. neid on kah erinevaid - mõnel kõrgem, mõnel madalam.

Comment

Siis peaks ehk hakkama saama.Leidsin monitori plaadilt ühe väljaka ka,see lülitub miski 2V juures ennast sisse juba,pingelang jäi tollele 10mV,transi asemele pistes saan tühijooksul voolutarbimise esialgse skeemi järgi 0,015mA kuskil.Vast selline voolutugevus ei suuda alla kriitilise pinge viia akusid,st ennem puhub natukene tuult,mis hoiab pinge normis.
                      otsija

Comment

Working...
                      X