The charging current is around 120mA and can be changed by adjusting the 12 Ohm resistor. See on ju seal kirjas. 47 oomi peaks hea olema. Suurema voolu saamiseks pead taki väiksema panema aga ilmselt ka võimsama ja vaata et see transistor 400 mA ära kannataks. Stabikas teebki selle opaka toidet ju
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Akulaadija
Collapse
X
-
Ära siis unusta teistele rääkimast kuidas tulemused olid ja kui kogu projekt on valmis siis saada koos omapoolsete kommentaaridega qwerty009@hot.ee. Kindlasti oled käinud meie lehte juba vaatamas.Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe
Comment
-
NiMH akudel on kindlasti mälueffekt, Li-Ion'il ei saa põhimõtteliselt olla !
Proovige kasutada kivi MAX712/Max713. Andmelehe saab : http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/1666. Kivi maxab Tevalos umbes 200 raha. On küll hea asi, olen kasutanud. Ainuke jama on see, et kardab lühiseid(
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Selle 712 kiviga oleks muidugi laadija etemIkka üks samm edasi võrreldes minu praeguse laadijaga, aga jah see võibolla tulevikumuusika.
Praegu proovin nokia 2,4 voldist akut laadida, millel peaks olema mahutavus 1250mAh. Praegu mul ampermeeter järel ja laadimisvoolu näiduks saan 130mA. Aku mul oli praktiliselt täiesti tühi ehk siis pinge peal 2,34 volti. KUi 15 mintsi sai laetud siis panin voltmeetri klemmidele ja sain näiduks 2,49 volti. Nüüdseks on laetud juba pool tundi ja pinge seal 2,55 volti. MInu arvutuste järgi peaks seda akut laadima 8-9 tundi. Aga asi selles, et see diood ei funka.
Panin laadima ja diood läks põlema paari minuti pärast. MUl nimelt teine diood, kui sellel projektil, mille pealt maha viksisin. Mul 1,5 kroonine kollane diood, aga teises projektilt pildilt silmasin, et plaadil on kandiline 8 kroonine roheline diood. Kas see määrab midagi?
Comment
-
aga teises projektilt pildilt silmasin, et plaadil on kandiline 8 kroonine roheline diood. Kas see määrab midagi?
Impulssvooluga laadimise all mõeldakse seda et peale "põhilise" laadimise lõppu hakkaks aku tasapisi tühjenema.Sama juhtuks ka siis, kui aku lihtsalt laual vedeleb. Skeem laadib akut järele et sellist leket kompenseerida. Mobla peaks samuti käituma kui laadimise juhe pikemaks ajaks külge jätta. Kasulik.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Hetkeks on akut laetud nati üle tunni ja pinget on 2,66 volti. Niiet pinge hakkabki aeglasemalt tõusma, mis peaks olema õige. Ja nüüd ta mõne tunni pärast peaks saavutama pinge 2,8 volti, mis näitabki, et aku on täislaetud.Aga jah vool veidi langeb. Praegu 125mA.
Tundub, et diood on enam vähem õige küll. Nati on vool suurem. 120 pidi muidu olema, aga mul 130.
A full battery is indicated when the LED is "dark" most of the time. Sellest lausest saan nii aru, et diood peabki kohe hakkama helenduma ja siis kui kustub, siis ongi aku täis.
Comment
-
Sellest lausest saan nii aru, et diood peabki kohe hakkama helenduma ja siis kui kustub, siis ongi aku täis.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
Comment
-
Ega seda üldse nii lihtne teha ei ole...
Ajaaa. Kui käepärast, vaata sellisest raamatust nagu l.abo raadiolülitused. Seal on selline skeem, just niisuurte akude laadimiseks. Kuna sellistel asjadel läheb vool sekundaaris jube suureks, regullitakse võrgupinget ja siis lihtsalt trafo annab vähem välja. A see ei olnd üldse lihtne, mingi 5 transsi, tyristor, hunnik dioode ja relee veel kaa.
Comment
-
Tegelikult mul selline laadija olemas. Tegin omale ise. Laadimisvool pulseerib veel ka, mis pidi happeakule igati positiivselt mõjuma. Reguleerin muide laadimisvoolu mitte pinget - point selles et kui reguleerida pinget siis vool "kukub" kohe kui aku vähe täiemaks saab ja pead teda pidevalt reguleerima. Üritan selle skeemi järgmine nädal arvutifaili kujusse saada, niiet kes on huvitatud siis jätke oma emaili adressid. Circuit maker 2000 on see proge mida kasutan. Kellel ei ole siis http://www.hot.ee/qwerty009/Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe
Comment
-
Nii
Esimene mobla varuaku selle laadijaga ka täislaetud
Aga jah,asi selles, et mu akulaadija muidu töötab ja minu 1200 mAh mahtuvusega akut isegi saab laadida, aga transid lähevad mõne tunni pärast liiga kuumaks. Asja saaks lahendada küll. Et vaadata vähe võimsamad vene transid nende väljamaa omade asemele. Need väljamaa omad kannatavad kollektori voolu 100mA, aga mul ju laadimisvool 120mA.
Seda laadijat saaks teha veidi universaalsemaks küll. Tuleks leida kuskilt vatine või kahene potekas. Elfa kataloogist leidsin paar sellist 50 ja 100 oomist. Aga neil jälle hind soolane. KUi mõnda muud akut oleks tarvis laadida mõne muu vooluga, siis lihtsalt oleks mõtekam vahetada 12 oomist takki.
See 47kilose potekaga, millega saaks pinget muuta. Seda 68 kilost ei julgeks ära eest võtta ja 100 kilost potekat asemele neile kahele panna, kuna kui 100kilose pote keerad nulli, siis peaks veidi pahasti ju olema. Takistust nagu üldse poleks siis ju.
Comment
Comment