Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Maanduse probleemid (audio müra)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Maanduse probleemid (audio müra)

Tervist,

Sain sünnipäevaks uue laptopi ja mulle meeldib sealt muusikat kuulata. Pistan talle siis oma kitarrivõimu taha ja kõlar hakkab kiunuma ja turtsuma, mis kole.. Kui ma raalilt seinalaadija välja võtan, kaob müra ära. Müras on peale 50Hz seinamüra ka arvuti enda hääled (prose, hdd, ekraani signaal vist). Mõningase otsimise järel sain teada, et asi võib olla maanduses, mille nimi võõrkeelses foorumis oli ground loop. Niipalju, kui mina aru sain, tähendab see seda, et laptopi helikaardi maandus ja võimu maandus on erinevatel pingetel. Kui ma arvuti laadija maanduse ühendused isoleerteibiga katsin ja arvutile taha torkasin, oli probleem samuti lahendatud. Niimoodi ma aga oma uuele arvutile teha ei julge, sest maandus on seal siiski mingi mõttega pandud. Ehk siis.. ma leidsin seesuguse jubina, mis lubab audio häired eemaldada: http://www.monacor.de/typo3/index.ph...0&spr=EN&typ=u

*Kust leida eestis seesugust jullat?
    *Kui audio on häiritud, siis tõenäoliselt võib sama juhtuda videoga.. mis selle vastu teha annaks?

Kui ma kuulan läbi lauaarvuti kõlarikomplekti, siis ei ole probleeme. See viitab justkui sellele, et mu võimendil on maandusprobleemid? Samas on laadija selline lame ja "lahe", kuid ülimalt ebaefektiivne (läheb jube kuumaks), mis paneb mind arvama, et sel võivad ka muud probleemid olla..

Igasugune abi tuleb väga kasuks.

~K

Vs: Maanduse probleemid (audio müra)

http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...ono-connectors
    EDIT: Vaata seda hoopis http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=CAR-NF01
    viimati muutis kasutaja denry12; 29 m 2009, 23:45.

Comment

ei tea, kas see oomika filter ka juhtme teises otsas kvaliteetset signaali annab? MA saan aru, et see töötab trafo põhimõttel.. siis võib olla, et odavam seade jätab bassid ja kõrged helid mängimata

Comment

teine varjant on ISO122 + DC/DC converterid. costib sulle ~1k eek, aga see eest läheb isegi DC komponent ka läbi. USB-st saaks asjale ka toite.
        Muide see arvuti asin võib olla seotud ka sellega et neende maa on tavaliselt pool sisemise audio kivi toites. Seega maade ühendamine lõppeb suitsuga läpast ja heal juhul helist ilma, halvemal masinast. Seega, kaotad natuke bassi oomi jullaga või lased kellegil ISO kivi baasil kokku laduda.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Lihtsaim lahendus - kasuta maanduseta pikendusjuhet.

Comment

Esmalt postitatud KoZu poolt
            MA saan aru, et see töötab trafo põhimõttel.. siis võib olla, et odavam seade jätab bassid ja kõrged helid mängimata
            Ei ole asi nii hull, vaata seadmete parameetreid.

Vanasti käis kogu hifi läbi trafode.
            If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Working...
            X