Tahaks ehitada ise arvutile rooli ja pedaalid aga kui suuri potentsiomeetreid peab seal kasutama. Olen lugenud, et roolil peaks see olema 100K aga pedaalidel olen näinud erinevaid variante 50, 100, 200K. Millest nii suured vahed. Kas keegi on üldse sellise asja ise valmis ehitanud nii, et see tööle kah hakkab. Ja kas kuidagi seda värinat ei saaks ise sellele roolile külge kombineerida.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Rool ja Pedaalid PC-le
Collapse
X
-
100k.
Arvuti port on 100k takistusandurite jaoks, 4tk. Kui väiksemaid kasutada, kaotad täpsuses(hakkab astmeliselt minema). Siiski nii hull see ka kohe ei ole, see vahe peaks olema standardi järgi jagatud 256 osasse, siis sa niisama osasid neist ei kasuta. (Pordi kanali A/D on vist 1-baidine?)
Muid takistusi ple, winduuzi kontrollpaneelist kalibreering otsibki välja potede maksimaalsed suurused ja keskasendi, nii et see 100k ülemiseks piiriks. Kui palju üle 100k lähed, tekib sinna lõppu surnud ala, kus juba ammu rool põhjas kinni.
Comment
-
kui pidur ja gaas on ühe axise otsa ühendatud, ehk siis jadamisi, peaksid mõlemad olema 50k (50+50=100). Vähemalt minul on nii tehtud. Kusagil oli ka selline skeem, kus gaas ja pidur olid eraldi, s.t. saab pidurdada ja gaasi anda korraga, seal kasutatakse vist saja kiloseid. Samas peab vaatama, et poted oleksid kindlasti lineaarsed, logaritmilistega võib olla nii, et pedaal on algul jõle tundlik, aga sügavamale vajutades eriti midagi ei juhtu, töötab nagu lüliti.Shadowman has spoken.
Comment
-
mA oLEN SELlISE aSJA ISE KA valMIs teinUD KUi kElLEGIL On HUVI SIIS PANeN revIew ÜleSse... AndKE teada....
põHGImnõTSELT KASUtASIN opTiliST POtET (Et ÄRA EI KULuks) jA TAVALISi VEnE TELEkA LiuGUR PoTESiD PEdaaLidEKS.
voodi vedrud on pedaali vedrudeks... Bussipeatuse märguist tegin rooli...
peris seff sai.."Aga äkki ikkagi on..." , R.Tont
Comment
-
opTiliST POtET ? Andestage minu võhiklikkus, aga pole selliseid asju enne näinud. Kust saab, palju maksavad? Peaks ka proovima. Tegelt ise kasutan juhtivast plastikust potet, ega see ka eriti ruttu kulu (pidavat pool miljonit (vist oli) pööret lubama, grafiidist pote 5000 vastu), ainult häireid tuleb veidi. Ja siga maksis ka päris palju, peaaegu 200 raha.Shadowman has spoken.
Comment
-
opTiliST POtET ? Andestage minu võhiklikkus, aga pole selliseid asju enne näinud. Kust saab, palju maksavad? Peaks ka proovima. Tegelt ise kasutan juhtivast plastikust potet, ega see ka eriti ruttu kulu (pidavat pool miljonit (vist oli) pööret lubama, grafiidist pote 5000 vastu), ainult häireid tuleb veidi. Ja siga maksis ka päris palju, peaaegu 200 raha.
selle tegin nii.. et oli siuke kile (grafoprojektori kile) exju ja sinna printisin peale riba.. mis läheb mustast toonist kuni teises otsas heledani välla .kui see välja lõigata, ja ots-otsaga kokku keerata, nagu rulli, siis paned lampa sinna keskele.. ja siis välja poole fototransi.. siis kui rool keerab.. siis ta keerab kakilet exju... ja keerab siis vastavalt seda kas kile järjest tumedama poolt fototransi ja lambi vahele või siis järjest heledamat....ja siis fototrans nagu reageerib ka....
seda on raske seletada ,, tea kas aru said. võin pildi ka toppida kuhugi.
peace!"Aga äkki ikkagi on..." , R.Tont
Comment
-
Tegin ise- töötab 8)Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
www.sansui.us/AU-9500.htm
Comment
Comment