Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tda1519

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tda1519

Tere. Oleks mõned algaja mured.

Kasutan autos navigeerimiseks PDA -d. ( Asus P550 ja IGo/Garmin). Kahjuks on pihuarvuti kõlar nii mannetu ja mootorimürin vanal diislil nii kõva, et hästi ei kuule. Pealegi tuleb raadiokuulamisest hoopiski loobuda. Võtsin siis vana Nokia käedvabad kõlari ja panin sinna parasjagu kätte sattunud TDA1519 monolülituses. See oli ka meeldivalt ülilihtsa skeemiga. Võimendi toimis suurepäraselt kuni käivitasin auto ja tekkis metsik vingumine ja urin. Kui veel PDA ühendada laadijaga läheb müra veel hullemaks. Proovisin mitmel erinevas autos, tegin mingi LC toitefiltri , vedasin otse akult juhtmed - tulemus sama. Siis võtsin võimendi signaali ja massi otsad prooviks omavahel lahti, nii et signaalimass on ainult PDA küljes. Rõõmustasin kuna asi toimis ja müra kadus aga mõne minuti pärast põles võimendi lühisesse. Proovisin veel kahte TDA1519, siis tegin eraldi TDA1517 stereovõimendi - suitsu sain ikka samamoodi neist kätte.
    Seega küsiks targemate käest :
    1. Kas nende võimendite signaali ja toitemassi eraldatus põhjustab võimu lühisesse põlemist ?
    2. Kuidas saada lahti mürast ?
    3. Kas TDA1517 töötab ainult stereolülituses, mitte nagu 1519 mida saab kasutada monolülitses, kus pole valjukal kondesi vahel ?
    4. Kas oleks võimalik tekitada automaatselt häälkäskluste ajaks autoraadio jaoks vaigistussignaali (mute) ?

Vs: Tda1519

Kahjuks mängivad ka arvutikõlarid PDA küljes nõrgalt. PDA "max headset volume" on põhjas. Kõrvaklapid töötavad PDA küljes normaalselt, kuigi väga kõvaks muusikat ka panna ei saa. Äkki PDA vigane, või ma ei oska seada.

Comment

lahendus milleni lõpuks ise jõudsin - TDA5270 (1w lihtne võim) ja signaalitrahvo (ground loop isolator-i seest)

Olin üllatunud ,et keegi ei aita. Kas oli siis pealkiri vale, küsimus segane, küsitud ebaviisakalt või tõesti keegi ei tea ?

Comment

Siin foorumis ei vastatagi eriti millelegi enam.
        Usun, et enamus lihtsalt ei viitsi või ei tea.

Enamus teadijaid inimesi on siit foorumist kadunud.

Comment

ma vist mitmes teemas ka maininud, et nende PDA/MP3/läpakate jms junnide väljund maa on tegelt pool toitest(valjuhääldi tahab kahepoolset toidet ju ja suur lüüt ei mahu ja maksab), tootjad teevad et käiks kõrvakappidega, pistad midagi muud järele saad varsti suitsu. Seega galvaaniline eraldus ainuke lahendus sama seadmega.
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Tänan info eest. Tundub, et mul veel hästi läinud kuna PDA katsetades ellu jäi.

Comment

Working...
            X