Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Teeks LED kandelambi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Teeks LED kandelambi

    Tekkis mõte teha LED'idega varustatud kandelamp, mis töötaks 220V pealt.
    Plaanis kasutada 10mm LED'e 0,4W/3,7V/100mA
    Kasutaks umbes 10't LEDi
    Kumba oleks mõtekam ühendada, kas jada või paraleelühendusse?
    Kindlasti tuleb kasutada ka mingitsugust takistit, aga mitme oomist?

    Kasutusala oleks auto all detailide valgustamiseks.

    #2
    Vs: Teeks LED kandelambi

    Auto alla 230 voldiga nagu ronida ei tohiks. Võib tervise peale hakata.

    Nende dioodide ellujäämise huvides on lisaks takistile vaja eraldustrafo ja pingestabilisaator. Need siluvad pingekõikumised ära. Otse võrgust toites jääb liiga palju takisti kanda, lisaks on vaja võrgupinge ära alaldada.

    Dioodid tuleb igal juhul järjestikku panna. Kui mitu ühte gruppi, sõltub kasutatavast pingest.

    12 V toiteplokiga oleks 3 LEDi järjest, lisaks takisti või veel parem, LM317 voolupiiramislülituses. Sedasi tuleb teha 3 (kokku 9 LEDi) või 4 (kokku 12 LEDi) gruppi. Selle lambi saaksid vajadusel ka autoakult põlema.

    Siin on mitu teemat läbi jooksnud, kuidas LEDe toita. Ehk saad veel mõne hea mõtte (LED-draiver näiteks).
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

    Comment


      #3
      Vs: Teeks LED kandelambi

      Enne oli lambi sees päevavalguslamp, mis ei valgustanud eriti hästi ja just hiljuti põles see läbi.
      Lambi sees on üks trükkplaat, loodan sellest kiiremas korras pildi teha ja ehk on sellest kasu asja ehitamisel. Väljundpinge peaks ka sealt ära mõõtma.

      Autoakule seda just niiväga külge ei topi, hakka siis jälle juhtmeid ühendama ja kakkuma, parem ikka seina ja valmis. Sinna tuleks mingi lüliti ka aretada, praegu on lihtsalt seinas ja põleb.

      Comment


        #4
        Vs: Teeks LED kandelambi

        Esmalt postitatud canyondrift poolt
        Lambi sees on üks trükkplaat
        Sellest plaadist sul vaevalt abi on.

        Comment


          #5
          Vs: Teeks LED kandelambi

          Alustame ikka sellest, et kuidas mõtled need LED-id sinna kinnitada? Kuidas LED-id omavahel ja takistitega ühendada? Kui mitu LED-i üldse on piisavad et midagi valgustada? Mis töödega on tegu? Mutrit keerab pimedas kah, seeeest mingit peenemat asja seasilmaga ei valgusta.

          Kui on mõeldud adekvaatne ja vastupidav süsteem hoidmaks LED-e ja viis nende ühendamiseks, siis äkki kannatab nad kuidagi sinna korpusesse installeerida. Teiseks. On olemas vahelduvvool ja on alalisvool. Mulle tundub et seda sa ei tea. Vahelduvvool tuleb Narvast ehk seinast. Tema on selline naljakas väristaja et vool on aga otseselt plussi ja miinust pole. LED-idele(nagu ka teistele naissooesindajatele) aga meeldivad pluss ja miinus. See ongi alalisvool. Seega on sul vaja esmalt alalisvoolu. Kõige lihtsam oleks ilmselt arvuti toiteplokk. Seal ei pea sa ise midagi tegema.(suurem tõenäosus ellu jääda) Paned seina ja võtad sealt 12V. Sellega toidad oma valgustit. Mõtled grupid ja paigutuse läbi ja kuigi mul on jäänud mulje et sul on arvuti natukene katki (netti laseb aga guuglisse mitte), siis siiski proovi kirjutada adre ribale sihukene imelik asi nagu www.google.ee ja seal otsingusse näiteks led calculator. Mõned huvitavamad isendid seal lubavad sul sisestada oma ledide andmed ja gruppide suurused ja saadki teada kuidas ja mitmeoomist takistit vaja. Ja ongi olemas!
          Condemn the hive.

          Comment


            #6
            Vs: Teeks LED kandelambi

            tee ikka 12V pealt - puhtam, kuivem ja muretum tunne
            selle 12V isendi otsa paned sigarisüütaja pistiku ja/või krokodillid otse akult toitmiseks. samuti võid toiteks kasutada mingit suvalist toitekuubikut. nt 12V 1000mA kuubik lubaks sinu pakutud dioode enda külge riputada tervelt 30 tk ja ka stabiliseerimislülitus mahub natuke sooja kütma.
            kui tellida pilukate juurest odavad driverid ja dioodid, siis saad sellise kuubiku otsa toppida 6x3W dioodid, mis kõik siis ca 1,5W jagu energiat saaks.
            väga julma dioodlambi tarve akult oleks 2...3A, seega ka konnasööja auto akult jätkuks valgust terveks päevaks. kodumaise poekraami peale ehitades ilmselt amprit kokku ei tule(mul üks riba 75 dioodiga ja tarve on 370mA) ja see tähendab, et korraliku aku pealt käib selline asi nädala ja isegi auto peaks pärast ka käima minema. ühtlasi saab sellist ökopilli matkama minnes autost telki vedada ja siis selle valgel nt "kaarte mängida" ja hapu kurki kõrvale hammustada...
            üks minu lemmikkohti sellise träni soetamiseks: www.dealextreme.com
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

            Comment

            Working...
            X