Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LCD Teemaline kysimus...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LCD Teemaline kysimus...

Nimelt probleem selles et kuidas yhendada läpaka LCD tavalise arvutiga.
    Tähendab nii:
    On LCD IBM 760E laptopilt, 12,1TFT,1024*768 Def resolutsioon
    On väike arvuti P3-800 mis on minimiseeritud et paigaldada autosse, Videoks on GeForce2MX

Mul soov teha Autosse MP3/GPS/DVD/ms huvitava jubina aga olen probleemi ees kuda nyyd seda yhendada :-/

Yldiselt vaja oleks PINOUT'i vist ja analoog konverterit vms
    Või näit videokaardi DVI sisendiga kasutada aga milliseid juhtmeid yhendada jne, kus on toide LCD'le jne
    Ehk keegi tark oskaks aidata ja teha mingi lylitus skeemi või lülitusseadme mingisuguse summa eest. Või annax näpunäiteid ja soovitusi. Jootekolbiga ymberkäia oskan ja käed nagu kasvavad ka õigest kohas aga päris elektroonilist haridust pole. Õppinud siiski kõrgepinge poolt

See teema on siit juba korduvalt läbi käinud.See asi pole nii lihtne,et lihtsalt ühendad.Sisuliselt on vaja ehitada selle LCD kohta oma spets videokaart ja see on juba väga raske.Mina matsin oma mõtte maha enne vaata mõni video sisendiga Lcd või lammuta läpakas laiali ja pane see autosse.Siis lihtne lihtsalt LCD juhtmete pikendus.

Comment

No krt ei usu! Ma saan aru ehk on keeruline ehitada analoog/digital konverterit
      Kuid on ju videokaarte DVI sisendiga, mis sisuliselt mõeldud LCD kuvaritele et ei oleks toppelt signaali konvertimist. Ja mille poolest ikka saab erineda Laptopi LCD, Kogu kupatus olemas ju..., mitte paljas LCD
      Otsad ka olemas iga erilist värvi jne. Kogu mikroskeem koos LCD tausta valgustusega ja valgust tugevuse muutmise reostaadiga

Comment

Poole kõrvaga olen kuulnud et on olemas ka eraldi kontrollerid müügis..hind on suts soolane...

Comment

Tõmba huvi pärast netist tolle displei (läpaka oma) sisemise kontrolleri andmeleht ja vaata mida ta sisse tahab. Siis ehk usud.
          Üldjuhul tahab ta 8 bitti datat + juhtotsad. Seda tekitab läpaka peal displei kontroller millel on videomälu, bios jne. Mitte midagi üle mõistuse käivat aga piisavalt keeruline. DVO ei ole teps mitte sama signaalistik mis läpaka ekraanile läheb
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

niisama lihtsalt ühendada ei saa jah. DVI ja TFT-LCD signaalid on täiesti erinevad, DVI-s on igal värvil oma kiire seriaalühendus, TFT-l aga igal värvil paralleelühendus .Lisaks peab vahepeal toimuma pildi mastaabi kohendamine. vale mastaabiga pildi juhtimine TFT-le võib lõppeda viimase rikkumisega.
            On olemas videokaardi chippe ja isegi mikrokontrollereid , mis TFT juhtimiseks mõeldud, aga vaevalt tahad sellist tööd ette võtta.

Comment

Mul soov teha Autosse MP3/GPS/DVD/ms huvitava jubina aga olen probleemi ees kuda nyyd seda yhendada :-/

Omal kah parasjagu pooleli auto arvuti ehitus, minu oma tuleb tavalise 4x20 märki teksit displeiga, aga olen uurind ka teisi varjante. Kõige lihtsam oleks panna Playstation One LCD. Maxab midagi 800 eeq tuuri ja oma tavalist VGA sisendit (vaja vahele pista paar takistit), kuid suurus on ainult 5 tolli. Teine varjant on osta väljamaalt korralik 7-8 tolline LCD, millele on VGA sisend. Nägin yhes veebi poes myygil koos touch screeinga ja maxis misku 3000 eeq (pluss posti kulud ja miskid riigi maksud vist). A Läpaka ideed on kaalund peale sinu veel paljud mehed, ja ei tea veel et keegi oleks selle lõpuni viind.

Loe www.mp3car.comi foorumit. Sealt saad kõvasti tarka infot.

Comment

Peab vist tõdema jah et asi suht võimatu ilma controlleri kaardita

Hmm, krt peab vaatama kust neid kontrollereid saada on ja mis hinnaga...
                Ok tänud teil vastamast

Comment

http://www.earthlcd.com/controllers.htm siin peaks midagi olema

Comment

NO WAY!
                    199 dollarit selle eest ma kyll ei maksa

Kui hind kyyndiks ca 1000-1500EEk'u ehk olex isegi mõeldav

Comment

mida moodi sa arvuti toite teed/tegid???

Comment

mida moodi sa arvuti toite teed/tegid???

Mina kasutan sproggy toitekat http://www.sproggy.freeserve.co.uk/psu.html Hea ja lihtne. Aga tundub et MAX 787 leidmine on raske, niiet tuleb natuke ymber teha seda toitekat ja mingit alternatiivi kasutada.

Comment

Working...
                        X