Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Fluorestseeruva lambi asendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Fluorestseeruva lambi asendamine

Tere, mul on järgmine probleem. Olen veits ka googeldanud kuid konkreetset vastust ei ole leidnud.
    Nimelt kas võib 8W 12VDC ballasti külge ühendada 4W toru? Katseeksitusmeetodil proovisin ja töötab kuid, et asjal on natuke olulisem ülessanne, siis oleks vaja teada kuidas see toru elueale mõjub? Ise oma väikse peaga arvan, et kui pinged klapivad, siis ei tohiks ju väiksem watt midagi mõjutada kui et on vähem valgust või nii!
    Palun andke nõu kas tasub jännata 4W toruga 8W ballasti kallal?

P.S. peab olema 4W toru ja ballast töötama 12VDC pingega.

Tänud ette!

Vs: Fluorestseeruva lambi asendamine

Tõenäoliselt töötab. 12V DC puhul ei saa rääkida ballastist: see on ikka muundi. Ja tõenäoliselt on ta väljundis kondensaator voolu piiramiseks/määramiseks. Lahenduslamp vajab voolu piiramist ja sobitub ise küllalt paindlikult igasugu muundite/ballastidega.
    Katseta: lase käia pisut aega ja proovi, ega ülearu kuumaks ei lähe. Väljatule valguse intensiivsuse järgi on väga raske hinnata.

Comment

Et võibolla konkreetsemalt rääkida, siis on jutt järgnevatest komponentidest.
      F4T5 (blacklight) 4W toru
      AT 7-9/12L (OSRAM ACCUTRONIC) 12VDC.

kui lampi töös hoida miski 5-6min siis läheb toru soojaks küll. proovin teha pikema katse kuid, mis võiks olla see optimaalne temp? Kas see on nende torude puhul normaalne kui käega enam katsuda ei kannata või peaks ikka jääma nii, et kannatab veel käe vastu panna?

Comment

Lival`i laualampide ballastid ette nähtud torudele 7/9/11 W. Olen neid (ca 10 tk.) kasutanud pikemat aega 4W torudega. Tööea vähenemist pole märganud, küll aga põlevad aeg-ajalt läbi ballasti termokaitsmed (125`C).
        Mul sama blacklight (rahakontrollijad) ja ka suht kuumad teised...

Comment

Muundi / ballasti max võimsus on ikka maksimum, mida ta suudab anda. Alati võib koormata vähem. Drosseliga mehhaaniliste ballastide puhul ei ole nii (st. alati ei ole, münikord võib ka sobida).
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

tänud vastuste eest sain kindlust juurde

Comment

külmkatood võib töödata, tavaline küpseb, põhjus selles et kütteniidi võimsus kasvab lambi võimsusega. Kütteniit aga läbi põleb ongi lamp õhtul. Mina ei kasutaks sellist kompotti. Hiljuti nägin yht asja kus kytte niidi vool oli veic suur, põles 2 päeva siis 2st torust 1 enam ei syttinud, siis kohe läks ka teine toru. Võtsin siis poole lahjema driveri, pistsin torud jadasse (läbipõlenud ota kütteniidid kokku). Tööle ta hakkas ja käib, otsades mustaks pole ka põlenud ja niidi hõõgumist pole ka näha. Ninde väikeste torudega tasub kütteniit yltse välja jätta ja kasutada külmkatood driverit siis nende eluiga suht suur. Lisaks saab kondekaga voolu piirates yhe driveri taha hunniku lampe laduda. Mu aastaid vana säristus masinas nii tehtud, pole aimus mis seisukorras on kütteniidid. Igal juhul syttivad need 12 eegased kõik alati. Tõsi natuke rohkem särtsu antakse 6Wx10 aga asi tarbib võrgust ~100W aga on sundjahutus ja osa läheb ka IGBT-de peal soojaks.
              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

murphy, mis asi on kütteniit ja kus see käib?
                Ja see lampide jadas käitamise jutt, kas käib mingite kindlat tüüpi lampide kohta. mina proovisin alul ka jadas kahte toru (F4T5) ühe ballasti/muundi/driveriga helendama saada kuid ei hakanud kuskilt otsast (vaja olekski kasutada kahte toru).

Comment

külmkatoodil pole kütteniite.
                  Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                  1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                  2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                  X