Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

rs232 5 v?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: rs232 5 v?

Otsi välja ja pane kirja mis juhe mis kivi jalale läheb, siis saab edasi uurida.

Comment

valge läheb 8 ndasse ja punane 13 ndasse
      datasheet siin:
      http://www.datasheetcatalog.org/data...21-MAX3243.pdf
      kollane on vcc ja roheline gnd

Comment

Ütle veel korra, kust kohast see juhe tuleb? Naljakas (IMHO), et üks on TTL ja RS-232...

Comment

juhe tuleb serial pordist ja asi töötab ärge seda küsige kuidas, seda ma ei tea aga tahaks ikka teada kuidas see 5 v sealt saada et gpsile toide ka sealt saada

Comment

Esmalt postitatud tanellaanemagi poolt
            juhe tuleb serial pordist ja asi töötab ärge seda küsige kuidas, seda ma ei tea aga tahaks ikka teada kuidas see 5 v sealt saada et gpsile toide ka sealt saada
            Oot, enne mainisd et sul on vahel USB<-> serial konverter ja nüüd et ikkagi otse serialpordis? Kuidas siis tegelikult on?
            Konverteril võib vabalt olla otse +5V väljund (USBist). GPS võtab umbes 70 mA, otse serialist seda igal juhul ei toida.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

ma katsetasin seda mõlemast nii läpaka doki küljes olevast com pordist kui ka usb-serial konverteri kaudu mõlemast töötab aga toide võetud telefoni laadijast praegu

Comment

...aga toide võetud telefoni laadijast praegu
                Siis on selge. Pordist ikkagi niipalju voolu ei saa et GPS käima läheks.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

no a selle telefonilaadija ma panin ise kuna ma ei teadnud kuhu toite otsi ühendada

Comment

muidugi ma võin selle gpsi voolutarbe ära ka mõõta.

Comment

tarbibki veidikene alla 70 mA ja uurisin välja ka selle kuskohast serial gpsid toite saavad neil kaks pesa üks läheb rs232 porti ja teine ps2 porti et ps2 pordist saadakse toide hoopis
                      viimati muutis kasutaja tanellaanemagi; 25 August 2009, 14:17.

Comment

Mina sinu asemel võtaks/teeks siiski USB to SERIAL adapteri ja võtaks USB pordist toite, üks levinum port ja jama ka vähe. Tänapäeva läpadel hakkavad vist PS2 pordid ka vaikselt ära kaduma.

Comment

Esmalt postitatud Eggy poolt
                          Mina sinu asemel võtaks/teeks siiski USB to SERIAL adapteri ja võtaks USB pordist toite, üks levinum port ja jama ka vähe. Tänapäeva läpadel hakkavad vist PS2 pordid ka vaikselt ära kaduma.
                          Ja kui ikka võtaks kohe palju USB porte kasutusele. Võtaks kohe kaks.
                          1. oleks siis harilik USB to RS.
                          2. oleks kaks äärmist jalga ja toiteprobleem lahendatud.

Oleks teinegi kord lihtsalt 5V käepärast. Ma siin korra lasin selle USB lühisesse.
                          Väga ilusti teatas et tahate natuke palju tarbida.

Comment

ostsin siis nüüd ühe usb serial konverteri aga tundub et sellel ka ümberringi täis valatud kõik et kuidas seda ära lõikama peaks nii et ma elektroonikat ei vigasta kui seda ära võtan

Comment

ostsin siis nüüd ühe usb serial konverteri aga tundub et sellel ka ümberringi täis valatud kõik et kuidas seda ära lõikama peaks nii et ma elektroonikat ei vigasta kui seda ära võtan
                              Ma ei tea kuidas peaks.
                              Aga mina oletasin, et seal on sees lame trükkplaat ja
                              ma siis vaikselt lõikasin seda välisäärt.
                              Tehtud oli see ümbris millegist kummilaadsest.

Kui sain mõlemad ääred lõigatud, tuli kate laiemale,
                              skeemis kinni ei olnud ja tuligi ära. Peenike juhe jäi sappa tolgendama.
                              Panin ta siis ühte kaanega karpi. Seal plaadil oli ka 5V skeemi toide.
                              Töötab siiani.

Kas teistel ka nii õnnestub, seda ma ei tea.
                              Aga nüüd olen kõik ausalt ära rääkinud.

Comment

mul mingi oomipoest ostetud jublakas. a sa enda omast ei saaks piltè postitada või öelda mis firma oma on
                                viimati muutis kasutaja tanellaanemagi; 21 September 2009, 20:11.

Comment

Working...
                                X