Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

rs232 5 v?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

rs232 5 v?

selline küsimus et kuidas saada rs232 kaudu 5 v toidet?

Vs: rs232 5 v?

Toksi googlesse sama teema nimi sisse ja näiteks esimene vastus.

Comment

see esimene keeruline kuidagi sai ka zeneri dioodi ja kondekaga

Comment

RTS, CTS ja muud kviteerimisotsad (kui on väljund) suudavad anda + ja - 12V. Lülitad oma softiga pinni aktiivseks (+12V peale) ja siis saab panna 12-5=7V stabilitroni vahele. Teise otsa silud kondega.
        Paha on see, et voolu saad nii äärmiselt vähe (mõni mA) ja uuematel portidel on minu teada ainult +/-5V signaalid. Zenerit pole siis vaja aga voolu omadused on veelgi viletsamad...
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kui RS232 on saadud USB konverterist, siis on üks selline võimalus et
          seal olev 5V tõsta näiteks ka RS kaabli 9-soonese kaabli 9. jalale.
          Seda jalga tavaliselt vaja ei lähe,

Plastikust muundajaotsa on kerge ära lõigata ja
          kullapoodidest saab 5 krooni eest uue sobiliku karbi.

Korralikud inimesed nii ei tee aga elektroonik .....

Comment

vaja oleks seda 5 v serial gpsile ma ei tea kuidas need serial gpsid toite saavad mis kohe nii müügil a ma sain gpsi ilma pesata otsad on seal rx, tx gnd ja +5v et nüüd oleks vaja see +5 v sellele gpsile saada ei tea kas com port üldse toidabki selle ära?

Comment

et kui keegi saaks võiks skeemi anda kuidas ühendada just see toite osa praegu katsetamiseks lasin lihtsalt kõrvalt sellele 5 v peale ja nii sain tööle tegin ühe mõõtmise veel gnd ja ctsi vahel oli pinge - 5 v aga mul oleks vaja + 5 te
              viimati muutis kasutaja tanellaanemagi; 24 m 2009, 13:07.

Comment

GPS peaks suhteliselt palju sööma, vähemalt rohkem kui COM pordist kätte saad. Teine võimalus osta USB2Serial adapter, neile jookseb sisse USB 5V, mis kannatab välja 500mA.

Ma nüüd pole päris kindel, kas kõikides konverterites max232 sarnane kivi ka sees on, mis TTL signaalid RS-232-le sobivaks teevad. Muidu ehk saadki ainult TTL nivood mis Garmini GPS-iga igatahes ei toiminud.

Comment

mul gpsil sees juba see kivi icl3221 see sama mis max3221 et peaks töötama ja selle usb konverteriga hakkas tööle ka ainuke asi et usb konverterit ei saa ära lõhkuda vähemalt seda mis praegu on
                  viimati muutis kasutaja tanellaanemagi; 24 m 2009, 16:38.

Comment

Kas ei oleks lihtsaim variant võtta teisest USB-st 5V ning lasta kokku ühte RS232 kaablisse.
                    Vaja oleks kaks 9 nõelast serial pesa/pistikut, üks USB pistik ja natuke juhet. Või läheb särinaks kuskil?

Comment

Esmalt postitatud tanellaanemagi poolt
                      mul gpsil sees juba see kivi icl3221 see sama mis max3221 et peaks töötama ja selle usb konverteriga hakkas tööle ka ainuke asi et usb konverterit ei saa ära lõhkuda vähemalt seda mis praegu on
                      Tegelikult see kivi teebki arvatavasti RS232 signaalid TTL-ideks. Kui võtta tavaline FT232 kivi ja sealt 5V TTL signaalid ning need ühendada ICL3221 "väljunditega" siis võiks asju juba elutsema hakata.

Comment

Esmalt postitatud tanellaanemagi poolt
                        usb konverterit ei saa ära lõhkuda vähemalt seda mis praegu on
                        On selliseid, mis on pehmes plastikkorpuses ja seda annab ära lõigata.

On ka selline suurem karp, mis teeb ühest USB-st kolm USB-d, RS232 ja LPT.
                        Kunagi oli selle karbi driver ka vabalt saadaval, nüüd enam ei leia.

Muidugi on veel selline võimalus et võtad ja
                        teed ise COM-USB-RS konverteri ja siis on seal 5 V ka olemas.
                        Ma just ühe sellise tinutamise lõpetasin.
                        RS-i pole proovinud aga 8 tulukest vilguvad.
                        Ja TX-RX on kivil olemas. Ainult ühenda. Üle max232.

Comment

ma sain aru nii et gps annab välja ttl signaali ja see icl3221 mis seal on teisendab selle rs232 signaaliks

Comment

Julgen selles kahelda, sest siis sa ei saaks seda otse COM porti ühendada.

Comment

gpsi sisu selline see isen pildil on max3221 ga mul on icl 3221 ga

Comment

Working...
                              X