Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Algajale

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Algajale

Ma olen varem igasugu mänguautosid jne laiali lammutanud ja neid uurind. Nüüd tahaks proovida midagi täiesti ise teha. Niisis leitsin ühe huvitava projetki mida võiks proovida.
    Projekti leitsin http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...ihtsam)&lng=est. Kas see on esimese projekti kohta liiga raske või ma peaksin hakkama saama?

Ei ole keeruline, hea tahtmise korral saad hakkama küll.

P.S. siin on juba üks selline ja täiesti värske teema olemas, interneti viisakusreeglid näevad ette, et enne uue teema algatamist tehakse kindlaks, et see teema äsja läbinämmutatud ei ole. Mida vähem teemasid, seda kergem on leida infot, mis kunagi ennemuiste siia kirja pandud ja mida juhuslikult vaja läheb.
    Kui töötab - ära näpi! (A.Ots)

Comment

Kõik oleneb su enda oskustest!
      Räägi kuidas sa joota oskad ja kas trükiplaati söövitanud oled jne.
      Trükiplaadi peale on asj suht lihtne teha.
      Maketiplaadile esimeseks projektiks aga ei soovita. Tekib liialt palju juhtmeid ja kui asja esimest korda teed võid midagi segamini ajada...

Comment

jajah sry madis, nägin seda teemat a seal oli teisest projektist kirjutatud ning ma arvasin et ei akka teise teema alla endaoma kirjutama.
        Niisis oskustest, ma olen juhtmeid jootnud mikromootoritele taha ja siukseid väiksemaid asju teinud kuid plaadi peale pole kunagi midagi pannud. Söövita ei oska, ma mõtlesin et kas seda kudagi teist moodi ei saa? Siin vist kuskil keegi rääkis et on olemas sellised plaadid umbes nagu konstruktorid et on read ja augud olemas, ma panen vasktraadi sinna kuhu vaja ühenduste jaoks ning lõikan plaadi õige suurusega. Aga neid osasid mis seal projektis vaja läheb, saab kõiki tevalost osta?

Comment

See skeem on üpris lihtne, et seda ka makettplaadile teha. Tuleb ainult väga hoolsalt asja enne planeerida, kuidas, mida ja kuhu joota, et saaks võimalikult väheste juhtmetega hakkama. Makettplaatidest räägitakse palju-palju eelmises algaja-teemas.
          Jupid on kõik tevalost saadaval (mujal ka muidugi)...
          Takisteid on saada igas elektroonikapoes... Igaks juhuks kirjutan, et takistitel on peale takistuse ka teine oluline parameeter-võimsus... See määrab maksimaalse takistile jääva võimsuse, mille ületamisel hakkab takisti kergelt värvi muutma pruunimaks ja veel suuremal ületamisel suitsema/helendama Sellistes projektides ei ole võimsus suur, võib kasutada kõige väiksema võimsusega takisteid... Standartne jada on: 2W, 1W, 0.5W, ,.25W, .125W. Muidugi on algajal tõenäoliselt mugavam joota .25W takistit. Ise otsustad, aitab ka oomi seadus U=I*R iga komponendi kohta, võimsuse arvutamiseks P=U*I=U*U/R=I*I*R.
          Ja 2N2222 vene analoog peaks olema KT315G, see selline enamasti oranz lapik pisike trans, 3 lapikut jalga all, peal vene G täht vasakus servas, üks populaarsemaid transse, võib leida igasuguse vana kola seest. Jalad E-K-B eest vaadates.

Comment

aga kas seda makettplaati saab ka tevalost osta?

Comment

ja, on mitmeid erinevaid müügil.

Comment

Kui ma neid ostma lähen, kas mul läheb mingeid muud näitajaid peale nende mis kirjas ka vaja või need ei ole tähtsad? Näiteks et kontekas oleks 10 uf ja muud näitajad ei loe? 5,6pF 100V selline asi siis sobiks? Ja soovitage mõnda suht odavat kuid normaalset jootekolvi ka.

Comment

Kondensaatori põhiväärtus mis skeemile kantakse on mikro-, nano- või pikofaradites. Need erinevad üksteisest 1000 korda ja neid segi ajada ei tohi. Teine asi mis kondi juures tähtis on see millist pinget ta talub. Tavaliselt ei ole seda skeemil kirjas kuid pead lihtsalt vaatama millise toitepingega su skeem töötab. Mine tutvu kõigepealt selle lehega http://www.hot.ee/qwerty009/. 8)
                  Elekter on niisugune asi mida ei näe, aga tunned - ja kui tunned siis enam ei näe

Comment

Working...
                  X