Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mure Led'idega

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mure Led'idega

Tere,

Ostsin ebayst järgmisete näitajatega led'id:
    Emitted Colour : Warm White
    Lens Color : Water Clear
    Forward Voltage : 3.2V~3.4V
    Forward Current : 300mA
    View Angle: About 120 degree.
    Luminous Intensity: 60 Lumen
    Color temperature: 4000-4500K

On olemas ka voolu regulaator mille andmed on
    PRI: 230V~50Hz 36,1W
    SEC: 3-6-9-12V 1200mA 14.4VA(max)

Milliseid takisteid oleks vaja kui panna 4 Ledi jadamisi ning need omakorda 3 gruppis rööbiti. Ehk keegi oskab joonistada mingit skeemi

Tänud

Vs: Mure Led'idega

Ehk on algatuseks nendest abi:
    http://led.linear1.org/led.wiz
    http://ledcalculator.net/
    http://hparchive.com/
    https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Päris nadi toiteallikas. Võiks ikka varuga olla aga kui hetkel neli 3,4V jadasse panna on juba vähe. Põlema ikka lähevad. Arvutused lihtsad, Ohmi seadust ikka tead?
      Condemn the hive.

Comment

Sul on veel vaja radiaatoreid igale LEDile, nad lähevad pagana kuumaks ja põlevad maha ilma jahutuseta.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

njah. olen jah mitu läbi juba põletanud.
          nagu aru saate siis elektroonikas alles algaja.

aga millest see tuleb, et 3v patareilt ei lähe led kuumaks aga sealt regulaatori pealt läheb ja mingi 30sek põleb maha ka

mis on led'ile parim radikas

Comment

3V patarei ei suuda arvatavasti 3 V väljundpinge juures ahelas üle 300 mA voolu tekitada.
            Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Kasuta LM317 ja 3,3-3,9 oomist ca 1W takistit voolupiirajana ,mõlemad radika külge.LED-il on oluline just voolu piiramine,toitepinge võib kõikuda 5-20V vahel.Muidugi 20V on LM317 jaoks väheke liig kuid enivei on jahutust vaja nii umbes 20cm2 pindalaga radika näol.
              Ka LM317 vajab suht head jahutust.Siin on puust ette tehtud ja punaseks värvitud skeem ja jutt juurde.
              viimati muutis kasutaja maaalune; 10 m 2009, 15:58.
              Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

Tänud, viimane vastus juba seletas nii mõndagi.

Hüppan pärast tööd Tevalost läbi ja küsin neid asju.

Mis teema aga selle jahutusega on? kust neid radikaid saab või millest neid tark oleks teha? Saan aru kui mA vähendada siis ka ei lähe nii kuumaks?
                Äkki oleks tark midagi sellist leiutada, et valgusvõimsus vähem aga ei vaja jahutust, sest seda keeruline teha arvestades asjaolu, et kui kinnisesse karpi lähevad siis seal temp. tõuseb jõutsalt

Comment

Nojah kuna tegu 1W Power LED-iga siis jah pole asi nii hull.LM317 oleks parem võtta tähistusega LM317T - on teine väheke "kangem".No mingi 2x5cm või 3x3cm jupp radikat peaks ikka olema - siin pead ise vaatama mis sobivat ja soojustjuhtivat kätte saad- kuhu külge LM kinni tõmmata.LED samuti radikale.Mina liimisin Arctic Silver-iga, 3W Creed alum.plaadi külge - toimivad pikemat aega väga hästi.Võib ka silikoonplaastrile asetada ning miskisuguse käepärase klambriga radika külge kinnitada jne.,jne.Google abiks otsingul - mustmiljon varianti saadaval.
                  Leiutada pole siin midagi - 3,9 oomine piiramistakisti väheke suuremaks ,nt.4,7 oomiseks.
                  Kõik meeldiv tuleb lambist...

Comment

vanad arvuti passiivjahutused vast.

Comment

kui dioodid on ühesugused, siis pane neid minimaalselt neli rööpi, siis on vool igal dioodil ca 300mA, see siis on ligikaudi 1W ja kui need väga pikalt ei pea põlema, siis pole ka jahutus kriitiline. soojaks nad lähevad, aga mitte nii palju, et seda hirmsalt kartma peaks.
                      kui neid dioode nüüd 6tk rööpi laduda, siis vool langen 200mA-ni dioodi kohta ja probleeme enam ei tohiks ka jahutusega olla.
                      loomulikult on mõlemal juhul natukenegi abiks, kui selle karbi metallist teed ja siis need dioodid oma tallaga sinna külge keerad. nimivoolu korral peaks selline plekkpind ka napilt jahutusvajaduse katma
                      kui dioodidel taldasid(star) ei ole, siis mina neile pikemaajaliselt üle 150mA peale ei julgeks anda.
                      lühiajaliselt kannatab ka P7 ilma jahutuseta põleda. 2,4A juures 4x4cm plekitükk kannatas peale 30s möödumist veel käes hoida.

edit: see toide on voolu piirajaga, kui sellele panna kolm dioodi rööpi, siis iga diood saab 400mA, mis tähendab nende suht kiiret surma. korraliku jahutuse juures võivad nad ka tunde sedasi põleda, aga surm on ilmselt sellegipoolest tulemuseks.
                      see 3-6-9-12V on mingi suvanäitaja, tegelikkuses see toide ilmselt annab ka 13V välja, kui dioodid seda tahavad. see töötab voolu piiramise peale ehk siis pinget tõstetakse nii kaua, kuni vool jõuab piirväärtuseni või pinge piirajani, milleks on 12V ja ilmselt natuke peale.
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                      X