Tuttaval mure, oleks vaja Elioni kapist majani vedada 250m. kaablit, digi-tv + adsl. Maa alt veaks, aga mõtlesin abi küsida targemate käest, et kas näiteks tavaline 2-paariline cat5e sobiks (mul vedeleb lihtsalt üks rull) või peaks ikka spetsiaalselt ostma miskit? Kui nii, siis mida spetsid soovitaksid?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Telefonikaabli vedamine maa alt
Collapse
X
-
Vs: Telefonikaabli vedamine maa alt
Esmalt postitatud widescreen pooltOht on selles, et närilised närivad läbi, kui tahad seda panna siis pane läbi toru, mida närilised eriti ei näriks.
Parem küsida Eltel-i vms.kaabeldajate käest musta maakaablit.Usun ,et saab mõistliku hinnaga kaubale.Tuleb odavam kui olemasolevat cat kaablit rüütada.
Samas nagunii on tegu omavastutusega Elioni kapist lõppkasutajani - envei kui see cat kaabel niisama vedeleb - kaeva kamara alla ja käib küll esialgu.Ei tahaks siin valevõtteid propageerida aga mul suvekodus kamara alla(ca10cm) kaevatud nimeted kaabel(kokku 150m) ja toimib juba 3 aastat tõrgeteta.
Ainus oht ,et mõni metssiga või taoline jõuram seda pooleks ei tuhni...
150m peal veel digiboksi jaoks andmeid läbi mahub.250m peal aga kindel ei ole - sumbub kah vist mingi jagu.Samas eks mõni teadmamees oskab paremini selgitada.Kõik meeldiv tuleb lambist...
Comment
-
maaalune teab,mida maaalune räägib.Isegi spetside poolt paigaldatud maakaablid on kohati labaselt 10cm maapinnast pistetud.Ja mitte tavaline,vaid isegi optilisega olen näinud sellist asja.Loomulikult nägin ka,kuidas see optiline puru tõmmatud oli. Kena kopika läks see remont maksma.otsija
Comment
-
Esmalt postitatud a1 pooltKui vähegi korralikumalt plaanid teha, siis ikka õige välitingimusteks mõeldud kaabel VMOHBU 3*2*0,5.
Esmalt postitatud maaalune poolt150m peal veel digiboksi jaoks andmeid läbi mahub.250m peal aga kindel ei ole - sumbub kah vist mingi jagu.Samas eks mõni teadmamees oskab paremini selgitada.
Comment
-
Esmalt postitatud otsija pooltmaaalune teab,mida maaalune räägib.Isegi spetside poolt paigaldatud maakaablid on kohati labaselt 10cm maapinnast pistetud.Ja mitte tavaline,vaid isegi optilisega olen näinud sellist asja.Mida punk on liitnud, ärgu Tisko lahutagu
Comment
-
Esmalt postitatud otsija pooltmaaalune teab,mida maaalune räägib.Isegi spetside poolt paigaldatud maakaablid on kohati labaselt 10cm maapinnast pistetud.Ja mitte tavaline,vaid isegi optilisega olen näinud sellist asja.Loomulikult nägin ka,kuidas see optiline puru tõmmatud oli. Kena kopika läks see remont maksma.
Täna hakati Viimsis uutmoodi valguskaablit maasse paigaldama - nn mikrokaevamiste abil läheb kaabel koos vastava karbikuga vaid 20 cm sügavusele, nii ei pea teid ega haljastust ekskavaatoriga segi kaevama. Paigaldus käib poole kiiremini ja poole odavamalt. Püünsi kandis kell 10 hommikul oli kohal nii asfaldilõikur kui mullafrees ja hulk spetsialiste nende ümber. IT-pressi, nagu ikka, oli vähevõitu. "Viimsi vald poleks vist väga lubanud meil enam tänavaid segi pöörata," põhjendas Elisa juurdepääsu- ja ülekandevõrkude valdkonna juht Jaanus Treilmann, miks valiti Kanadast pärit uus tehnoloogia. Viimsi valla esindajad ütlesid, et olid veel kohalikku seadust natuke muutnud, et nüüd peaks üle 20 cm sügavusele kaevamiseks loa hankima. Selleks, et keegi madalal asuvat kaablit kogemata välja ei kaevaks. Kanadas näiteks ka pisemate kaevamistega alati helistatakse, kuhu vaja, Eestis veel mitte.
Comment
-
ma tahaks ka seda karbikut näha, mis labidakindel on. kui pinnas kivine või juurikad sees, siis mina lüün labidaga ja hüppan peale. paetükid igatahes annavad järgi ja kuni 4cm läbimõõduga juurikad on reeglina enne läbi löödud, kui mult pealt ära saab.
oma ligemale 0,1t kehamassi juures suudan ma 200...300 kilo koormust labidale tekitada. seal pildil oleva õhukese kontoriroti staatilise koormusega võrreldes 3...6x enam
Comment
-
Esmalt postitatud reuter pooltma tahaks ka seda karbikut näha, mis labidakindel on. kui pinnas kivine või juurikad sees, siis mina lüün labidaga ja hüppan peale. paetükid igatahes annavad järgi ja kuni 4cm läbimõõduga juurikad on reeglina enne läbi löödud, kui mult pealt ära saab.
oma ligemale 0,1t kehamassi juures suudan ma 200...300 kilo koormust labidale tekitada. seal pildil oleva õhukese kontoriroti staatilise koormusega võrreldes 3...6x enam
Hinnavahe on niivõrd väike, aga tulemus kordades erinev - paigalda VMOHBU 3x2x0,5. Suurematel pakkujatel oli vahepeal ka VMOHBU 1x4x0,5 kaablit, oli pisut odavam, kui kolmepaarine ja samuti vettimsikindel.
Comment
Comment